Reklama

Reklama

Dolores Claiborneová

  • Česko Podezřelá (více)
Trailer 1

Dolores Claibornová pracuje jako služka na ostrově Maine. Jednoho dne, její paní, Vera Donovanová spadne ze schodů a těžce se zraní. Když do domu přichází pošťák, nachází Dolores, jak napřahuje kuchyňský váleček a chce udeřit ležící Veru. Zastaví ji, ale přivolaná policie konstatuje ženinu smrt. Ambiciózní novinářka Selena St. Georgesová dostává zprávu, že je její matka podezřelá z vraždy... (Nova Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (177)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Odkedy som videl Dolores Claiborne prvýkrát ako decko, ten film riadne zostarol. Predovšetkým záverečný výsluch by bol dnes už točený úplne iným spôsobom. Ale čo sa tam zhruba od začiatku druhej hodiny filmu deje, tie tri po sebe idúce flashbacky, to je vysoká škola psychológie. Stupňovaná, až po moment v zrkadle. A herecký koncert, ktorý Kathy Bates predvádza väčšinu stopáže, v poslednej štvrtine vystriedaný civilnou dokonalosťou Jennifer Jason Leigh, ma pri tej nastavenej ruke dohnal k slzám. Klasika a ďalší nepopierateľný dôkaz, že najlepšie adaptácie Kinga sú tie nehororové. Hlavne to ale nikdy, za žiadnych okolností nepozerajte s dabingom! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mám výhodu, že Kingovu předlohu neznám, takže se na Dolores nedívám jako na adaptaci, ale jako na původní drama o složitém vztahu matky a dcery, který je významně ovlivňován démony minulosti. A v tomto ohledu v mých očích film obstál. Ale nebylo ani tolik stavbou příběhu, který mi nepřišel až tak výjimečný, jako spíš obsazením. A nebyly to jen Kathy Bates a Jennifer Jason Leigh, které film táhly, kdo mě zaujal. Byli to i Juddy Parfitt jako sekýrující Doloresina zaměstnavatelka, David Strathaim v roli násilnického manžela či Christopher Plummer coby umanutý vyšetřovatel. Není mnoho filmů, kdy by měl režisér při obsazení takhle šťastnou ruku. Být to o něco kratší, hodnotil bych maximálně, ale i tak jsem navýsost spokojen. 80% ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Stephen King pro tenhle román zvolil formu nepřerušovaného monologu hlavní hrdinky a pro mne z toho byla jediná jeho kniha, kterou jsem se nemohl prokousat. Adaptace naštěstí má klasickou dramatickou konstrukci, soustředěnou režii, perfektní hudbu a vynikající obsazení s famózní Kathy Bates v hlavní roli. Možná že Judy Parfitt měla být vykreslena jako ještě větší mrcha. Možná bych měl ještě pár dalších připomínek. Ale při rozhodování mezi čtyřmi a pěti hvězdičkami jsem dal na celkový dojem. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vyborna Kathy Bates stvarnuje tyranu zenu, ktora je sama a nedostava sa jej podpory. Dialogy su perfektne, k tomu nadherne sychrava atmosfera a genialne herecke vykony. Okrem Kathy Bates sa tu predatvi vsak viac kvalitnych hercov : David Strathairn, Christopher Plummer a Bogosian /seagalovka Under Siege 2/. 92 % ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Panečku, tak to, čo tu rozbalila Kathe Bates, to ma fest chytilo. Neviem, či som videl lepší film s nou v hlavnej úlohe. Noa ta kamera... hra so svetlami minulosti a súčasnosti . Superrr !!! Kingove knihy veľmi nemusím, voľakedy som snáď dve ci tri čítal, a určite by som už dnes po niečom takom nesiahol. Ale filmové stvárnenie tejto témy sa mi veľmi páčilo aj preto dávam 5 b. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (10)

  • Během natáčení scény na trajektu dostala Jennifer Jason Leigh mořskou nemoc. Jako záskok byla vybrána jedna ze studentek tamní střední školy. (D3VIL)
  • Společnost Castle Rock koupila od Stephena Kinga práva k natáčení za $1.500.000. (D3VIL)
  • Trajekt objevující se ke konci filmu nese jméno "Joshua Slocum", podle prvního člověka, který sám obeplul zeměkouli. (D3VIL)

Reklama

Reklama