Reklama

Reklama

V pasti

  • Francie Oppression (více)
Trailer 1

VOD (1)

Dětská psycholožka Mary Portman (Naomi Watts) přišla při tragické automobilové nehodě o manžela. Její syn Stephen sice nehodu přežil, ale zůstal ve vegetativním stavu upoutaný na lůžko. Pro Mary se život změnil v nepřetržitou péči o paralyzované dítě. V jejím velkém domě uprostřed lesů v ní narůstá pocit samoty a izolace. Vše změní příchod nového pacienta. Malý chlapec Tom se po smrti matky uzavřel do sebe. Mary se rozhodne vzít Toma v rámci léčby k sobě domů. Uprostřed zuřící sněhové bouře však hoch z domu zmizí. Šance, že přežil venku mrazivou noc, je nulová. Mary si je přesto jistá, že poté Toma ve svém domě několikrát zahlédla. Z místností se ozývají zvláštní zvuky, v domě se začínají dít děsivé věci. Někdo nebo něco je ohrožuje. Mary a Stephen už nejsou ve svém domově v bezpečí. S narůstající hrůzou nabývá Mary přesvědčení, že je pronásleduje duch mrtvého chlapce... (Bioscop)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (108)

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Že já na to chodila! Originální film z USA se v naší distribuci takřka nevyskytuje, tak jsem alespoň zadoufala, že to bude alespoň trošičku psychologicky prokreslenější thriller. Nebyl. Snad první film ve kterém jsem od počátku skálopevně tušila každý další krok hlavních i vedlejších postav a protože to bylo navíc tak povrchní, nejbanálnější jak jen může být a absolutně nepřekvapující, byla jsem i přes nevalná očekávání extrémně zklamaná. Domeček v lesích byl sice pěkný, ale kdyby k tomu přihodili alespoň ještě trochu schopného scénáristu. A logika jednání postav? Děsná. Psycholožka se chce zbavit problematického nevlastního syna, nezvládá ho a ani nechce léčit potížisty i po pracovní době. Z nepochopitelných důvodů si však vybere k adopci hluchého chlapce s násilnickým chováním, chováním a osobností snad ještě problematičtějšího než byl ten první (např.zlomil kámošovi ruku, pěstouni ho raději opouštěli), z kterého pravděpodobně už vlivem prodělaných negativních zážitků vyroste další pošuk. Policii se nechce vyjet do sněhové bouře, tak zase jiný psychiatr za pacientkou jede sám, z předalekého města, protože se mu v rodině pacientky něco trochu nezdá. Ani tu jednu hvězdu co sem dala si to ani nezaslouží! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Má dětská psycholožka doma za zdmi třiceti kilovou kanadskou krysu s roztomilýma očičkama a nebo přichází čas Waltera Sobchaka a jeho drsných rehabilitačních praktik? Pokus o thriller, který jen unaveně simuluje napětí a překvapivou zápletku. Něco málo mohla zachránit nahota Naomi Watts, ale když při ní hází šavli do záchodu, není to ono.. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Já teda nevím, ale opravdu nemám potřebu sledovat film tak zásadně utopený ve tmě. Samozřejmě oceňuju, že lekačky a další žánrové prvky, ať už jsou jakkoliv laciné, jsou natočené nadmíru slušně, nicméně z příběhu ovlivněném narušenou psychikou několika lidí a obklopeném tunami sněhu by se dalo vydolovat krapet víc. Naomi Watts musí být sakra dobrá psycholožka, když za ní do totálně zapadlé ordinace někdo jezdí. Sama nicméně odbornou pomoc potřebuje, páč před časem při autonehodě přišla o manžela a vlastně i nevlastního syna, který zůstává upoutaný na lůžku nebo před televizí ve vegetativním stavu. Kromě toho vidí pokroky s malým pacientem. Jenže se pár věcí stane. A zničená a pochybující Naomi začne tušit, že scénárista to možná trochu překombinoval a na několik otázek prostě neodpověděl. Poslední třetina už hodně pokulhávající. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Tento thriller na mě zapůsobil poměrně obyčejným, nevýrazným dojmem, ačkoliv si zároveň ale i myslím, že měl daleko větší potenciál, než čeho jeho tvůrci nakonec ve výsledku dosáhli. Například zápletka disponuje docela zajímavým nápadem, ovšem než se prakticky vůbec rozjede to podstatné, o co vlastně v jádru jde, tak je více než polovina filmu pryč. Tvůrci si navíc nedokázali poradit ani s postupnou gradací děje a napětí funguje též spíš jen ojediněle, i když jako náhradu za něj bych na druhou stranu měl zmínit poměrně přesvědčivé znepokojivé momenty, které mě oslovili vážně až mrazivým dojmem. Velká škoda je pak nevyužití atmosféry odlehlého domu v lesích, zasypaného sněhem skoro až ke komínu, kde se dala určitě navodit hodně divoká atmoška, ale to se prostě také nepovedlo. Herecky je to jinak dost mdlé, Naomi Watts nikdy nebyla mou favoritkou a ani zde mě nikterak nepřesvědčila a ostatní nepředvádí také nic výrazného. A nakonec jsem si nechal pointu, která byla sice překvapivá a nečekaná, ale jako pardon, tohle za povedený zvrat opravdu považovat nemohu, neboť to bylo přeci jen už až příliš přes čáru věrohodnosti, a spíš to na mě zapůsobilo jako dělání blbce z diváka. Každopádně, že bych měl v úmyslu tento snímek nějak úplně odstřelit, to tedy jako ne, v rámci žánru si své nejspíš splnil, ale prostě v záplavě všech těch dnešních filmů vyznívá jednoduše až moc nevýrazně a nepřesvědčivě. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Keď chce niekto natočiť kvalitný horrorový thriller, tak potrebuje zaujímavý scenár a predovšetkým charizmatického záporného hrdinu. V prípade snímku "V pasci" chýba aj jedno, aj druhé. Scenár je tak priehľadný, že už od začiatku som vedel ako to dopadne. No a ten sopľavý vraždiaci teenager s oidipovskym komplexom mal akože divákov presvedčiť o tom, že je nebezpečný psychopat? To snáď nie. Však by ho aj tá útla Naomi Watts hravo spacifikovala dvoma troma zauchami. Ten holobriadok mal byť hrôzu vzbudzujúci záporak? Ale no tak! * ()

Galerie (69)

Zajímavosti (2)

  • Film získal negatívne recenzie, pričom kritici ho nepriaznivo porovnávali s filmom The Shining (1980). (Scraffy)

Reklama

Reklama