Reklama

Reklama

Tři generace

  • USA 3 Generations (více)
Trailer 1

V každé etapě našeho života bojujeme s tím, abychom byli sami sebou. Své o tom ví Ray (Elle Fanning), teenager z New Yorku, který prochází změnou pohlaví. Jeho matka Maggie (Naomi Watts) je svobodná a sama se hledá. Teď ale potřebuje najít Rayova biologického otce, který musí podepsat souhlas k jeho změně. Třígenerační rodinu doplňuje Rayova netradiční babička Dolly (Susan Sarandon), která neví, jestli být víc zoufalá z rozhodnutí svého vnuka nebo z životní nerozhodnosti vlastní dcery. Všichni tři se tak musí poprat se svými zažitými způsoby, přijmout změny a začít fungovat jako rodina. (Fénix Distribution)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (42)

poz3n 

všechny recenze uživatele

Po mnoha stránkách je About Ray (ignorujte český distribuční název, který vůbec neodpovídá tématu, o kterém film je) hodně dobrý film, ale sráží ho v mých očích dost necitlivý střih. Často je v nějakém filmu vidět, že střihač prostě neměl materiál a nic jiného mu nezbývalo. U About Ray jsem měl ale pocit, že střihu chybí cit, smysl pro rytmus a tempo. Scény, které by tak měl divák patrně poklidně prožít, byly často nepříjemně překotné. Celý temporytmus filmu pak prostě drhne a né zcela odpovídá tomu, jaké emoce se na plátně odehrávají. Elle Fanning jinak předvádí zajímavý výkon a určitě táhne dojem z celého filmu vzhůru. 6/10 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale snímek "Tři generace" je pro mě koncertem tří skvělý hereček tří generací, kdy jsou to ony, kdo zde funguje skutečně skvěle. Téma není vůbec špatné, ale nakonec nevede k ničemu překvapivému, co by mělo diváka skutečně zaujmout do konce. Za herecké mistrovství paráda, za děj samotný spíše zklamání. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Vyjmečně štiplavá generační a genderová konfrontace. Filmařsky možná nevýrazný, ale o to více na postavy zaměřený počin, kterému nevadí no name režisér, ani absence střihových fines. Hlavní hrdinové mají totiž v tomhle příběhu neskutečnou hloubku a téměř dokonalý punc reality všedních rodinných problémů. A je úplně jedno, zda je to sarkastická Susan Sarandon, která je vždy nad věcí, Naomi Watts, která dělá emocionální nálože jako obvykle a nebo Elle Fanning kterou casting trefil ve sto procentech. Nic nového pod sluncem, ale film který řeší velmi zajímavou tématiku a řeší jí úsporně a opravdově. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Není to ani týden, co jsem Elle Fanning obdivoval v roli modelky na premiéře filmu Neon Demon, a už vstupuje do kin další film, v němž znovu herecky exceluje, tentokrát v zrzavé paruce v roli transsexuálního teenagera. Pravdou ovšem je, že ji zde přece jenom trochu zastiňují její starší herecké protějšky, Naomi Watts a Susan Sarandon (čtvrtá ženská postava v podání Lindy Emond je zde spíše do počtu a její význam není příliš velký). Film je to dost ukecaný, dialogy jsou ale napsány dobře a film si udržuje svoji dynamiku. Na můj vkus mi sice přišel trochu moc melodramatický a místy se mi tam vkrádala nuda, ale to bude asi tím, že nejsem vyloženě cílovka (kterou jsou hlavně ženy a pochopitelně lidi se zájmem o filmy s LGBT tematikou). Dojemný závěr nakonec vytáhl můj výsledný dojem z filmu nahoru - podruhé bych to už určitě vidět nemusel, ale prostě si myslím, že je to pěkný film o důležitosti rodiny, který by se mohl moha lidem líbit - mj. i díky spoustě vtipných dialogů a skvěle zvoleným newyorským lokacím. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno téma mě vůbec nelákalo a tak trochu jsem šel do toho s tím, že to bude do určité míry tendenční agitka poplatná dnešní šílené době. A to teda sakra byla. Nicméně herecké obsazení mě přesvědčilo a tak jsem tomu dal šanci. A to byla chyba. Elle Fanning na pěst, Susan Sarandon těžký průměr a Naomi Watts se sice snažila, ale ani ona mě moc nepřesvědčila. K tomu ještě film nefungoval ani po dramatické stránce a už vůbec ne po komediální. Možná je to dané i mojí zaujatostí pro podobné záležitosti, každopádně víc jak 10% vypotit nedokážu. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

  • Elle Fanning kvůli roli Ray nemusela obětovat své dlouhé vlasy. Její sestřih je ve skutečnosti jen paruka. (ČSFD)

Reklama

Reklama