Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bůh existuje. Žije v Bruselu. A je to pěkně nesnesitelný morous, který nosí ponožky do pantoflí a celé dny tráví vymýšlením absurdních zákonů a znepříjemňuje lidem život. Je to trochu jiný příběh, protože tenhle Bůh má kromě syna Ježíše ještě manželku a malou dceru, která ho nemůže vystát a jednoho dne pošle na truc všem lidem na světě SMS s datem jejich smrti. Co se asi stane, když se někdo dozví, že mu do konce života zbývá měsíc, nebo naopak 62 let? (Aerofilms)

(více)

Videa (9)

Trailer 5

Recenze (390)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Hlavní nápad dobrý, ale chybí mi vnitřní sevřenost. Spíš mi připadá, jako by si tvůrci vymysleli krátké příběhy k šesti "apoštolům", které mají trochu připomínat ujetý styl Amélie z Montmartru, a pak je sešili na příběh boží dcerky, která se bouří proti svému buranskému tatínkovi Bohovi. Ani jeden z příběhů není nějak moc emocionálně silný, spíš zosobňují jednoduchá poselství typu přestaňte mrhat svým životem. Závěr je pak úplně ujetý a pro mě už za hranou kýče. Mimochodem, nebylo by lepší skončit myšlenkou, že si svět máme utvářet sami, než aby to za nás dělala napůl dementní Bohyně? ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Divácky vděčný film, který je založen na poměrně jednoduchém (a vcelku zažitém) střídání humorných a dojemných scén, ale ozvláštněný kupou malých režijních nápadů. Dost možná, že naštve většinu zaprděných věřících, protože v sobě skrývá v podstatě humanistické poselství, že pro plnohodnotný život vlastně žádného boha nepotřebujeme. Není třeba vůbec ztrácet čas představou toho, že za všemi možnými útrapami světa je nějaký boží plán, protože život je příliš krátký na to, abychom ho proplýtvali bláhovými představami o staříkovi, který na nás z obláčku moudře dohlíží. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Už veľmi dávno som sa na nejakú komédiu netešil tak, ako práve na Brand new testament, predsa len zaujímavá a originálna zápletka v podaní režiséra vydareného Pána Nikta sľubovali mnoho a našťastie nič z toho nesklamalo. Hlavne prvú tretinu som bol z toho úplne nadšený, dejovo je to vynikajúce a nadmieru nápadité, takže jedna skvelá sekvencia strieda druhú, nechýba ani humor, ktorý mi na rozdiel od väčšiny štandardných komédií prišiel vtipný a navyše mi to v niečom prišlo aj tak príjemne dojemné, hlavne fáza s prvou apoštolkou. Následne sa už to aspoň dejovo síce trochu zhorší, za čo môže hlavne to, že tí nasledujúci apoštoli mi už neprišli až tak zaujímaví, aj keď predsa len taký úchyl a zabijak mali tiež niečo do seba, no stále si to udržuje vysokú kvalitu, nápadov je stále dosť, no hlavne sa to po celý čas nesie vo vynikajúcej atmosfére, akú mávajú francúzske, trochu fantasy ladené filmy, napríklad tie od Jeuneta a tak ma to stále veľmi bavilo. Obsadeniu tu nemám čo vytknúť, tá božská trojčlenná rodina už nemohla byť vybraná lepšie, pričom malá Pilly Groyne to ťahá až prekvapivo dobre, ale ani vedľajšie postavy nesklamú. A režijne to už ani nemohlo byť lepšie, perfektná atmosféra a tá nápaditá vizuálna stránka, Jaco van Dormael ma ani v najmenšom nesklamal. Takže keby si celý film udržal úroveň prvej tretiny, neváhal by som s plným hodnotením, ale aj tak sa mi to stále veľmi páčilo. Brand new testament som určite nevidel posledný krát a kiež by podobných filmov vznikalo viac. 80% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO Scala-ČSFD projekce/// Obsazení 7/10 Děj 9/10 Hudba 9/10 Obraz 10/10/// PLUS: film plný emocí, od melancholie přes humor až po morální poselství, skvěle zvolená hudba, neotřelá práce s kamerou a celkově kouzelný fantaskní vizuál, z kina jsem odcházel s úsměvem na tváři MÍNUS: asi někdo neskousne fantasy prvky a jiný výklad náboženství./// Shrnutí: Hledám alternativu slova příjemný, protože takto na mě film od začátku do konce působil. Užíval jsem si každou scénu. A když už mě ta která scéna nepřekvapila svým nápadem, byl jsem potěšen obrazem, hudbou, dialogy, myšlenkou, stylem vyprávění. Na Zbrusu Nový zákon se klidně podívám vícekrát./// Celkem 88%/// ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Asi jsem trochu čekal, že to bude lepší, než mi to nakonec přišlo (ona už samotná skutečnost, že jsem film viděl v totálně vyprodaném kině Aero, v člověku určitá očekávání navodí, žeano - bůhví, co všechny ty lidi vytáhlo do kina zrovna na tento film, který měl nulovou kampaň vyjma toho, že běžel letos ve Varech...). Nakonec jsem měl dojem, že trailer obsahuje z filmu skoro to nejlepší, a samotný film je už jenom jeho natažením do délky, kterou jsem osobně shledal celkem nepříjemně úmornou - ten film nemá ani dvě hodiny, ale osobně jsem měl místy pocit, že se konce snad nedočkám. Abych jen nehanil - rozjezd je neobyčejně povedený a celkově nemám problém napsat, že je to velmi pěkný film, v němž je několik skutečně kouzelných a divácky velice vstřícných momentů. Vyloženě okouzlen jsem byl hereckou představitelkou role Ey (Pili Groyne), skvělou kamerou, nápaditým humorem, soundtrackem a krásným závěrem, ale přes to všechno jsem se stejně nemohl ubránit jistému zklamání - ten film mě v podstatě neobyčejně nudil, a z ubíjejícího čekání na závěrečné titulky mě pouze občas vysvobodily některé scény, které se mi ale pro změnu líbily strašně moc. Takže ve výsledku asi takový hodně rozporuplný dojem - nápadů má ten film na rozdávání a spousta lidí se do toho filmu jistě zamiluje, ale osobně jsem asi už viděl příliš mnoho filmů, abych mohl tento přijmout zcela nekriticky. Za mě velmi opatrné 4 hvězdy. Mimochodem vidět na velkém plátně zestárlou a ztloustlou Catherine Deneuve se pro mě rovnalo dost nepříjemnému zážitku - pro člověka, který ji choval dlouho v oblibě kvůli jejím rolím z 60. a 70. let, je docela šok vidět ji najednou o desítky let starší. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (6)

  • Dieu (Benoit Poelvoorde) sleduje hokejový zápas, v ktorom švédska reprezentácia vyhráva 4:2 nad slovenským národným tímom. Jedná sa o štvrťfinále z dňa 9.5.2007, ktoré sa odohralo v aréne Chodynka (Moskva). Zápas skončil výhrou švédskej reprezentácie 7:4. (RatBoj)
  • Film obsahuje ještě jednu scénu po závěrečných titulcích. (Fary)
  • Závěrečná scéna na pláži je natočená v belgickém Blankenberge. (Mara97)

Související novinky

Zlaté glóby 2016 - nominace

Zlaté glóby 2016 - nominace

10.12.2015

Pokud nesledujete zahraniční filmové dění, o lesbickém dramatu Carol zřejmě slyšíte poprvé. Právě tenhle film ale vévodí letošním nominacím na Zlaté glóby, a to s pěti důležitými zářezy. Carol bude… (více)

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Bitva cizojazyčných filmů začíná

Bitva cizojazyčných filmů začíná

25.10.2015

Poslední měsíce filmového roku vždy patří hlavně oscarové líhni. Americké snímky se předhání v tom, kdo urve nejvíc pozornosti, to samé ale dělají i celovečeráky ze zbytku světa, které touží po… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno