Reklama

Reklama

Sára (Linda Cardellini) kdysi udělala tradiční chybu. Vzala si zlobivého kluka Dustyho (Mark Wahlberg), který byl zábavný a sexy, nicméně jen do chvíle, než se stal otcem. Jako táta zoufale nefungoval. I proto ho později vyměnila za Brada (Will Ferrell), jehož vždy zdobila zodpovědnost a serióznost, které si její děti bohužel neustále pletou s nudou. Brad by se klidně rozkrájel, kdyby ho braly jako tátu, ale ono jim to prostě nějak nejde. Pak se po čase navíc zjeví Dusty, který je pořád tou testosteronovou mašinou přetékající nápady, a rozhodne se Brada zašlapat do země. Brad si záhy uvědomí, že se slušností a zodpovědností by tomhle nerovném souboji neměl šanci obstát, a tak se do Dustyho pustí jeho vlastními zbraněmi, které však zoufale neovládá. I proto se z nenápadného pošťuchování stane regulérní válka, do které se coby rukojmí zapletou i ti, o které probíhá, tedy Sára a obě děti. (CinemArt)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (271)

freddy 

všechny recenze uživatele

Ring volný, souboj otčíma s biologickým otcem může začít. A věřte, že takový souboj může být i docela úleťárna, když se odehrává mezi takovými dvěma lidmi, kterými jsou Will Ferrell a Marky Mark Wahlberg. Potenciál tématu je zde vytěžen až do absurdna a vše, co byste zde očekávali, zde i najdete, a k tomu určitě objevíte i něco, co by vás ani nenapadlo. No řekněte, v kterém filmu uvidíte například průjezd domem na motorce, která sama vyjede z baráku skrz střechu a jezdce na motorce kterak skončí uvězněný ve vodorovné poloze ve zdi? A to je jen jeden z úžasných nápadů, který jasně napovídá, že tohle je opravdu vtipná jízda, která má co nabídnout, a kde se to testosteronem jen hemží. Souboj usedlého taťky bačkory s akčním Rambo otcem zkrátka nabízí takové momenty, které mi asi v hlavě zůstanou docela dlouho. A závěr filmu byl už jen hodně neočekávanou, ale o to více zajímavou a vtipnou třešničkou. Film ode mne získává lepší tři hvězdičky, a rád se na tento film někdy podívám znovu. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddechová komedie. Příběh je jednoduchý a slouží pouze pro to, aby se na něj nabalovaly gagy, hlášky a vtipy. Další velkou výhodou je fajn stopáž, která je přesně, tak dlouhá, jak by měla a díky tomu film nezačne výrazně nudit a slabších momentů tam, taky moc není. Co naopak zklame, že většina vtipů byla použitá v trailerech. Režiséři odvedli dobrou práci, mají dobré časování na vtipy a gagy. Will Ferrell je sympaťák a trochu mě mrzelo, že někdy zbytečně tlačí moc na pilu svým pitvořením. O to více jsem si užil Marka Wahlberga, který si svojí postavu vyloženě užívá. Linda Cardellini mě mile překvapila nejen svou krásou, ale jak moc dobře mezi hlavní hrdiny pasovala. Co se týče vtipů, tak je to z velké části sázka na jistotu, a kupodivu většina z nich funguje i ty vulgárnější. Jasně že by zápletku šlo vytáhnout trochu více, přesto nelze říci, že by to bylo vyloženě něco nekoukatelné, i přesto že víte jak to asi dopadne. Táta je doma je fajn komedie, která nezklame, pobaví a prostě nabídne odpočinkovou podívanou. ()

Reklama

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Líbil se mi nápad, vtipy i vynechání vulgarismů typických pro americké komedie. Někteří píšete že měl přijít dvoumetrovej svalovec místo Marka. Ale málokdo má takovej zmrdskej výraz v obličeji jako Mark Wahlberg, kterej se vetře zpátky ke svojí bejvalce a snaží se získat rodinu zpět. A stejně tak svkělá volba Willa Ferrella v roli otčíma outsidera. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Mě nejvíc pobavil úplný závěr :D Film jsem již cca před 2ma lety rozkoukala - ale nějako jsem to prostě nedokoukala :D A teď jsem si na to vzpomněla a chtěla se pousmát. Za mě to není tedy "komedie" od začátku do konce, to rozhodně ne. Nicméně - pár úsměvných momentům tam je. Bavilo mě hlavně, jak se postavy snažily neříkat zbytečná sprostá slova a vytvářeli tím sem tam scénky k pousmání. Dvojice Mark a Will mě jen zarážela tím, že Mark je oproti Willovi dost malý, ale zase to nabral ve svalech :D Není to k popukání, spíš mi to ukazuje jak bych žít nechtěla a že každý je jiný.... ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Chemie mezi ústřední dvojicí Ferrell Wahlberg podle mě funguje velice dobře, je fajn sledovat zase po nějaké době Ferrella v relativně normální roli normálně artikulujícího člověka. Oba byli do svých rolí vybráni dobře - jeden jako testosteronová časovaná bomba, kterého okolí musí (nejenom kvůli vizáži) milovat, byť je to složitá povaha a na druhé straně klasický límeček, který je tak ctnostný a uhlazený, až například nudí svoje nevlastní děti a působí jako trouba, nebo posera chcete-li. Výbornou tečku dává filmu samotný závěr, kdy místo pěstí mezi rozezlenými tatínky na dětském plese vzpomene Marky Mark na zvláštní Ferrellovu poučku, že místo pěstí se může spor vyřešit tancem, což se také nakonec stane a je to humorné a stylové...téměř 4*......................moje hodnocení = 6,5 z 10. ()

Galerie (117)

Zajímavosti (12)

  • Scénu na zápase NBA nakrúcali bez toho, aby o tom obecenstvo a niektorí hráči vedeli. Diváci sa naozaj zľakli, keď uvideli opitého Willa Ferrella, ktorý ubližuje nevinnej žene a ochranka ho vyviedla von. Žena, ktorej ublížil loptou, je Taryn Terrel, profesionálna wrestlingová zápasníčka. (shinigami491)
  • Ve 36. minutě po sjezdu ze stromu narazí Dusty (Mark Wahlberg) do Brada (Will Ferrell), tomu spadne kufřík. Hned v dalším střihu leží kufřík na jiném místě. (gavosh)
  • Motocykl, na kterém jezdí Dusty, je Indian Chief Classic Thunder Black (xisp)

Související novinky

Tom Cruise a další neskutečný kousek

Tom Cruise a další neskutečný kousek

22.04.2015

Studio Paramount právě na CinemaConu představilo svoje nadcházející filmy. Komedie o tom, jestli je lepší táta Will Ferrell nebo Mark Wahlberg, si moc pozornosti neodnesla, stejně ale nešlo o zlatý… (více)

Reklama

Reklama