Reklama

Reklama

Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa

  • USA Moana (více)
Trailer 3

Walt Disney Animation Studios uvedou struhující počítačově animovaný film Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa o nebojácné dospívající dívce, která se vydává na nebezpečnou cestu, aby zachránila svůj lid. Cestou potkává Vaiana (Auli'i Cravalho) kdysi mocného poloboha Mauiho (Dwayne Johnson), který jí pomůže stát se zkušenou mořeplavkyní. Společně se plaví přes širý oceán a zažívají nebezpečná a úžasná dobrodružství, například setkání s obřími mořskými monstry, ze kterých leckdy uniknou jen o vlásek. Na konci cesty Vaiana splní úkol svých předků a najde to, co vždycky hledala: sama sebe. (Falcon)

(více)

Videa (26)

Trailer 3

Recenze (478)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Obvykle mě vytáčejí k nepříčetnosti pohádky, kde se dobrou polovinu stopáže kdáká. Zde se ovšem kdákání dalo více než poslouchat. Obzvlášť píseň, která byla nominována na Oscara byla vynikající. A kde jinde má divák možnost uslyšet zpěv Dwayne Johnsona. Nutno podotknout, že nebyl vůbec zlý, dost mě překvapil. Děj je velmi jednoduchý, což je u pohádek spíše výhodou. Trošku mi scházela větší poutavost. Přeci jenom mě do sebe úplně nevtáhl. Humor zde útočí na nejmladší publikum, ale musím se přiznat a zastydět, že na nás se spolusledovatelkou párkrát zafungoval. Pokud si potrpíte na kvalitní moderní animaci, tak byste tuto pohádku rozhodně neměli vynechat. Audiovizální orgasmus. Od vyššího hodnocení mě odrazuje vyloženě jenom absence trošku promakanějšího děje. Technická stránka je vrcholem současnosti. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Moana mě překvapila hned v několika směrech. Vedle překrásné animace má parádní příběh, který v pohodě zabaví i starší diváky. A to i přesto, že celý film stojí z velké části jen na dvou postavách a kohoutovi, který zde posloužil spíš jako vtipná vložka. Nutno však říct, že dvě hlavní postavy by dokázaly zabavit i bez něho. Neméně úžasné jsou i písně, jejichž text tak nádherně sedl k ději. A vůbec, celé mě to pěkně dojalo. Silné 4* ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Až překvapivě velká nuda. A blbost. Namachrovanej debil, kterej si povídá se svým tetováním, udělá debilitu, kvůli které umírá svět. Namachrovanýmu debilovi je to ale jedno, tak na opuštěném ostrově dál dělá namachrovanýho debila. Když za ním přijde Moana, aby mu řekla, jakej je namachrovanej debil a jakou debilitu udělal, tak namachrovanej debil řekne, že napravit debilitu by bylo moc nebezpečné a že mu Moana nejdřív musí pomoci získat zpátky namachrovanej debilní hák, jinak jí nepomůže. A tak dále a tak dále... Poučení pro děti? Klidně se chovejte jako namachrovaní debilové a dělejte debility, on to už za vás někdo vyřeší...(?) 20% ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele

Vaiana je vizuálne prepracovaný a nádherný animák plný tropickej atmosféry a tyrkysovo modrej farby, ktorý mňa osobne nikdy neomrzí a môžem si ho pustiť kedykoľvek. To, prečo je tento film pre mňa neopozerateľný sú neskutočne vtipné a trefné hlášky, výborný scenár, premyslený príbeh a (v neposlednom rade) geniálne a chytľavé piesne, ktoré do filmu zapadajú úplne presne (no aj tak si stále myslím, že v Coco boli piesne a ich texty ešte o niečo lepšie). Toto všetko sú dôvody, prečo nemôžem dať tomuto animáku menej ako päť hviezd. Za mňa 9 drevených vesiel z 10 ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Krasnej animák jak po strance animace, tak po té hudební. Některé písničky jsou lepší, některé horší, ale ta ústřední je naprosto perfektní a směle bych ji zařadil po bok Let It Go a I See the Light. Hudebně a i zvukově je to boží a potěcha pro uši. Animace vrcholová (zejména voda), je to krásně barevné a na kvalitní televizi je na to opravdu radost pohledět. A hlavně, dějově to není zbytečné infantilní a má to vyloženě epický bossfight na závěr. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (32)

  • Ve snímku se šikovně objevil odkaz na jiný film Disney, a to Ledové království (2013). Konkrétně k tomu došlo ve scéně, kdy Maui získává zpátky svůj hák a poprvé se opětovně pokouší přeměnit, přičemž dojde k řadě neúspěšných proměn, při nichž se i objeví sob Sven právě ze zmíněného snímku. (P. J. D.)
  • Vaianino oblečení se skládá z vršku zvaného Tapa a vrchní a spodní zavinovací sukně Pandanaus. Autorka kostýmu Neysa Bové jí šaty upravila tak, aby se v nich mohla pohodlně a bez omezení pohybovat. (CrypzzXD)
  • Původně se měla hlavní hrdinka jmenovat Moana. Toto jméno ale patřilo jedné italské pornoherečce z 80. let. Studio Disney se po ohlasech z Evropy rozhodlo pro změnu jména na Vaiana. (BOSSTFK)

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Reklama

Reklama