Reklama

Reklama

Dolores Claiborneová

  • Česko Podezřelá (více)
Trailer 2

Dolores Claibornová pracuje jako služka na ostrově Maine. Jednoho dne, její paní, Vera Donovanová spadne ze schodů a těžce se zraní. Když do domu přichází pošťák, nachází Dolores, jak napřahuje kuchyňský váleček a chce udeřit ležící Veru. Zastaví ji, ale přivolaná policie konstatuje ženinu smrt. Ambiciózní novinářka Selena St. Georgesová dostává zprávu, že je její matka podezřelá z vraždy... (Nova Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (177)

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi dlouho ležel ve filmotéce, až toho teď lituji. Výborně napsané morálně nejednoznačné drama, které na tu pátou hvězdu táhne Kathy Bates. Příběh je postupně odkrýván, každou chvíli se odhalí nový dílek puzzle, takže plný obraz vidíme až na samotném konci. Hackford dopomáhá atmosféře výborným výběrem palety barev a Elfman ji dokresluje nenápadnou, avšak zneklidňující hudbou. Spolu s Shawshankem, Mílí a Misery jedna z nejlepších adaptací děl rodáka z Maine. ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Další film podle knížky Stephena Kinga, kterej můžu nezaujatě okomentovat, protože jsem knížku nečetl.. Kathy Bates tu potvrdila, že je to dobrá herečka a tahle role jí sedla.. dál bych pochválil mrazivou hudbu, která se do tohohle filmu hodila a místama dobrou atmosféru, ale jako celek mi to dech nevyrazilo.. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Vidieť to skôr ako teraz, asi by som k tomu prechovával pozitívnejšie pocity. Čím nechcem povedať, že príbeh sám o sebe je zlý. Ústredné duo Bates a Leigh hrajú prvú ligu. Bavilo ma sa na ne pozerať a ich vzájomný komplikovaný vzťah je tu pekne a postupne vysvetľovaný. Problém s tým mám vlastne len jeden. Je to predvídateľné. Aspoň pre mňa. Vedel som, čo sa stane ešte skôr ako sme sa dostali k vysvetľujúcej retrospektíve. A tým pádom sa odkrývanie motivácií pre mňa stalo nezaujímavým. Emočne film funguje. Na konci príde katarzný moment. Ale nie je natoľko silný, aby som z neho spadol na zadok. Remeselne je to spravené dobre. Prímorské mestečko má znamenitú atmosféru a postavy mužov( až na toho Reillyho) sú pekne nepríjemné. Dobrý film, ale stačilo mi ho vidieť raz. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Tímto filmem se prokázalo, že King a Batesová k sobě patří. Po povedené Misery přišla na svět další dobrá kingovská adaptace. A opět to není film pro vegetariány, protože v některých pasážích je to celkem hodně MASO. Neubráním se srovnávání. Tento film mě vyděsil ještě trošku víc než Misery, poněvadž původcem Zla (a po pár románech od Kinga si při popisování jeho knih skutečně zvyknete psát Zlo s velkým ,,Z") zde není jen jedna psychicky narušená osoba. Je tu hned několik hajzlů a mrch, kteří jsou ,,normální". A zatímco fanatické Annie tu násilnou smrt ze srdce přejeme, u tohoto filmu není tak jednoduché někoho jednoduše odsoudit. O to je to celé znepokojivější. Pokud mám srovnat s další Kingovou adaptací - Zelenou mílí, třeba po mně hoďte šutrem, ale Dolores mi přišla méně vykalkulovaná, lépe promyšlená a mnohem skutečnější. Tohle se totiž, na rozdíl od Míle či Misery, mohlo v nezměněné podobě dost dobře stát i vám. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Skvěle napsaný, vymyšlený a natočený film. Nejdříve jsem si říkala, že mě to asi nebude bavit, ale nakonec mě to hodně mile překvapilo. To nejlepší na celém filmu jsou herecké výkony. Kathy Bates je dokonalá, Jennifer Jason Leigh úžasně divná, Christopher Plummer skvělý hajzlík na facku a David Strathaim tomu jsem věřila všechno. Herecké obsazení tomu dává laťku hodně vysoko. Atmosféra filmu je ale taky velké pozitivum. Příběh samotný je super, líbí se mi to retrospektivní prolínání s přítomností, hodně to pak vysvětluje chování postav. Vážně jsem moc mile překvapená a věřím, že film nevidím naposledy. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (10)

  • Trajekt objevující se ke konci filmu nese jméno "Joshua Slocum", podle prvního člověka, který sám obeplul zeměkouli. (D3VIL)
  • Autor předlohy Stephen King upravoval postavu Dolores podle Kathy Bates, která ho ohromila při natáčení Misery. (D3VIL)
  • Natáčení probíhalo na mnoha místech Nového Skotska. Filmaři navštívili ostrov Brier a města Westport, Digby, Chester, Lunenburd nebo Mahone Bay. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno