Reklama

Reklama

Green Room

  • Slovensko Zelená miestnosť (více)
Trailer 2

Basgitarista Pat (Anton Yelchin), gitaristka Sam (Alia Shawkatová), bubeník Reece (Joe Cole) a spevák Tiger (Callum Turner) tvoria štvorčlennú punkovú kapelu Ain´t Rights. Po skončení zmluvy cestujú po severozápade Spojených štátov a hľadajú príležitosť na vystúpenie alebo stály angažmán. Moderátor miestneho rádia Tad (David W. Thompson) s pomocou bratranca Daniela (Mark Webber) im zariadi vystúpenie v bare skinheadov a neonacistov, ktorý sa ukrýva pred zrakom verejnosti hlboko v portlandských lesoch. Hudobníci potrebujú peniaze a rozhodnú sa ponuku prijať. Vyhadzovači Gabe (Macon Blair) a Big Justin (Eric Edelstein) im vezmú mobily a zatvoria do zelenej miestnosti. Koncert beží bez problémov, ale po jeho skončení sa Pat stane náhodným svedkom vraždy. Po vystúpení sa vracia po mobil do zelenej miestnosti a objaví dobodané telo skinheadky Emily (Taylor Tunesová), ktorú zabil neonacista Werm. Svedkyňou vraždy bola aj Emilina priateľka Amber (Imogen Pootsová). Pat chce zavolať políciu, ale majiteľ klubu Darcy (Patrick Stewart) zatvorí členov kapely spoločne s Amber a agresívnym vyhadzovačom do zelenej miestnosti, kým sa nerozhodne, čo s nimi urobí. Hudobníkom zostáva im len veľmi málo času vymyslieť, ako sa dostať na slobodu a zachrániť si holé životy. (TV JOJ)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (191)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Green Room" som chcel vidieť v momente, ako som zistil, že tu bude hrať pán Patrick Stewart. Nie je žiadnym tajomstvom, že tento človek je podľa mňa skutočne pán herec a kedykoľvek ho človek vidí, tak má chuť mu tlieskať. Minulý rok sa predviedol v maličkej dráme Match (, kde by ma potešilo, keby si ju všimlo viac ľudí) a dúfal som, že ma presvedčí aj tu. A musím priznať, že je jednoznačne najlepším elementom tohto filmu a sledovať ho je opätovne veľká radosť. Problémom filmu sú však mladí ľudia, ktorí sa snažia dostať von z nepríjemnej situácie. Nie sú zlí, ale nemôžem povedať, že by ma ich postavy nejako oslovili. A keď sa začnú veci diať, ich osudy mi boli prakticky ukradnuté. A rovnako podľa mňa urobili pár nie moc šťastných rozhodnutí, ktoré spôsobili, že nie všetci vyviazli so zdravou kožou. Ale musím povedať, že gore efekt je veľmi dobrý a aj situácia, v ktorej sa ocitli je veľmi dobre spracovaná. Plus keď sa rozhodnú otočiť situáciu na svoju stranu, je to paráda. Na to sa díva vynikajúco. Celkovo musím povedať, že ide o veľmi solídny gore thriller/horor s veľmi dobrou atmosférou, skvelým Patrickom Stewartom a veľmi dobrým záverom. A stojí za to si film pozrieť. A už len úplne na záver, moja úcta Antonovi Yelchinovi, ktorý bohužiaľ tohto roku nešťastne prišiel o život. Hodnotenie: B ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica nie len z hororového hľadiska nijak prevratná. V podstate by sa dalo povedať, že sa "nič nedeje". Lenže následne nastane ten správny zvrat, vďaka ktorému sa všetko na "dobré" obráti. Fakt som mal spočiatku obavy, že to celé vypáli do "stratena" a ja sa nedočkám ničoho, čo tento hororový subžáner proste charakterizuje. Nehovorím však len o samotnom gore či násilí (toho zas tak veľa nebolo), ale aj o celkovom vnímaní tohto snímku, ktorému sa napriek jednoduchému príbehu naozaj podarilo znepokojiť. Anton Yelchin mi utkvel v pamäti vďaka hereckej úlohe "motáčika" z "Alpha Dog", pričom tento druh rolí mu suverénne sedí najlepšie (čo potvrdil aj v tomto prípade). Ja osobne som sa "bavil", pričom musím uznať, že sa po dlhej dobe objavil solídny "hixploitation", ktorý konečne ako-tak stojí za zmienku - 70% ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Horor v ktorom proti sebe stoji punk rockova kapela vs. skinheadi. No to je teda. A komu mam teda fandit? Jedna vymletejsia skupina ako druha. Uz mi tam chybali len nejaki nabozenski fanatici a hned by som to vypol. Proste postavy mi boli uplne u prdele a tym padom aj cely vyvoj zapletky. Vrazdiace sceny mi tiez nepripadali natolko vynaliezave, aby ma bavili sami o sebe, takze co este zostava? Ucast mojich dvoch oblubenych Star Trekistov. Stewart si zastrihol vlasy na hlave o milimeter kratsie ako obycajne, takze vyzera jak skinhead a Yelchin pôsobi jak sfetovany debil. Takze tiez vyzera vierohodne. Ale zeby podali nejaky vynimocny vykon, to sa neda povedat. 3/10. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Za svého dosti bujarého mládí jsem měl pár známých jak mezi příznivci punku, tak i „anarchisty“ či skinheady. Já se nikdy do žádné sorty neškatulkoval, ale poslouchal jsem jak Sex Pistols, tak rockovou i metalovou hudbu, nebo třeba i Orlík. Ale raději se půjdu věnovat samotnému filmu. Green Room má dosti vlažný začátek, u kterého jsem si málem ohryzal všechny nehty na rukou. Postavy mi moc sympatické nebyly a ani ty kecy kolem. Ovšem jen do chvíle, kdy se přichomýtnuly k vraždě neznámé dívky, no a bylo jasné, že se z náckovského baru se zdravou kůží nedostanou. Z nudných žvástů se přešlo k násilné akci, no a bylo ve vzduchu cítit i příchod houstnoucí atmosféry. Špinavost a brutalita na sebe nenechaly dlouho čekat a na řadu přišlo i několik oku lahodících „gore“ scén. Prokousnutí hrdla bojovým psem – to byla třešnička na dortu. Krev stříkala ovšem i následkem střelných, sečných a bodných zbraní a divák nemůže říci, že by se tu na mrtvolách šetřilo. Ztráty byly na obou stranách, ale jedinou větší kaňkou na kráse bylo několik do očí bijících debilních rozhodnutí některých postav. Jasně tvůrci se snažili ke všemu přistupovat reálně, ale někteří z nácků se vážně chovali jak totálně vypatlaní retardi (možná i díky účinkům těch drog…za mého mládí by se holé lebky drog nedotkly, ale je už jiná doba…). Nešlo si ovšem nevšimnout, že v určitých chvílích se dobře rozjetá akce jaksi zaskřípla a byla vystřídána opět nudnější pětiminutovkou a to se několikrát opakovalo. Což dost škodilo rozjetému tempu. Tento thriller si tak ode mě vyslouží slušný lepší průměr. Bavil jsem se u něj, ale ten začátek byl útrpný. 60% ()

