Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Středoškolští studenti Rin a Shiro spojí síly, když je vyberou jako soutěžící v tajném turnaji o držení Svatého grálu. (Netflix)

Videa (17)

Trailer

Recenze (24)

Hees 

všechny recenze uživatele

Trochu iný svet ako Fate/stay night z roku 2006 a animácia, kvalita súbojov, opening a ending má podobu novej doby, keď je toto všetko kvalitnejšie. Fate/stay night (2006) malo aj niekoľko dosť zbytočných dielov, ktoré neboli dostatočne vážne a v Unlimited Blade Works ide v dospelejšom trende. Celkovo to pôsobí ucelenejšie a nenastávajú žiadne čo to sakra je momenty. Dá sa povedať, že keď som videl jedno aj druhé vybral by som si toto, ale odporúčam si nevyberať a pozrieť oboje. Prejdeme teda k hodnoteniu bez spomínania staršieho počinu. Dá sa toto brať ako oprava nie celkom podareného filmu, kde všetko bolo do istej miery zrýchlené Unlimited Blade Works Film. Animácia a hudba sú v podstate skvostom už vopred avizovaného kvalitného príbehu, kde si treba položiť otázku zachránime všetkých, alebo konáme pre dobro väčšiny, čo je vlastne jednoduchšie? (väčšinou väčšiny). Tak teda animácia je veľmi kvalitná a kvalita súbojov nadpriemerná. Hudba výborne dokresľuje jednotlivé situácie. Emiya Shirou je zaujímavá postava, ktorá prechádza určitým vývojom a spolu s Rin tvoria celkom dobrú dvojicu. Ešte sa vráťme do starého Fate/stay night kde sa veľa pozeralo na city Saber tak tu to bude inak a zaoberáme sa viac Rininim služobníkom Archerom a kto to akože je?. Príbeh nám nepovie hneď kto to je (tí čo videli film to už bohužiaľ vedia). Zaujme samozrejme aj neistota kto s kým vlastne sa môže spojiť proti komu. Očakávam v druhej sérii presne to isté čo mali ostatné anime a teda nejakú príjemnú filozofickú časť, ktoré mám veľmi rád a sú pre mňa korením skvelých anime. V tomto prípade, v tejto prvej sezóne (sérii) je filozofická časť ešte len púčik, ktorý som si istý že vyrastie do krásy ( Fate/Zero to tak bolo, že v druhej sérii bola krásna filozofická časť). Nezabudnite si pozrieť aj nultý diel, ktorý je z pohľadu Rin. Hmm (13.10.2016) dopozeraná druhá polovica a som s ňou spokojný tak isto ako s prvou polovicou. Po animačnej, hudobnej a bojovej stránke som spokojný a čiastočne ma uspokojil aj koniec a čiastočne aj filozofická časť...Koniec je trošku sladučký, ale som spokojný takže hodnotenie nemením. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

To máte asi jako s Avatarem. Taky jsem slyšel názor, že když si u něj odmyslíte ten vizuál, tak dostanete průměrný příběh, přepálenou stopáž a v podstatě to nic než průměr není, ale já si prostě ten vizuál odmyslet nedokážu. To že Unlimited Blade Works dějově (hloubkou příběhu) nesahá Fate/Zero ani po kotníky beru jako fakt. To že asi stejně budu mít radši v této linii původní anime Fate/stay night, to je taky fakt (protože Saber). Ale to, že jsem si tohle dílko díky té animaci, soubojům a i té atmosféře, co to právě díky všem těm soubojům mělo, prostě královsky užíval, se jen tak nezmění. Možná jednou, až se dostanu do klubu náročných diváku, pak budu tyto nedostatky zohledňovat, ale já jsem spíš nenáročný chlapec a jako takový jsem i teď stále přesvědčen, že jsem viděl něco mimořádného. S názorem, že druhá sezóna už nebyla na poli animace tak skvělá jako ta první také souhlasit nedokážu, protože i finální souboje byly prostě pecka... Takže u mě za 5*. 9/10 ()

Reklama

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem o něco lepší nápravu Fate/Stay Night a možná jsem kvůli tomu malilinko zklamaný. Unlimited Bladeworks jsou solidní podívanou, ale z Fate/zera je to drobné vystřízlivění a vyvstávají otázky, proč podobným stylem nemohl být natočen tento reboot. Zde forma ryze vítězí nad obsahem, protože obrazově (obličej Rin mi sem tam ujíždí) a zvukově je tento počin skutečně fenomenální a i když nejsem obdivovatel epických bitev, tak zde je velmi obtížné se jich přesytit. Příběhově je to mírně natahovaný, hloubkou bohužel blíž Stay Night než Zeru ať už v rámci dialogů, filosofií (tu hlavní vám mlátí o hlavu díl co díl) a poslání. Když se zde sáhne po nějaké intrice, je hodně průhledná anebo nepochopitelná a postavy nám skačou ze strany na stranu hodně dětinsky. Proč? Rin je je jako postava slušná (vždy jsem jí fandil víc jak přehypované Saber!), za to Shirou se vrátil k sobě samému, aneb trouba na ntou. Za ten vizuál nechám velmi slabé 4*. ()

Hanyou 

všechny recenze uživatele

Šla jsem do toho vyloženě z nudy. Anime už skoro moc nesleduju, ale byla jsem nastydlá a Netflix mi ho nabídnul, takže co. No všech 23 dílů jsem zhltla jedním dechem. Animace sice není nijak exkluzivní, ale souboje byly parádní. Jeden z nejlepších byl rozhodně mezi Saber a Berserkerem. Škoda jen, že Lancer (CúChulainn) byl trestuhodně nevyužit, jednoznačně nejlepší servant. Jediné, co bych vytknula je změna protagonisty v průběhu seriálu z Rin na Shiroua, který podle mě není až tak zajímavý. Souhlasím s Archerem, že jeho motivace byla dost o ničem. ()

Saraph 

všechny recenze uživatele

Zatím u toho nechávám pět hvězd. Má to mnohem osobitější přístup než první a druhá série Fate/Zero, kterou vysílali před tímto. Tam mi to přišlo tak jako „Čus, to jsem já, určitě mě všichni znáte!", naprosto nerespektujíce ty diváky, jež preferují přehrávání sérií v chronologii děje a nikoliv tak, jak vycházely (takto řečeno je to možná trochu v rozporu s anime Suzumiya Haruhi, ale to už zacházím příliš hluboko). Do původních Fate/stay se mi tedy nechtělo kvůli slabým ohlasům a ve Fate/Zero s dějem zasazeným před Fate/stay night jsem pak třeba vůbec netušil, jestli jsou postavy jako Rin nebo Shirou nějak extra zvláštní. Je každopádně dobře, že si celé tohle univerzum vytrpělo svá selhání, konečně pak může přijít s něčím, co není jen vyplněním místa v sezóně. ()

Galerie (74)

Reklama

Reklama