Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Proč se Elsa narodila s kouzelnou mocí? Odpověď ji svůdně volá a zároveň hrozí, že zničí její ledové království. Společně s Annou, Kristoffem, Olafem a Svenem se královna Elsa vydává na nebezpečnou a pozoruhodnou cestu. Ve filmu Ledové království se Elsa obávala, že je pro svět příliš mocná. Ve snímku Ledové království II musí doufat, že je mocná dostatečně. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 8

Recenze (393)

Figu 

všechny recenze uživatele

No jo, tak jsem z výběru TÁTA - MÁMA u naší dcery vyhrál cestu do kina tentokrát já. A nejen cestu, ale i super zábavnou pohádku s pořadovkou číslo 2. Jednička se u nás promítá od nevidím, do nevidím, proto opravdu uvítám Annu, Elsu, Olafa atd... konečně i v jiným přebalu. Zadařilo se! Chytlo mě to, má to opět parádní děj a myšlenku, zase nový songy, který budeme denně slýchat, Olaf tlačí ještě o kousek víc na pilu, než jak jsme ho znali a je toho prostě fůry pozitivního! Jako vždy - zážitek otec/dcera/kino k nezaplacení! 90% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že Frozen nepotrebovalo absolútne žiadne pokračovanie, ale tvorcom to pochopiteľne nedalo a na úspechu prvého filmu chceli stavať ďalej. Tento sequel so sebou priniesol síce originálny príbeh, ale celé mi to prišlo také akési zbytočné. Ani piesne už neboli také oslnivé ako vo Frozen I, takisto ani humor nedosahoval predchádzajúcu úroveň. A ten záver, keď sa Elsa pobrala preč z kráľovstva kdesi do lesa, to bolo podľa mňa dosť odveci. Sestry sa rozdelili, hoci v prvej časti bolo práve toto hotová katastrofa... Nuž, kľudne to mohlo zostať aj bez sequelu. 2* ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Stejně jako v roce 2013, i nyní se jedná o prázdnou, byť úžasně animovanou podívanou, tentokráte ale ovšem bez nějaké inovace či posunu vpřed co vývoje postav týče. Tuto smutnou situaci už bohužel nezachrání ani roztomilý sněhulák Olaf. Škoda. „Be prepared. Just when you think you found your way, life will throw you onto a new path.“ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zdaleka to nebylo jen o velehitu Let It Go a směšném sněhuláku Olafovi. Ledové království bylo všude, na dětských oslavách v nejrůznějších podobách nevyjímaje. Možná je dobře, že tvůrci počkali a nepřišli s pokračováním hned dva roky po veleúspěšné jedničce. Příběh o sesterské lásce je pořád vtipný (i když méně) a pořád má své kouzlo. Elsa čím dál častěji slyší podivné zvuky, které ji vábí pryč z království, Anna jí kryje záda, dojde k odhalení rodinné historie, obě zažijí pár příběhových zvratů, které asi nejmenší diváky uspokojí. Dospělé už méně. I když asi patřím mezi ty, kteří si disneyovskou pohádku nedovedou úplně užít. Přesto převládá spokojenost, audiovizuálně je to navíc pořád prvotřídní podívaná. Tržby znovu (dle očekávání) neskutečné. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Když šel film do kin, byla jsem na něj hned v prvním týdnu, pak jsem na něj byla v kině dokonce znova, protože kdo by odmítl promítání zdarma. No a teď jsem si jej po dvou letech pustila potřetí a musím říct, že mě pořád stejně baví a musím dokonce zvýšit hodnocení ze 4* na 5*, protože je to stejně cool jako jednička. Songy Into the unknown a Show yourself jsou topka. Nejlepší scéna je bezpochyby, když Olaf převypravuje ve zkratce celou story Jeleně a poručíkovi :D "...No aspoň, že měly rodiče... Rodiče však umřeli... A nazdar, já jsem Anna, vezmu si prvního, koho potkám... Elsa se vztekne... Sníh, sníh.. " ()

Galerie (128)

Zajímavosti (19)

  • Po závěrečných titulcích je k vidění krátká potitulková filmová scéna. (Rominator)
  • Ohnivé zvířátko, s nímž se Elsa spřátelí, svým vzhledem (úsměv, široké prsty) i chováním (pohyb, olizování oka) připomíná gekony, kteří patří mezi plazy. Mělo by ovšem jít o mloka skvrnitého, obojživelníka, nazývaného v mytologii a heraldice podle jeho latinského pojmenování salamandr, česky také ohnižil. Věřilo se, že dokáže přežít v ohni, že se z ohně rodí, že je tak studený, že po vhození do ohně svým chladem plameny uhasí, ale také že umí rozdmýchat dobré plameny a uhasit zlé. Heraldický salamandr má podobu ještěra obklopeného plameny – takový byl i symbolem francouzského krále Františka I. Mezi prostým lidem ale oblíbený nebyl a věřilo se v jeho až nadpřirozenou jedovatost. Salamandr v této pohádce je inspirován heraldickým ještěrem či dráčkem – animátoři si z biologického podřádu ještěři vybrali čeleď gekonovitých, zjevně pro jejich roztomilost. (Korsak)

Související novinky

Ledové království dostane spin-off

Ledové království dostane spin-off

07.04.2020

Pohádka Ledové království od studia Disney se dočká vlastního spin-offu. Seriál s názvem At Home With Olaf se zaměří na postavu sněhuláka Olafa, jehož ve filmech dabuje herec Josh Gad. Projekt… (více)

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

16.12.2019

Tento týden vstoupí do kin devátá epizoda Star Wars a box office tabulky opět budou pukat ve švech. Do té doby ale kinům vládnou jiné hity. Jumanji: Další level konečně sesadilo z trůnu Ledové… (více)

Elsa a spol. roztříštili světový rekord

Elsa a spol. roztříštili světový rekord

25.11.2019

(Kruto)vláda Disneyho nemá konce. O víkendu vklouzlo do kin pokračování animáku Ledové království a všichni tak nějak předem tušili, že to bude velké. Dokonce ani šestiletá prodleva mezi oběma díly… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno