Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nepraktický, roztržitý antropolog (Cary Grant), který má těsně před svatbou s dominantnější dívkou, shání peníze pro své muzeum, jehož budováním strávil posledních pět let. Do cesty se mu neustále plete živelná bohatá výstřednice s ochočeným mládětem leoparda Susan (Katharine Hepburnová), která sebe, Davida i své známé dostává do řetězce stále absurdnějších situací...Film, reprezentující vrchol bláznivých komedií třicátých let, stojí na výborných hereckých výkonech, vtipných dialozích a režijním umu Howarda Hawkse. (pm)

(více)

Recenze (191)

Milwa 

všechny recenze uživatele

Nejvíc crazy ze všech crazy komedií co jsem kdy viděla. Pokud se chcete opravdu zasmát Katherine, Cary a leopard Vám to umožní. Nechápu, jak to mohl být propadák...holt Katherine si za svou "popularitu" tenkrát mohla asi sama.... ()

ellegrey 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie, skutečně jsem se bavila od začátku až do úplného konce. Cary Grant a Katharine Hepburn byli naprosto bezkonkurenční, jejich společné scény neměly chybu a zpestření již tak velké zábavy v podobě vedlejších postav nebo onoho záhadného a hledaného leoparda se doopravdy povedlo. Tyto zmiňované faktory dohromady tvoří vskutku milou a vtipem nabitou komedii, od které by se dnešní tvůrci leckdy mohli učit. ()

MovieFive 

všechny recenze uživatele

Doslova smršť slovních přestřelek a vyhrocených situací. Neuvěřitelná Katharine Hepburn, podle mě ve své nejlepší roli, kterou musí ocenit snad každý. Možná se jedná o starší snímek, ale dovoluju si tvrdit, že málokterá současná komedie mě dokázala rozesmát stejně jako právě Leopardí žena. 4.5* ()

grerar 

všechny recenze uživatele

Nemám rád Katharine, ale zřejmě právě proto je tak dobrá herečka. Jestli hrála sama sebe, to nevím, ale hrála to drsně. Grant byl poněkud strnulý, či strojený. Přestože hrál roztržitého vědce. A to kotě chci... dost dobrý. 5* ()

Angelitos 

všechny recenze uživatele

Největší blázinec, který jsem zatím kdy viděla. Film je tak vynikající hlavně kvůli Katharine Hepburn tvářící se, jako by byla přece úplně normální, stejně jako situace, do kterých se dostává. Musím přiznat, že jsem se musela pořád smát jak "střelená". Není lepší pohodovka na sobotní odpoledne :). ()

Mike.mk1 

všechny recenze uživatele

Přestože tenhle druh komedie zrovna nemusím, tak jsem se docela slušně bavil, a hlavně ústřední herecká dvojice byla k sežrání. ()

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Perfektní. I když se mi to úplně stoprocentně nelíbilo (bylo to asi tím dabingem, nevím. Možná to bylo tím, že jsem zvyklý z té doby na trochu jiné filmy. Inu, když se člověk v českých televizích nedostane k ničemu jinčímu než k neustálým reprízám toho samého a samého, tak si o třicátých letech udělá určitý obraz, jak by měl film "pro pamětníky" vypadat a potom je trochu vyvedený z míry.) Škoda jen, že se aspoň ta ČT nepustí do vysílání více filmů z té doby z USA. I když jsou Cesta do hlubin..., Přednosta stanic (a spousta dalších) geniální filmy, tak přece jen něco "nového" neuškodí. „Co budeš dělat, až si pozveš návštěvu a manžel ti bude chodit kolem jako Hamletův přízrak?” nebo „Cos udělal? Řekni cokoliv a byl jsem to já.” - 90% ()

Wolvie 

všechny recenze uživatele

Už je to víc jak sedmdesát lt,co byl uveden tento film,a přesto se ještě nikomu nepovedlo natočit lepší situační komedii.Katharine a Cary jsou kouzelná dvojka a dialogy mezi nimi ve vtipnosti nemají konkurenci. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Popletený paleontolog David vs. ztřeštěná dědička Susan a jeden leopard. Nebo dva? A je tady ještě pes. A tetička. A mnoho dalších. Americká bláznivá komedie uhánějící jak splašený vlak, ve kterém se pálí dialogy rychlostí kulometu, který ani po tolika letech od svého vzniku neztrácí na svém umění řádně rozvibrovat divácké bránice. Už na začátku zaujme, ve své roli, vzhled Caryho Granta, neboť připomíná komika němých filmů Harolda Lloyda. Záměr? Ztřeštěnost Susan, kterou se s ohromnou energií zahrála Katherine Hepburn, zase nás, české diváky, jistojistě připomene český snímek, natočený rok po tomto, ´Eva tropí hlouposti´ (1939). Že by se autorka Fan Vavřincová inspirovala právě tímto americkým snímkem? Uvádí se, že obsahuje dohromady na tři hodiny dialogů, které jsou komprimovány do hodiny a čtyřiceti minut. Něco na tom bude, neboť kulometná salva slov od všech postav opravdu na jedinou chviličku nenechají vydechnout. A když se k tomu přidá situační humor a místy i styl grotesky… No nic. I když to nemusí na první pohled vypadat, ve svém smyslu se jedná o komedii romantickou, avšak s takovým ohromným množstvím nejrůznějších záměn a zmatků kolem všeho, že na nějakou romantiku leckterý divák zapomene. Jedno se však upřít nedá. Jak tato etuda napovídá, chudý, obyčejný nebo bohatý, všichni jsou v jádru své osobnosti blázniví a to v plné zábavnosti přihlížejících. ()

Barak 

všechny recenze uživatele

Takové slovní výměny jsem nikdy neviděl - ti dva si dokonale padli a je z toho neuvěřitelná a ulítlá komedie nesoucí se v neskutečném tempu.... ()

JimiH 

všechny recenze uživatele

Výborně zahraná a pohotová komedie. Chvílemi trochu skřípe tempo, ale i tak jde o nezapomenutelnou klasiku. Hlavně pro milovníky domácích mazlíčků ;-) ()

mi-ib 

všechny recenze uživatele

Jsem člověk, kterého rozčiluje, když nejde něco podle plánu. Tím pádem mě Katharine Hepburnová spíše rozčilovala, než bavila. Ve filmu je spousta absurdních situací. Ne, to je špatně řečeno. Ve filmu jsou jen absurdní situace, které však nejsou nikterak zvlášť zábavné. Pár, ale opravdu jen pár, vtipů je však povedených. Je znát, že jde o to prvoplánově vyvolávat bláznivé situace, a tím pádem jde jakýkoliv smysl děje do kopru. ()

Jajar 

všechny recenze uživatele

Zmatený a ustrašený antropolog (Cary Grant) musí stihnout svojí svatbu i sehnat slíbené peníze na vlastní muzeum, ale do cesty se mu stále plete jedna ujetá ženská s leopardem (Katharine Hepburn). Bringing Up Baby se řadí k bláznivým komediím 30. let těžících z vzájemných kontrastů mezi ústředí dvojicí a nejrůznějších absurdních situací. Jedná se o jeden z vrcholů žánru tzv. screwball comedy, kterou mimo jiné definuje napětí mezi mužem a ženou, situační humor, ztřeštěné scénky a také vražedně rychlé tempo. Zkrátka čistá, povedená žánrovka. Nic víc, nic míň. Ale rovněž filmová fraška v tom nejlepším slova smyslu. ()

Killingjoke 

všechny recenze uživatele

Třete-li ebonitovou tyč liščím ohonem, vznikne statický výboj… Asi tak nějak bych charakterizoval pocity po shlédnutí tohoto filmu. Je to jedna velká přestřelka slovního humoru s kadencí automatické pušky, jedna absurdní náhoda střídá druhou a v době, kdy jste ještě nestihli vstřebat jeden gag, už je tady další. Howard Hawks prezentuje naprosto skvělou a ztřeštěnou komedii, která staví na konverzačním humoru a hereckých kvalitách ústřední dvojice Caryho Granta a Katherine Hepburn. Oba dva jsou téměř nezastavitelní, oslňující a jiskry mezi nimi doslova lítají. Tenhle film je výborná, avšak nelaciná zábava a jasný důkaz toho, že člověk (tedy aspoň někdo mého vkusu) se mnohem víc pobaví u těchto klasických komediálních hříček, ve kterých se nestavělo na laciném vulgárním a prvoplánovém humoru. Ne, tenhle film je o výborně sepsaných dialozích a hlavně o ukázce mistrovského herectví, které je dnes takřka na prahu vyhynutí, jako ti chudáci dinosauři… ()

Biopler 

všechny recenze uživatele

Caryho Granta považujem za výborného herca, no než k takémuto statusu dospel, hrával v takýchto kvázi komédiách, ktoré sú pre mňa obyčajný brak. Katharine Hepburn mi je protivná odjakživa a renomé si po tejto eskapáde opäť nezlepšila. Najvtipnejším na snímke sú len úšklebky leoparda a padajúca kostra dinosaura + celková práca s leopardom, chcelo to guráž. Všetko ostatné je balast. A navyše hrozne nudný. ()

spacylemon 

všechny recenze uživatele

"Co to dělá?" "Chytá Georgea." "Proč?" "Myslí si, že je to moc hodný pes." hehehe, no to byla strašná blbost - a přesně to miluju. ()

matt85 

všechny recenze uživatele

Ujeté a šílené. Když vám to sedne budete to uctívat, když ne, tak nesnášet. Já skončil někde mezi, ale přece jenom je to o něco blíž tomu prvnímu. ()

mazic 

všechny recenze uživatele

2000 film hodnocený.celkem nudné a nevtipné.... a pro toho kdo dělal titulky pro moji línou hlavu lehká poznámka pod čarou - je hezké jak ovládáš AJ, ale lekce češtiny by neuškodila..... ()

Reklama

Reklama