Reklama

Reklama

Slečna Marplová - Série 6 (2013) (série)


Greenshawova Kratochvíle (S06E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Greenshaw's Folly (více)

Duchové nejsou, jsou jen lidé. Slečnu Marplovou vyhledá uprostřed noci zoufalá Louisa Oxleyová, která je s malým synkem Archiem na útěku před chlapcovým násilnickým otcem. Jane se rozhodne dvojici ukrýt na rodinném sídle dávné přítelkyně Katherine Greenshawové. Poněkud výstřední stará dáma a vášnivá botanička zrovna hledá sekretářku, a Louisa umí velmi slušně psát na stroji. Sídlo Greenshawů působí strašidelně samo o sobě, a tak Archiemu zrovna nepřidá, když mu majordomus Cracken vypráví, že v domě straší. Ještě téže noci muž tragicky zahyne při pádu ze žebříku a Archie se slečně Marplové svěří, že na schodišti zahlédl podivnou postavu v kápi. Policie celou záležitost uzavře jako nešťastnou náhodu, Jane si o tom však myslí své. A další události jí bohužel dají za pravdu. (Česká televize)

(více)

Recenze (15)

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak mám Agathu rád, v tomto díle se vyskytují její typické vyprávěcí propriety až moc a je to spíš na škodu - zamotaný příběh, stopy minulosti, dost mrtvých, rodinná tajemství, zločin na hraně uvěřitelnosti a Jane, ze které si dělá inspektor víceméně legraci, ale na konci, při retrospektivě, během okamžiku otočí. Škoda. ()

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klasické ingredience - dávná vina aristokracie, pouto matka + dítě (zde dokonce několikanásobné), tradiční anglické venkovské sídlo, méně schopná policie a naopak všehoschopná a hlavně všudevlezlá a všeslyšící Miss Marple, která případ s extra porcí štěstí vyřeší. Nezabrání ale krveprolití. Snad čtvrtina postav po závěrečné oponě čuchá k fialkám zespod. Jako všechny novější díly je i tento natočen s větším švihem, moderněji, s intenzivnějšími barvami a střihem. Ale zůstáváme ve staré dobré Anglii, tentokrát se Karibik nekoná. Díl ničím zvlášť nezaujme, ale ani nezklame. Je poměrně zamotaný, takže si můžete časem dát s klidem repete. Nebudete si pamatovat co a kdo. Ještě že na rozpletení toho uzlu máme slečnu Marplovou. Rozmáchne se pletací jehlicí jako Alexandr Makedonský a ... ()

Reklama

djbarrel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další kousek z nové série Slečny Marplové byl pravděpodobně o dost lepší než ten šílenej Karibik. Prostředí typycké pro Marplovou, ovšem rychlost akce byla přesně opačná. Rozhodně ta část s tou "noční akcí" mi opět připomíná poslední díly Poirota. Nové série je jaksi " NeMarplovská". Alespoň podle mě. Jak říká moje matka - Marplová je příjemný film na usínání. Tím nemyslí, že je tu nudný blivajz, ale že se jedná o film s poklidným tempem při kterém usnout lze. V tomhle případě to bohužel neplatí. Bohužel. 68 % ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Presne takto si predstavujem "marplovku". Poriadne zamotané, pár vedľajších postáv určených na zavádzanie diváka, ktorý sa chce sám k niečomu dopátrať, a trochu strašidelnosti tiež nie je na škodu. Nakoniec všetko do seba zapadne a všetky spočiatku divné detaily dostanú zmysel. Silné štyri hviezdy.–––– Jsi zrcadlem své matky, jež v tvé tváři nachází líbezný květen svých mladých let. ()

Aky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slečna Marplová má oproti Poirotovi zásadní nevýhodu, že není profesionální detektivka. Musí se k případu proto nachomýtnout vždycky nějak náhodou nebo omylem, což příběh už na počátku poznamenává jistou křečovitostí. Ve všem ostatním - výpravou, hereckými výkony, scénářem ctícím předlohu se však svému kolegovi vyrovná. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama