Reklama

Reklama

Studentka čtvrtého ročníku střední školy zcela propadla online hře vadí – nevadí, ve které anonymní společenství „pozorovatelů" začíná manipulovat každý její tah. (Freeman Ent.)

Recenze (451)

Naby 

všechny recenze uživatele

Opravdu zajímavý námět a nakonec i celé zpracování. Jasně, rozpočet byl asi malý, když v tom hrálo tolik mlaďáků a efekty nebyly zrovna úplně megalomanský. Nicměně i tak mě to chytlo. Nejvíc mě asi vadilo to hackerský pozadí celé té soutěže, to bylo nevystopovatelně trapný, včetně obrany. Zkrátka bych to v tom filmu vůbec neřešil. Celkem 3,7* ()

Sathine 

všechny recenze uživatele

Délka 96 minut rozhodla, že tento film zkouknu během jednoho sobotního večera. Bylo to děsivé, protože dle mého se to až moc zakládá na tom, jak to u dnešních mileniálů (či jak se jim říká) opravdu funguje. Nejde jen o peníze, ale o počet followerů, počet liků a já nevím čeho dalšího a člověk se zavděčí čímkoliv. Naštěstí to "zatím" nedošlo ještě tak daleko, že by někdo chtěl někoho zabít, ale jiné nesmyslné věci se už dle mého názoru objevují. A tak to prostě je a lepší to asi ani nebude. ()

Accuphose 

všechny recenze uživatele

Tohle už tu bylo mockrát, ono to ze začátku vypadá i dobře, má to nějakej náboj, šmrnc řekněme, pak se z toho ovšem stane klasická americká teen slátanina, kde tu máme dobrý a zlý hackery a všechno je cool a kdo má víc lajků jede. Jenže pak zjistíte, že tvůrcům došly nápady, šťáva, nevědí co s tím a celý to jde neúprosně do sraček, finále to jakž takž zvedne, ale s těma 2 hvězdičkama jsem vlastně ještě docela hodnej. ()

Camel91 

všechny recenze uživatele

Nebýt toho konce, který mě zklamal, tam začal scénář haprovat a klišé jak hovado, tak dám hodnocení asi i lepší. Tohle téma je bohužel odraz dnešní doby a věřím že se klidně něco podobného může jednou stát. Už jsme tu měli ledacos online na Facebooku apod. nabádat lidi k různým věcem, sebevraždy, šikany počínaje a konče přímo zastřelením v přímím přenosu. Asi bych z toho nedělal uplně zábavu jako je tenhle film, možná by bylo dobré trochu upozornit na to že by to mohl být problém, tento film ten vlastně hecování vykresluje jako těžce cool a kde jakej puberťák to může považovat za dobrou zábavu s kámošema po venku, i když tímto filmem se asi moc lidí inspirovat nebude snad. ()

Sashmen13 

všechny recenze uživatele

Poměrně slabá teenage blbost, upřostřed to bylo docela slibné, ale pak se to zhroutilo ke konci. Jako, simp co měl za kamarádku hackera 4chan to ještě de, ale aby ta hra byla jakože "tajná lol", takže já si "tajně" pronajmu sochu svobody, to nebude vůbec problém. Slušný efekty. ()

Viler 

všechny recenze uživatele

takže jedem hru co nás chce zabít a ona je open source , tak supr předěláme a vyhrajeme ¨, chápu strašně kuuuul film pro týnejžry ..........shit a jedna hvězda z milosti za konec ()

Pokri 

všechny recenze uživatele

Klišé najhrubšieho zrna plné tradičných nelogickostí - proste tínedžerská kravina so všetkými "muchami". Ale prekvapivo to bolo celkom pozerateľné, najmä ak to porovnám s podobným Vadí nevadí. ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Film pre internetových závislákov, nech sa trochu uvedomia. Rýchle, nie až tak blbé, no nepotrebujete byť génius na pochopenie odkazu. V dnešnom svete moderných sietí to občas trochu lezie na nervy, hlavne tou kamerou, ale inak bez výčitiek. Roberts aj Franco to majú v krvi a celkom prekvapil Kelly. ()

Feacher 

všechny recenze uživatele

Jak jsem psal u filmu "The Circle", tento styl natáčení (občas z pohledu kamery v mobilu nebo displaye) se mě docela líbí. Nápad určitě dobrý, v dnešní době aktuální a provedení taky fajn. Z nějakého důvodu jsem se ale v půlce začal trochu nudit a vylepšil to až závěr. Taky byl příběh na můj vkus hodně přímočarý, ale to by zas tak nevadilo. Určitě doporučuji, ale na 5* to dnes asi není. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Emma jako vždy rozkošná. Téma poněkud děsivé, uvědomíme-li si, že dnes tady máme miliony děcek, co jsou lapeny v sociálních sítích a občas nějaké té výzvě mohou také podlehnout. Natočené to je svižně a poutavě, takže téměř není co vytknout. ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Zvláštní způsob, jak trávit čas. 🤔 Vážně by to v reálu někdo hrál? Divoká karta (výzva), znamená divokou jízdu. A být populární, neznamená, být šťastný. Hráči a diváci, jsou doslova všude. Herecké výkony dobré. Herecké obsazení dobré. Prostorový zvuk výborný. Příběh, zajímavý. Soundtrack. 👍 Poznámka: Závěr je zajímavý a dojemný. Hvězdiček 4 ()

Simex_ 

všechny recenze uživatele

Emma Roberts hrála svou roli dobře, společně s Davem Franco. Zajímavý příběh mě bavil díky originálním hrám, které tu byli. I po straně psychické je to dosti zajímavý film, kvůli reakcím jednotlivých hráčů nebo diváků na tyto zvrhlé hry. ()

Anask 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se opravdu hodně dlouho těšila a musím uznat, že splnil mé očekávání, možná, že i předčil. Film je spíše určený pro mladší diváky, ale to mu rozhodně neubírá na kvalitě. Emma a Dave jsou spolu naprosto úžasní. Váhala jsem, jestli dám 4, nebo 5 hvězd... Ale musím dát 5. Já tomu jednoduše nemám, co vytknout. ()

MartyZcz 

všechny recenze uživatele

Are you Watcher or Player .. ... ... .. .. . Player Velmi poučný film který by měl lidi odtrhnout od internetu. Ale s chutí bych si tu hru zahrál ()

Nolanster 

všechny recenze uživatele

Nemám rád filmy, ktoré nevedia, čím chcú byť. Nerve je jedným z nich. V rámci zasadenia perfektného námetu do nejakého časopriestoru s nejakými postavami pre mňa absolútne zlyháva. Dobre, chceme poukázať na krízu dnešnej doby, kedy technológie nad nami získavajú prevahu, stávame sa oveľa menej opatrnejšími a viac drzejšími, do doby straty morálky a svojvoľného rozhodovania sa. Máme výborný námet, ktorý osloví mladú generáciu, takže aj hlavné postavy budú tínedžeri. To je jedno, koho tam obsadíme, hlavne niekoho, koho známu tvár uvidia na plagátoch. Obsadili Emmu Roberts a bola to veľmi dobrá voľba, podáva presvedčivý a na ňu aj prirodzený výkon. Na adresu Dave Franca sa vyjadrovať nebudem, nech ide na mólo a do časopisov, nie do filmu. Urobíme z toho thriller, ponúka to námet a vyhrotíme to až do antických rozmerov. Prečo nie. Ale nemôže fungovať thriller, ktorý sa uchopením nemôže odtrhnúť od prachpustej stredoškolskej doťahovačky z pohľadu mladej baby. Nemôže fungovať thriller, ktorý s informáciou narába tak neohrabane. Nevadí mi, že neponúkne odpovede, ale isté kľúče a vodítka jednoduho musia byť. Druhá polovica filmu prevalcovala tvorcov, kedy si očividne nevedeli dať rady so zmenou atmosféry a vyhrotenia konfliktu. Žiadne zvraty sa nekonajú, neónový dizajn funguje tak dve scény, kedy na poriadne neóny ani nebol rozpočet a nelogickosti záveru vám nedovolia užiť si vyvrcholenie. To vážne je celé iba o boji dvoch "počítačových skupín"? To vážne treba komparz obliecť ako v Očiste? Prečo ten film aspoň trochu neozvláštnili, prečo ten chalan, ktorý padol zo žeriavu nebol jej mŕtvy brat? Ja dúfam, že túto (podľa mňa) budúcu sériu budú vedieť smerovať a zopakovať tak aký-taký úspech Očisty. Lebo potenciál má. ()

sun.eagle 

všechny recenze uživatele

Proč jsem se vlastně díval na film kde je v hlavní roli to co v dnešním světě nejvíc nesnáším? Ta chorobná posedlost mladé generace být neustále on-line, rešit totální 3,14čoviny s pětistypadesátitřemi zaručeně nejlepšími přáteli na sociálních sítích a nepodívat se pravidelně každé 2,5 vteřiny na display znamená prakticky minimálně konec světa to je věc ze které je mi opravdu úzko a jsem na to vlastně alergický protože smutek nad tím už mě přešel. Tady se objevuje snad veškerá absurdita s tímto fenoménem spojená a aby to nebylo málo tak logických lapsů a naprosto nesmyslných kravin způsobujích "wow" efekt cílovce to jest stádu tupoučkých publescentů taky není pomálu. A jediná sympatická postava je Emma, zbytek těch kreténů co tam pobíhá je zralá akorát tak na jednosměrnou exkurzi kafilérie. ()

Beginek87 

všechny recenze uživatele

Ale tak asi jo .... námět dobrej, vykreslující současnou dobu, kdy všichni píšeme jak nás sere, že jsou všichni furt jen zahledění do telefonů a pak si na vlastním telefonu checkujeme kolik friends nám to lajklo. To, že to lehce vykrádá Hru s Douglasem tomu odpustím bez jakékoli zášti. Líbí se mi progresivita hlavní hrdinky, která toho za 1 odpoledne + noc stihne víc než Kiefer Sutherland ve 24 hodinách. Kdyby toho tolik stihla její matka v práci, zachránila by tolik životů, že bychom už dávno chcípli na přelidnění. Ale i když bych vynechal námitky na progress from zero to hero, tak to podkopal ten konec. Snad ani v kreslených filmech není nikdy nic tak přímočaře jasné a lehké bez jakéhokoli zaškobrtnutí. Vizuály jsou dobrý, motorka hnusná a zvuk motorky snad nemusím komentovat. Soundtrack mě štval hlavně na začátku, protože poslouchat v kině za 2 kila Evropu 2 fakt nemusím, ale pak to nějak splynulo a už mě to tak neštvalo. 65 % je podle mě fér hodnocení - vadí nebo nevadí? ()

Oxytocin 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí filmu Nerve si připadám jako po snědení dobře vypadajícího jídla, kterému však něco scházelo...asi pouze dosolit. Nerve je filmem pro mladší generaci, která zde touží po adrenalinu, slávě na internetu a penězích. Vše je doplněno slibnou vizualizací neonových světel a osvícení a dále zaobírání se samozřejmě přátelstvím, vztahy a příběhem ošklivého káčátka, které dokázalo prorazit.. Chybělo mi více nervy drásajícího adrenalinu, kdy i jízda poslepu na motorce mohla být více strhující stejně tak jako celý film. ()

Reklama

Reklama