campix 

všechny recenze uživatele

Produkční studio A24 produkuje samé zajímavé artovky a také nekompromisní žánrovky. Green Room je jednou z nich. Jako horror bych asi ani tolik tento film neoznačoval, ale thriller naprosto sedí. V hlavních rolích je punková kapela, která se snaží prosadit a potuluje se po všemožných zapadákovech. Po konci jednoho vystoupení se ale dostanou díky náhodě do velmi svízelné situace. V hlavních rolích náckové, mačety, bojoví psi, motorovky, brokovnice, nože a Patrick Stewart. To slibuje velkou zábavu. Ve zkratce je to hodně drsné a nekompromisní. Nejdříve se Green Room poměrně dlouho rozjíždí, ale pak je z toho hodně šílená jízda až do konce. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (7)

  • Patrick Stewart v rozhovore uviedol, že keď dočítal scenár vo svojom vidieckom dome v Anglicku, bolo to také desivé, že zamkol svoj dom, zapol bezpečnostný systém a nalial si škótsku. (Pat.Ko)
  • Postava držící mačetu na jednom z plakátů k filmu odkazuje svým postojem k obalu alba "London Calling" od skupiny The Clash, kde je takto vyobrazen Paul Simonon se svojí kytarou. (Corpsegrinder)

Související novinky

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Reklama

Reklama