Reklama

Reklama

Dobrý den, paní Campbellová!

  • USA Buona Sera, Mrs. Campbell (více)
Trailer

Gina Lollobrigida jako ctihodná vdova po americkém vojákovi, který nikdy neexistoval... V malém italském městečku se chystá velká sláva. Po dvaceti letech sem znovu zavítají američtí vojáci, kteří kdysi město osvobodili. Městečko žije, jen jedna osoba je málem na mrtvici. Pro ctihodnou paní Campbellovou, vdovu po americkém pilotovi, respektovanou občanku města, jejíž dcera studuje prestižní školu ve Švýcarsku, je tohle to poslední, co by si mohla přát. Dvacet let se jí dařilo držet své tajemství úspěšně pod pokličkou a živit sebe i dceru z alimentů tří potenciálních otců své dcery. Byla mladá a potřebovala lásku a oni jí jeden po druhém odcházeli. Jak měla vědět, čí je to děcko, co se jí zrodilo pod srdcem? A teď to všechno praskne… Nesmrtelné bláznivé komedii Melvina Franka z roku 1968, v níž v roli Carly Campbellové září stále okouzlující Gina Lollobrigida, čas neubral na půvabu a hravosti ani dost málo. Působivé exteriéry, dynamický scénář a skvělé herecké výkony pobaví po čtyřiceti letech od svého vzniku více než mnohé současné komedie. Bez zajímavosti není, že zápletka filmu Dobrý den, paní Campbellová ožila zcela nedávno znovu v upravené podobě scénáře k muzikálovému megahitu Mamma Mia! (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

Jonatána 

všechny recenze uživatele

Na stará padesátiletá kolena nějak toužím po tom, abych se mohla ocitnout někdy někde. Třeba v Itálii 60. let v "San Forinu", na Ischii v době nebožtíků, kteří přejí lásce a na Sicílii u komisaře Montalbana. Můžu Itálii a italské filmy, miluju Ginu Lollobrigidu a filmy, kde se celou dobu směju, protože scénář obsahuje krásné vítípky, které herci nádherně zahrají a kde na konci brečím. Což je přesně případ tohoto filmu a důvod, proč se kdykoli, kdy bude zase v televizi, přilepím k obrazovce. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Ty ses vůbec nezměnil, Waltere !! Máš tu manželku ??" - "Já ji prosil a prosil a prosil, ale stejně přijela.." ;) Mamma mia !! Mamma Mia bez ABBY, zato s živočišnou a krásnou Ginou Lollobrigidou a jejími přednostmi, které tuhle taškařici založenou na situační komice, byť s podporou náležitě kvalitního dialogu, drží pohromadě.. ()

Reklama

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Aj takto môže vyzerať dobrý film z obdobia 2. svetovej vojny. Dej sa odohráva v mestečku San Forino (názov je fiktívny). Ktoré oslobodzovali príslušníci 293. perute 15. AF desiatnik Newman, seržant Braddock a poručík Young a všetci traja boli v rozsahu 10 dni milencami tunajšieho dievčaťa Carly. Ale iba jeden z nich je otcom jej dcéry, ktorá sa narodila tesne po vojne.Teraz, 20. rokov po vojne sa obyvatelia tohto mesta pripravujú na stretnutie sa so svojimi osloboditeľmi. Všetci sa tešia iba Carla nie, mesto totiž navštívia aj traja prispievatelia peňažných podpôr, ktorí si myslia, že sú otcom jej dcéry. Celú tu dobu sa jej darilo túto udalosť udržať v tajnosti a teraz hrozí, že všetko bude inak. Ide o jednu z najlepších komédií, plnú komických detailov, jeden z tých vzácnych filmov, ktoré môžeme vidieť opäť. Dobrý deň, paní Campbellová opäť ožila v muzikálovom hite Mamma Mia! ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

"Dvacet let dostáváte šeky a neznáte tátu svého dítěte?" - "Jasně, že ho znám! Jen nevím, který z nich to je..." Takže asi tak, uřvané trochu nad míru, ale přece byste po americké verzi Italů nechtěli, aby byla tichá. Přes polovinu snímku jsem trpěla českým dabingem, neustále ztišovala, když tam Gina řvala hlasem Reginy Řandové, ale víte co? Ona si to uhájila všechno. Dvacet let, kdy kolem sebe vytvořila auru nedotknutelnosti, dvacet let pobírání šeků, skoro dvacet let lhaní dceři o otci a tak se dostáváme do mírumilovného konce, kdy lehce zamáčkneme slzu. Nevím, co budou dělat pánové, ale dámy si určitě aspoň v duchu udělaly pár poznámek o tom, kterak je to třeba dělat. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Starý, oddychový, konverzační film, který svým tématem hodně připomíná MAMMA MIA. Jen s tím rozdílem, že ze současného Řecka se dostáváme do Itálie 60. let. Závěry na staré, pitoreskní domy a krásnou italskou přírodu jsou působivé. Ovšem nejvíc zapůsobí Gina Lollobrigida, která z mladičké Esmeraldy zženštěla v přitažlivou 41letou milfku v rajcovních sexy oblečcích. Ani se jí nedivím, že i po letech tak ti tři pardálové z války pořád toužili. [830. hodnocení, 69. komentář, 76%] ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Děj se odehrává ve městečku San Forino, tento název je ale fiktivní. Ve skutečnosti se natáčelo ve starobylém městě Ariccia, které se nachází přibližně 15 km od Říma, kde se předtím natáčel mj. Viscontiho film Gepard (1963). (argenson)

Reklama

Reklama