Reklama

Reklama

Trabantem z Austrálie do Asie

(seriál)
  • Slovensko Trabantom z Austrálie do Ázie
TV spot

Epizody(12)

Obsahy(1)

Dvanáctidílný seriál Dana Přibáně popisuje doposud nejnáročnější půlroční expedici tohoto cestovatele. Vzdálenost z australského Perthu přes Východní Timor, Indonésii, Malajsii a Thajsko překonal devítičlenný tým ve dvou žlutých trabantech, polském fiatu, neboli maluchovi, na staré čezetě, jawě a dvou invalidních vozících. Přibáňův tým na své zatím poslední filmové cestě urazil během půl roku 15 291 kilometrů. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (65)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Opět veliká paráda, která si automaticky říká o plné hodnocení. Dan a jeho parta jsou velicí frajeři a já jim prostě ohromně fandím. A tohle vypadá na tu vůbec nejzajímavější a nejnáročnější cestu nejen trasou, ale hlavně složením týmu (Danova holka Dominika je fajn). Já se opět královsky bavím a to nadšení se opět přenáší i na mě. A pokud jde o technickou stránku, vše zůstalo při starém - skvělá hudba, skvělý střih, kamera... Tohle je prostě filmová dokonalost s tou nejlepší a nejsympatičtější partou na světě. 100%. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Partia bláznov sa rozrástla o ešte väčších bláznov a vyzerá to tak, že dobrodružstvo tak bude mať ešte väčšie grády. Prvý diel je len o prípravách, ale už tie sú plné situácií, čo dvíhajú adrenalín. Slovník poľských vulgarizmov je pekným darčekom pred cestou, venuje sa tam 12 strán slovu prdel, a seriál asi nebude celkom vhodný pre deti. ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Žlutý cirkus jsem si zamiloval, když se vydal na cestu Afrikou, a od té doby ho bedlivě sleduji, takže jsem si divokou jízdu, tentokrát Austrálií, nemohl nechat ujít. Čekal jsem nějaké změny, ale třeba úvodní písnička od Wohnoutů zůstala na místě a to mě velice potěšilo. Oproti tomu se opět hodně změnila sestava. V čele samozřejmě zůstal Dan a mě osobně těšilo, že se vrátil slovenský dobrodruh Marek. Jinak i noví členové posádky vypadají sympaticky, takže mě bude bavit sledovat je i dál. Jejich filmy mají větší tah na branku, ale to je čekané. Seriál to má rozšířit, a tak se možná občas vejdou i nudnější záběry. Tentokrát ani konce epizod nejsou tak dramatické jako u Jižní Ameriky a vzdělávací část cestopisu zmizela skoro úplně. Jenže jak říkám, tenhle žlutý projekt jsem si zamiloval už před lety a těším se na každé jejich dobrodružství, i když se to někdy opakuje stejně jako poruchy trabantů. ()

owwidius 

všechny recenze uživatele

U mna zas a opat parada. Serial je dlhsia verzia filmu, ale stale nemam pocit ze by to bola nuda a privela. Dokonca som mal pocit ze daktorych cestovatelov este aj malo ukazovali po zostrihani. Ale cele je to fakt hrozna sranda pozerat, mrte odporucam, je to dostupne na strankach ceskej televize. ()

nonick1 odpad!

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejslabší záležitost z celé série, slepenec poskládaný z nesourodých "zážitků" nemající začátek ani konec – divák se nedozví nic ani o navštívených zemích a jejich obyvatelích ani o členech výpravy ani o motivech jejich činů ani o příčinách či následcích přestálých karambolů. Nudně natočený a špatné sestříhaný dokument, kde se po každých 50 kilometrech donekonečna opravují kouřící a vzduch otravující přestárlé samohyby východoněmecké a polské provenience, držící pohromadě jen silou vůle...kde se ve snaze co nejvíce ušetřit pojídají ocasy z klokanů... a kde pod pokličkou doutná (ve filmu nijak neukázaná – pouze konstatovaná) „ponorka“... Po zhlédnutí seriálu nelze nemít dojem, že při doslova amatérsky nepřipravených účastnících této taškařice museli stát všichni svatí – jinak by se již minimálně o polovině účastníků hovořilo pouze v minulém čase. Škoda, Jižní Amerika - to bylo jiné kafe, zřejmě i díky jiné, kompaktnější, sestavě. Dan Přibáň se svou neuvěřitelně otravnou dikcí asi nic neudělá, ale s výslednou filmovou podobou své potenciální budoucí výpravy by rozhodně něco udělat měl. ()

Galerie (75)

Reklama

Reklama