Reklama

Reklama

Temnota

Trailer 1

Obsahy(1)

V tom domě se něco skrývá. Něco temného z dávných dob, co zde nehnutě, tiše a vskrytu přebývá už čtyřicet let. Jen ve tmě se to může zhmotnit, jen tma to může uvést do pohybu. A do takového domu, na kterém leží strašné a ukrutné tajemství, se nastěhuje rodina s malým chlapcem a labilním otcem na pokraji nervového zhroucení... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (225)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem nejdříve novější filmy pana Jaume Balagueró, který má na triku takové filmy jako jsou REC 1 a 2. Samozřejmě mají být další díly. Tento režisér mě zaujal svým vkusem a hlavně hororovou tématikou, kterou opravdu točit umí. Nedalo mi to, tak jsem se musel podívat na jeho starší film a nemohu říct, že bych byl zklamán, ba naopak. Jaume Balagueró mě znovu přesvědčil, že horory jsou jeho silná stránka. Jsem hodně zvědavý na jeho další díla a pro mě se stává oblíbeným režisérem a řadím ho do TOP10.. 8/10 = 80% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

No vy mně teda dáváte, drahoušové! Šel jsem si sem hodit jednu pecku za několik málo ucházejících bubu akcí a najisto jsem počítal s tím, že i ta jedna pecka filmu spíš pomůže než naopak. Ty vole a on tady v klidu má 62%... Na ČSFD projekce se kvůli honícím impotentům za chvilku nedostane ani golfista, z nepostradatelný kolonky ála CIA "Oblíbení" na mě svítí čtyřmístný číslo, a nesmyslný slátaniny, ve kterejch nic nesouvisí s ničím, jsou skoro červený. Já si snad ten čupráckej Fejs nakonec založím, páč tady mě to pomaličku přestává bavit. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Velmi podařený horor, jedna z mála duchařin, která se mi dost líbila. I když ve filmu najdeme většinu obvyklých klišé a postupů, film s nimi celkem rozumně pracuje a zápletka sama je poměrně neotřelá. Díky výborné kameře, střihu a práci se světlem je atmosféra fajn a ke konci skvěle graduje. Navíc i konec je dost originální, takže já jsem spokojen. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Okořenit klasický příběh o strašidelném domě, se všemi jeho obvyklými proprietami, kingovským motivem otce propadajícího šílenství (když se dobýval do dveří k ženě, opravdu jsem čekal, že si skočí pro sekeru), příběhu sice pomohlo, ale ne tak jako v první půli strach a napětí budované pomocí nenápadně gradujících náznaků a některá mrazivá odhalení v půli druhé. Výsledkem je slušná a místy působivá variace tradičního žánrového motivu, která ve své váhové kategorii obstála se ctí. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Aj Balaguero nejako začínal, zviezol sa na módnej vlne šokujúcich trilerov a hororov po 6. zmysli a Tých druhých. Bohužial oproti špičke používa tie najotrepanejšie hororové klišé, ak prejde duch, tak ho sprevádza nepríjemný zvuk, rozklepaná kamera pri duchoch detí, atď. Scenár je príliš prekombinovaný vzhladom na vyznenie snímku, ktoré sa ale skutočne podarilo, vidno, že sa scenáristi skutočne nesrali. Temnota je ale napriek klišé natočená tak, aby sa dala nazvať obľúbeným sloganom amerických kritikov ako suspense. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (6)

  • Miramax/Dimension kúpili americké distribučné práva na film za 4 milióny dolárov a nechali film na poličke 2 roky. V roku 2004 bol uvedený do kín až po veľkom prepracovaní (aby bol v súlade s vekovou hranicou od 13 rokov). (Arsenal83)
  • V upravenej verzii sa slovo „fuck“ nahrádza slovom „freek“. (Arsenal83)

Související novinky

Další hororový talent?

Další hororový talent?

20.01.2005

Něco podobného tady už bylo. Jeden nenápadný režisér, jeden nápadný úspěch a pak následný úspěch komerční. Tenhle se jmenuje Jaume Balagueró a pochází ze Španělska. Specialista na tajemno se… (více)

Reklama

Reklama