Reklama

Reklama

Skvělí chlapi

  • USA Wonder Boys (více)
Trailer

Obsahy(1)

Grady Tripp je usedlý univerzitní profesor, který má problém. Kdysi napsal vynikající knihu, ale teď neví, jak zakončit druhou. A nepovede se mu to ani tento víkend, protože ho čekají perné chvíle - setkání s nadaným studentem a notorickým lhářem Jamesem. Odstartuje se série nečekaných událostí, které převrátí jeho doposud klidný život úplně naruby. Hned ráno ho opustí manželka, pak do hry vstoupí těhotná milenka, shodou okolností šéfova žena, její zprvu zlostný a pak mrtvý pes, svůdná mladá studentka, bisexuální literární agent se svou transvestitskou přítelkyní a objeví se i svatební šaty Marilyn Monroe, takže tento víkend bude opravdu nezapomenutelný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (230)

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Wonder boys sú dokazom skvele zadaptovanej predlohy, režisérskeho umu, výborného herectva a dokonalého nadhľadu (umeleckého i životného). A zároveň toho, ako vedia Američania odignorovať to najlepšie, na čo sa možu vybrať do kina a oni proste nie a nie a nie (film kvoli nízkej návštevnosti stiahli po premiére z kín a opätovne nasadili pred "awards season"). Vtipné, absurdné, trpké, bizarné a v tom všetkom tak pravdivé. 5 X YES ! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nevedel jsem, co od tohohle filmu cekat, jesli komedii nebo drama, ale nakonec to je neco mezi tim. I kdyz sou nektery sceny hodne komicky, tak v podstate pusobi docela smutne a film ma takovou zvlastni atmosferu. Rozhodne se musi dokoukat dokonce, kdy do sebe vse postupne zapadne. Jen ten konec byl krapet velkej happy-end. Chtel jsem dat puvodne 3*, protoze film nema v podstate poradnej pribeh a misty jsem se nudil, ale kuli hercum tu * pridam. Vsichni hrajou slusne, ale absolutni king je Michael Douglas, takovyhleho ucitele mit, to by byla jizda. Skutecne jedna z jeho nejlepsich kreaci, sjetej looser, co se neumi rozhodnout, byl Douglasem zahranej naprosto bezchybne a utah tak i nektery slabsi sceny. Od Hansona jsem uz videl lepsi kousky, ale na 4* to je. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Během filmu jsem si nejednou vzpomněla na Douglasova neurotika z Volného pádu a na to, kolikrát by mu musely cáknout nervy, kdyby se mu během několika málo dní stalo tolik nepravděpodobných situací jako spisovateli Trippovi - splachovacímu stárnoucímu chlápkovi, který si zahulí a všechny útrapy přijímá, jakoby to byly ty nejběžnější věci - zde. Michael Douglas mi snad v žádném jiném filmu nebyl sympatičtější a vůbec výběr i ostatních herců byl velmi šťastný. Parádní režie, díky níž je film zároveň dramatem i komedií, zároveň prostý i bohatý - životem. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když se do komedie dostanou prvky dramatu, působí to nepatřičně. Když se do dramatu začne míchat komedie, říká se tomu život.. Neobyčejná obyčejnost, následování svého vnitřního hlasu do neznámých končin, vzácná upřímnost na papíře ve světě plném lží a život jako ten nejplodnější autor. To je Douglasův Volný pád, který však má tentokrát tu výhodu, že jde zastavit.. Nic proti Hansonovi, ale tohle mohlo být o pár let později dokonalé téma pro Jasona Reitmana.. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Netradičná komédia s originálnou atmosférou. Veľmi vzdialene to má nábeh na Tarantinovky alebo Coenovky, ale nikto tu nezomiera (no dobre, jeden starý slepý pes to odnesie, ale mohol si za to sám, parchant jeden) a všetko parádne graduje až  sa to šťastne uzavrie. Je to z prostredia intelektuálnych spisovateľov. Niektorí sú za zenitom a iný na začiatku kariéry. Skvelé je herecké obsadenie. Douglas si tu zahral niečo podobné ako o roky neskôr v skvelom Kominsky Method. Tobey Maguire si zase strihol divného lúzera, ktorý má ale veľký talent ale najviac osviežujúce bolo vidieť Roberta Downeyho Jr. v jeho pred Iron Manovskej škatuľke. Snáď sa z nej ešte niekedy dokáže vymaniť. Už keď som to videl prvýkrát, tak ma to nadchlo a aj po rokoch ma to stále baví. Hanson mal v tej dobe ako režisér špičkovú formu a dokonale balansoval medzi drámou a komédiou. 8/10. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (20)

  • Snímek byl natáčen v Pittsburghu v Pennsylvanii, konkrétně na Carnegie Mellon University, Chatham University, Shady Side akademii a dalších pennsylvánských lokalitách, jako je Beaver, Rochester a Rostraver Township. (BLANIK.)
  • Postavu Gradyho Trippa inšpiroval Chuck Kinder, ktorý bol bývalým profesorom Michaela Chabona na Pitte. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama