Reklama

Reklama

Devátý život Louise Draxe

  • Kanada The 9th Life of Louis Drax (více)
Trailer 3

Devítiletý Louis Drax jako zázrakem přežije téměř smrtelný pád. Psycholog Allan Pascal se snaží odkrýt podivné okolnosti chlapcovy nehody. Zároveň čelí zvláštním, temným náhodám, které sužují jeho život. Čím dál víc je vtahován do spleti záhad na hranici reality a fantazie... (Bioscop)

Videa (20)

Trailer 3

Recenze (93)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Nakonec celkem fajn rodinnej film. Thriller nebo něco podobnýho, to ani náhodou. Žánrově celý film dohromady vytváří velmi zvláštní slepenec, o kterém jsem v první chvíli vůbec nevěděl, co si myslet - něco takového tady dlouho nebylo. Hodně se povedla výtvarná stylizace, vizuálně je film úžasný, tvůrci si s misanscénou opravdu vyhráli, zářivě barevná podzimní zahrada sanatoria je až kýčovitě malebná, temné scény v jeskyni zase řádně ponuré, flashbacky zase obsahujou až dětskou rozpustilost. A taky celkem předvídatelný příběh s jasně odhadnutelnou pointou sehrávají dobří herci. Zmiňuju se o tom hlavně proto, že jsem si neuměl představit, jak by hezounek Jamie Dornan mohl hrát psychologa. A vida ho, mizeru. Sice tu tradičně vystupuje jako okouzlující mladý muž, jemuž ženy podléhají, ale je věrohodnej i ve vypjatějších a lékařsky odbornějších scénách - prostě jsem mu toho psychologa věřil. A to není málo. Skvělou ruku měli tvůrci i s obsazením kanadskýho spratka Aidena Longwortha, který je vyloženě skvělý, jeho slovní pingpongy v ordinaci s Oliverem Plattem patří k nejzábavnějším scénám. Vyplatí se toho kluka s tváří grázlíka do budoucna sledovat. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Více se mi Aja zamlouval v živelnějším zpracování před desítky lety, kdy nám servíroval Hills Have Eyes či High Tension, ale poslední dobou jako by vyměknul. Sice servíruje nápadité žánrovky, ústřední nápad mi příjde zajímavý a rozhodně by byl ještě zajímavější kdyby chlapec neležel celý film v kómatu. Jamie Dornan je snaživý. Dalo se na to koukat. 60% ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Žánrový mišmaš, který chvilku působí jako rodinná komedie, chvíli jako krimi, poté jako del Torovka a ve finále je to docela depka thriller. Jen nevím, jestli je úplně dobře, že jsem hlavní twist z chování postav odhadnul takřka hnedka na začátku filmu (protože to fakt nebylo vůbec těžké) a po zbytek filmu jen čekal jestli a jak se naplní. Přesto mě ale rozuzlení docela uspokojilo. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Taková krapet drsná „pohádka”, ale nemůžu říct, že by mě nebavila. Navíc při troše dobré vůle bych našla i logické vysvětlení celého příběhu. Když ještě přihlédnu k dobře zvolenému hereckému obsazení (včetně u mě stále oblíbenějšího Jamieho Dornana) a skutečnosti, že mě fakt zajímalo, jak z toho galimatyáše tvůrci vybruslí, tak nemám důvod dát nízké hodnocení. (70%) ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Možná do určité míry předvídatelný, leč především nadmíru křehký a intimní příběh, balancující na rozhraní snové fantazie a tvrdé reality. Introvertní a přece vstřícný ... plachý a upřímný jako zpověď dítěte - a jeho devíti životů ... proměnlivý jako stín, který je ve svých nekonečných podobách závislý na běhu času a náladě dní. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (2)

  • Verzi filmu připravoval i režisér a scénárista Anthony Minghella, který ale zemřel v roce 2008, týden po odstranění nádoru v krku na mandlích. K jeho práci se vrátil syn Max a dokončil scénář pro film. (mrborn2lose)
  • Když Jamie Dornan a Sarah Gadon měli natočit svůj první polibek, Jamie trpěl střevní chřipkou a Sarah měla zase angínu. Oba se nakonec rozhodli, že scénu natočí, a dokonce jeden druhého ještě víc nenakazili. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno