Reklama

Reklama

Očista: Volební rok

  • Česko Očista 3: Volební rok (více)
Trailer 1

Senátorka Charlene Roanová (Elizabeth Mitchell) má k odporu vůči očistě pádný důvod, před lety jí padla za oběť celá její rodina. Od té doby je snaha o její zrušení hlavním motorem jejího tažení do Bílého domu. Ambiciózní soupeři vědí, že k její porážce vede jediná cesta, „legální" zabití během očisty. Senátorku naštěstí jistí šéf její ochranky (Frank Grillo), hrdina z druhého dílu Očisty, kterému tohle každoroční běsnění už taky pěkně leze krkem. Teď už je ale čas trhnout oponou, krvavé představení začíná. Perfektně zabezpečený dům, početná a skvěle vybavená ochranka, co by se tak mohlo stát, aby senátorka tuhle noc nepřežila? Asi byste se divili, alarmy ohlašující začátek očisty ještě nedozněly a už musí Roanová jen se svým strážcem po boku prchat nočními ulicemi ve snaze najít nějaké bezpečnější útočiště. Příštích dvanáct hodin bude velmi dlouhých. A krvavých. (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (388)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Vážení cestovatelia, čo takto skúsiť (palec hore tomu kto vymyslel ten pojem) vražednú turistiku (only in USA)? __ A keď už sa v tej Amerike blížia voľby, tématicky som sa vrhol na tretiu Očistu, ktorú len ťažko zrovnávať s hororovo poňatou prvou časťou, ale určite ju môžem a chcem zrovnať s dvojkou, ktorá bola taktiež skôr akčnejšia než desivá, ale narozdiel od dvojky tretí diel nepostrádala zmysluplnosť, napätie a originálne scény, pričom jej postavy boli určite výraznejšie než tie, ktoré sme mali možnosť vidieť v časti minulej (dokonca aj Frank Grillo ma neiritoval). Možno keby sa film časovo skrátil na takých 90 minút, dám ešte hviezdu navyše, pretože aj keď nie je The Purge: Election Year žiaden zázrak, celkom slušne som sa bavil. P.S. až ku koncu, keď si Elizabeth Mitchell dala dole okuliare, som si uvedomil, že sa jedná o Dr. Juliet Burke zo Stratených. Už začínam chápať, ako je možné, že Clarkovi Kentovi stačili obyčajné okuliare na skrytie jeho pravej indetity. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Při každém díle Očisty jsem silně neztotožněn se základní dějovou linií a něco takového je nad moje chápání a přijde mi to celé vlastně nedomyšlené, prosté a naprosto zvrácené. Na druhou stranu, když chci nějaký horor u kterého vypnu mozek, který je svižný a na nic si nehraje, rád si opět pustím další díl. 65% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Rok se s rokem sešel a zas máme v Americe svátek, za kterým stojí lobby NRA, výrobců zabezpečení domů, truhlářů, vazačů smutečních květin a James DeMonaco. Jeden by si myslel, že se od minule poučil a on ne. Politicky nebývale korektně rozloženým postavám rozdal průhledné karty, omotal je vánočními světýlky idealismu či nesnášenlivosti a z fungujících pouličních výjevů apokalypsy nakonec zbaběle prchl k podzemní armádě spásy a přehnaně akčnímu kostelnímu finále. Frank Grillo je bourák, to je jasné, stejně jako skutečnost, že floridští důchodci, nahřívající si své staré klouby, budou pro očistu - ale maximálně svých genitálií za použití žínky. Pořád ale nevím, Donald, nebo Hillary..? ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Druhý díl mi přišel napínavější a více vygradovanější, třetí má politický nádech,obsahuje více šíleností a jsou dostupné lepší rekvizity. Je zde poměrně spousta akce, ale většinou ji tvoří střelba, takže se spíše ukojí fanoušci přestřelek než hororáří zaměřující se na efektivní úmrtí. Plusem je opět Frank Grillo, který je sympaťák, kterému akce není cizí a třešničkou na dortu je Nazi záporák, s kterým si střihne slušný fight na nože. Krev zde je, ale vzhledem k tématu a počtu zabijáků jí mohlo být podstatně více. Z traileru jsem byl unešený více, samotný film na mě neměl až tak zvrhlý dopad, jakým působil trailer, přesto se jedná o sérii, která má na to se řadit mezi konkurenty jako Saw či Final Destination. Dalším dílům se vůbec nebráním, letos Purge v topce snad bude byť doufám spíše ke konci žebříčku. Story 5/10, Atmosféra 7/10, Gore 7/10, Vizuál 7/10, Akce 7/10, Napětí 6/10,Humor 2/10. Zábavnost 8/10, Lekačky 1/10. 75% ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Tak tady už jsem šokovaná byla (viz gilotinka), přesto musím po zhlédnutí "Volebního roku" zvýšit hodnocení "Anarchii". Proč? Protože trojka je opět těžké klišé. Máme tu klišé hodnou političku, klišé zlé politiky, sympaťáka ze dvojky a pár postaviček, u kterých vám rychle nastíní jejich těžký život, abyste jim mohli fandit. Vizuálně nejzdařilejší, "příběhově" někde mezi, líbí se mi ale to dotahování do absurdit - turisté z Evropy nemají chybu. Opět nepříjemné a znepokojivé, opět bohužel happy-end. Jsem zvědavá, jestli se dočkáme dalšího dílu, já osobně bych byla pro, finální scéna se dá totiž vyložit různě.;-) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Každý díl Očisty v době uvedení tohoto filmu celosvětově vydělal víc než jeho předchůdce. To je v tomto žánru velmi vzácné. (Dr Lizal)
  • Leo Barnes (Frank Grillo) při závěrečné přestřelce odešel předními dveřmi a po střelbě kněze se vrátil zadními. Ty však neměly být přístupné. (TonoM)
  • Třetí film série měl být původně prequelem, který by vyprávěl příběh první očisty. Z tohoto nápadu sešlo, když Frank Grillo přijal nabídku režiséra Jamese DeMonaca, aby si znovu zahrál postavu seržanta Lea Barnese. Myšlenka prequelu byla nicméně použita pro film První očista (2018). (Dr Lizal)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama