Reklama

Reklama

Očista: Volební rok

  • Česko Očista 3: Volební rok (více)
Trailer 2

Senátorka Charlene Roanová (Elizabeth Mitchell) má k odporu vůči očistě pádný důvod, před lety jí padla za oběť celá její rodina. Od té doby je snaha o její zrušení hlavním motorem jejího tažení do Bílého domu. Ambiciózní soupeři vědí, že k její porážce vede jediná cesta, „legální" zabití během očisty. Senátorku naštěstí jistí šéf její ochranky (Frank Grillo), hrdina z druhého dílu Očisty, kterému tohle každoroční běsnění už taky pěkně leze krkem. Teď už je ale čas trhnout oponou, krvavé představení začíná. Perfektně zabezpečený dům, početná a skvěle vybavená ochranka, co by se tak mohlo stát, aby senátorka tuhle noc nepřežila? Asi byste se divili, alarmy ohlašující začátek očisty ještě nedozněly a už musí Roanová jen se svým strážcem po boku prchat nočními ulicemi ve snaze najít nějaké bezpečnější útočiště. Příštích dvanáct hodin bude velmi dlouhých. A krvavých. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (388)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Vzestupné kvality série jsou napotřetí završeny nadstandardní žánrovou podívanou, v níž DeMonaco utahuje šrouby ve všech možných ohledech, tudíž dává k dobru sice klišovitý, ale smysluplný děj, který hrdinům opravdu zatápí, dovede hrát na několik zdánlivě nesouvisejících rovinách, aby je umně spojil, a především láduje diváky slušnou porcí detailního gore, kdy nemá problém v plném záběru střelit do ksichtu i ženskou. Jasně, žánrová šablonovitost a předvídatelnost zůstává, ale přidaná hodnota v podobě až psychedelicky bizarních výjevů, nekompromisního boje „black trash“ a White power bojůvky, to spolu s umanutým Frankem Grillem posouvá o dost výš. V takhle slibně rozehrané partii bych si možná opatrně řekl ještě o jeden díl. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Chtělo by to trochu víc zamakat na logičnosti a víc peněz na větší počet lokací by taky neškodilo (působilo to na mě, jako kdyby se to celý odehrávalo jen v pár ulicích, což je divný, když senátorka se svým osobním strážcem asi půl minuty utíká a najednou se ze svý luxusní čtvrti dostane do nejtvrdšího ghetta, a nebo ten kostel plnej ministrů apod. byl taky nějak nesmyslně hned tam, kde se konaly největší čistky). Akce průměrná a obsazení ze třetí cenový, kromě docela slušnýho Franka Grilla mě nikdo moc nebavil. Vyložená blbost to ale není, spíš taková na půl plynu šlapající žánrová jednohubka, na kterou si za pár let moc lidí nevzpomene. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak myslím, že autori vztiahli názov snímku aj do pointy a podprahovému našepkávaniu smerom k divákovi. Jednoducho aj keď bol film farebný s peknou kamerou, prišiel mi ako čierno-biely. Nič medzi tým tu neexistovalo. Strany dobra a zla nech si každý priradí sám podľa seba a svojho presvedčenia. Odhliadnuc od tohto politického žvástu tu navyše nebolo nič, čo by aspoň trocha pripomínalo kvalitný hororový thriller - minimum napätia, žiaden maskrík, žiadne gore, žiadne emócie... proste nič. Len samé strieľačky (aj tých bolo málo). A to radšej nehovorím o nesympatickom hereckom osadenstve. Síce pri konci sa v tomto smere niečo podarilo, ale nebola to ani žiadna sláva. Ostáva len dúfať, že trojkou všetko končí, aj keď podľa záveru to tak nevyzerá. Žeby sa schyľovalo k permanentnej Očiste? No amen tma. 30/100 ()

classic 

všechny recenze uživatele

Trojka Očisty je podľa mňa, jednoznačne najhorší film z celej trilógie s tak debilnými postavami, scenárom, scénami a réžiou, že som mal chute toto po desiatich minútach jednoducho a rýchlo vypnúť, a vykašlať sa na to ! Asi najlepšie na filme hodnotím IBA určitý - “MOMENT PREKVAPENIA” , blížiaci sa na koniec filmu, keď zabudnem na jednotlivé charaktery, ktoré sa vrátia do diania, pričom vtedy som akosi čímsi ohúrený, že som to nečakal, o to lepšie ! Predchádzajúce časti hodnotím pozitívnejšie, táto ma strašne vytočila, znechutila, s veľkým odporom som sa podujal na niečo, čo inak by som poslal kade - ľahšie, ako občas nie je od veci, si pozrieť FAKT jebnutý snímok ! ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ne, ne, ne. V Očistě by postavy neměly přecházet z jednoho dílu do druhého. Nechtěl jsem ve trojce koukat na postavu z dvojky. Jen o to víc to kazí celý dojem a pocit. Původní nádech hororrového strachu a napětí je naprosto úplně pryč, už zůstal jen akční thriller se silně politickou zápletkou. Škoda těch nasraných holčin z obchodu, ta mladá černoška s drdoly byla jediná postava z celé série, které jsem její zlobu a vnitřní temnotu opravdu věřil. Škoda, že to byla jen bezvýznamná vedlejší linie. Takhle série je prostě k hovnu. 0.5* ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Severoamerické tržby byly 79,2 milionu dolarů, celosvětové pak 118,6 mil. (NIRO)
  • Každý díl Očisty v době uvedení tohoto filmu celosvětově vydělal víc než jeho předchůdce. To je v tomto žánru velmi vzácné. (Dr Lizal)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama