Reklama

Reklama

Melanie: Dar života a smrti

  • Česko Nejnadanější dívka (festivalový název) (více)
Trailer 1

Film se odehrává v blízké budoucnosti, kdy je lidstvo téměř vyhubeno kvůli parazitické houbě, která se přenáší lidskými tekutinami. Infikovaní lidé se rychle mění v bezduché zombie, kterým se říká „hladoví“. Jedinou nadějí lidstva je malá skupina hybridních dětí druhé generace, které také patří k hladovým, ale mají schopnost myslet a učit se. Děti jsou vězněny na vojenské základně pod vedením seržanta Parkse a chodí zde i do školy, kde s nimi experimentuje doktorka Caldwellová. Hlavní učitelkou je Helen Justineauová, která zodpovídá za vzdělání dětí. Mezi dětmi vyniká nadaná dívka Melanie, která si k Helen vytvoří silné citové pouto. Když základnu přepadnou „hladoví“, Melanie uteče a spolu s ní i Helen, Caldwellová a dva přeživší vojáci, Gallagher a Dillon. Melanie má celou dobu náhubek, aby ostatní nepokousala či nesežrala. Dillon je při dalším útoku hladových zombie zabit. Skupina dojde pěšky do Londýna, kde potkává zástupy hladových. Ti je ale necítí, protože se členové skupiny namazali blokovacím gelem. Na noc se uzavřou v opuštěné laboratoři. Caldwellová prozrazuje, že hladové děti druhé generace byly objeveny jako novorozeňata poté, co zabily své matky… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (165)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá myšlienka, ktorá by chcela rozviesť svoj svet ešte aspoň v jednej časti, ale k nej nikdy nedošlo. Videné v čase vydania na trh. Dnes by to svojou pomalosťou asi už moc neobstálo, ale zasa na druhú stranu, malo to aspoň slušné obsadenie, takže pokus o niečo viac bol zjavný. V súčasnosti je tu jeden amatérsky brak so zombie tématikou za druhým a 99% z nich sú fakt že sračky od amatérskych tvorcov, ktoré som kedysi vedel sem tam stiahnuť a pozrieť aspoň s pomocou pretáčania, ale dnes mi to už nestojí za námahu a márnenie svojho drahocenného času, ktorý radšej venujem buď niečomu novému a poriadnemu, alebo radšej overenej starej klasike, ktorú som nejaký čas nevidel. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Náhodou se mi dostala pod ruce kniha, moc se mi do ní nechtělo, protože mě film nijak neoslovil, ale nakonec jsem ji přečetl a dost mě bavila. Po přečtení jsem měl chuť si připomenout film, protože jsem si zněj za ty roky už skoro nic nepamatoval. Už od začátku tu máme několik rozdílu mezi knihou a filmem, ale vesměs jen drobnosti. Postupně se ty rozdíly zvětšují a ke konci je už film někde jinde. Kniha je svižná, akční, brutální a obsahuje pár lechtivých scén. Film nudí, efekty docela slabé, chybějící lechtivé scény a brutalita zamrzí, velké změny oproti knize v závěru spíše k horšímu. Škoda, že se více nedrželi předlohy. 50% ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zas po dlhsej dobe zombie film, ktory na tuto temu nazera z vedeckej stranky. Takze sledujeme zakladnu na ktorej sa deju pokusy so zombie/clovek hybridmi. Ale netrva to dlho a vsetko sa poserie a zachrani sa len mala skupinka, ktory zvysok filmu nudne bludi po okoli az dôjdeme k ironickemu ale zabavnemu zaveru. Postavy su dostatocne zaujimave a aj celkom hviezdne obsadene. Glenn Close by som v tomto zanri nikdy necakal. Akcie nie je vela, ale ked na nu dôjde tak je tiez kvalitna. Dockame sa par originalnych napadov ohladom zombie, ktore ale pre divakov serialu Z Nation az tak velmi originalne nie su. Najväcsi problem je, ze po naslapanom uvode tempo prilis zvolni a az do zaveru sa nic poriadne nedeje. Ako 40 minutova epizoda serialu Z Nation by to bola pecka. Ako 110 minutovy film to je prilis rozvlacne. Vysledok je sice trochu netradicny ale bohuzial priemerny zombie film. 6/10. ()

laepus 

všechny recenze uživatele

Knížka byla fantastická. Je škoda, že není možné do filmu dostat všechna vysvětlení k úplnému pochopení, co a proč se tam vlastně děje - takhle to na některé méně poučené může působit jako obyčejná zombiekravina. A to teda rozhodně není. Melanie je krásná holčička, která papá kočičky, mlátí vrstevníky baseballkou do hlavy a hryže vojáky a vojandy pěkně do krku a přitom je pořád naprosto nádherná :) To je to hlavní plus, díky kterému dávám čtyři - že se podařilo udržet charakter hlavní postavy. Jo a pro všechny pro jistotu ještě jednou - běžte do kopru s komentářema o zombících! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

První příjemný zářez za rok 2017. Člověk by si řekl, že Zombie žánr za tu řadu let už nemá, co nabídnout a jen minulý rok jsme dostali vynikající zástupce žánru z Koree a Japonska,nyní to jsou Britové. Za filmem stáli poměrně inteligentní tvůrci, kteří servírují divákovi zcela nový a odlišný pohled na Zombie nákazu, hýří se to zajímavými a inovačními nápady a když dojde na akci o krvavé headshoty není nouze. Herecké výkony na poměry hororu jsou nadprůměrné, především hlavní holčička hrála velmi obstojně a byť film disponuje pomalejším tempem, divák se nenudí. Zombie děcka v závěru bych rád viděl v samostatném filmu, naháněli mi husí kůži. Story 7/10, Atmosféra 7/10, Gore 6/10, Vizuál 6/10, Akce 6/10, Napětí 7/10,Humor 0/10. Zábavnost 6/10, Lekačky 0/10. 70% ()

Galerie (98)

Zajímavosti (1)

  • Doktorka Caldwell (Glenn Close) ve filmu říká, že proměnu lidí v zombie má na svědomí houba Ophiocordyceps Unilateralis. Tato houba skutečně existuje a přezdívá se jí „zombie houba“. Avšak nenapadá člověka, nýbrž blanokřídlý hmyz. Především pak mravence rodu Camponotus. (efenberger)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno