Reklama

Reklama

Studentka čtvrtého ročníku střední školy zcela propadla online hře vadí – nevadí, ve které anonymní společenství „pozorovatelů" začíná manipulovat každý její tah. (Freeman Ent.)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (451)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z filmů, u něhož nechápu, proč je tak hrozně podhodnocený. Vždyť jak jinak by měl vypadat thriller dnešní doby? Má to neskutečný spád, větší napětí než deset dobrých hororů dohromady, sympatickou hlavní hrdinku a pěknýho hlavního hrdinu, tak co víc si přát? Už jsem trošku zchladla, ale dalo mi práci, abych si Nerve hned po příchodu z kina nevrazila do topky. Věřím, že po příštím zhlédnutí se stejně neudržím, protože je to pecka! ()

Toren 

všechny recenze uživatele

6/10. Nápad už není v dnešní době tak svěží, jak by si tvůrci představovali, ale jednotlivé hry a na ně nabalující se zvraty a následky dokáží bavit až do závěrečných titulků. Mladší Franco a výjimečně sympatická Roberts to v pohodě zvládají a za mě fakt příjemná oddechovka. Nečekal jsem to. A mimochodem - krásná práce s barvami! ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

Zde se cíluje na teens skupinu, co žijí ve světě instafamous, lajků a jiných followers. Mizící identita nadcházejících generací křičí po uchlácholení ega skrz falešný obdiv kybernetických přátel. Neexistující realita, která utváří osobnost. Film to glorifikuje a přináší trochu z bližší budoucnosti. Snad jako ukázku, kam špatně to může dospět, ale taky spíš jako interaktivní možnost současných trendů. Připočtu k tomuto nesmyslnosti v hackerském světě a do toho ještě horší kvalitu hereckého provedení. Nemůžu dát víc než tři hvězdičky. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Solidní příběh a skvělá atmosféra, za nimiž značně pokulhává celkové zpracování a rozpačité herecké výkony. Nerve by byl pravděpodobně lepší jako krátkometrážní film na Youtube, protože 96 minut je zde vážně až moc. Film je totiž značně roztahaný, což má za následek spoustu hluchých míst, které kazí celkový dojem z jinak působivého provedení. Snímku také moc nepomáhá finále, které je, mírně řečeno, prostě praštěné. Nicméně, na některé úkoly a zvláště na Emmu Roberts je prostě radost pohledět! „Are you a Watcher? Or a Player?“ ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Celkem by mě zajímalo, jestli ambice tvůrců byla jen v mezích popcornového bijáku, anebo se snažili alespoň o povrchní obžalobu online společnosti. Kdyby se o něco takového pokusil někdo s jasnější vizí a technickým umem, mohla by z toho být Hra pro 21. století. Takhle na mě Nerve působil jako film, který úplně neví, pro koho je. Neony jsou fajn, ale žádný Gaspar Noé se rozhodně nekoná, pouze lehce dotvářejí atmosféru vyhypované společnosti mladých lidí, která už neví co se životem a je nepřetržitě online s dokonalým přístupem k internetu a nekonečnou zásobou nabitých baterií. 6/10 ()

Galerie (92)

Zajímavosti (16)

  • Když na začátku filmu Vee (Emma Roberts) projíždí internet a volá jí přes Skype její kamarádka, je na internetové stránce The Huffington Post, kde je upoutávka na článek s názvem „Is James Franco Too Smart?“ Jde o vtipnou hříčku, jelikož mužskou hlavní roli (Iana) hraje jeho mladší bratr Dave Franco. Mimo jiné Emma si s Jamesem zahrála ve filmu Palo Alto (2013). (Reesam)
  • V uvítacím videu hry „Nerve“ jsou sestřihy z různých filmů. Jedná se například o legendární scénu z filmu Matrix (1999), kde Morpheus nabízí Neovi, aby si vybral mezi modrou a červenou pilulkou, z nichž jedna jej vrátí do jeho virtuálního života a druhá mu umožní vstoupit do skutečného světa. V dalším záběru je vidět dav obyvatel z filmu Hunger Games: Vražedná pomsta (2013). Konkrétně ve chvíli, kdy jeden z přihlížejících vzdává hold Katniss přiložení dvou prstů na rty a následným pozvednutím ruky. (Calwen22)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno