Reklama

Reklama

Vánoční příběh

  • USA A Christmas Story (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Blíži sa čas Vianoc a malý Ralph (Peter Billingsley) má veľký sen. Chcel by dostať pod stromček prekrásnu pušku Červeného jazdca komiksového hrdinu, ktorú chodí obdivovať pred výklad obchodu. Ralph nevie, ako by mohol rodičov presvedčiť, aby mu pušku kúpili. Mama je zásadne proti, bojí sa, aby si puškou neublížil a považuje ju za veľmi nebezpečnú. Vianoce sa však nezadržateľne blížia, nuž Ralph nezaváha a rozhodne sa navštíviť aj samého Santa Clausa v obchodnom dome v nádeji, že vyhovie jeho žiadosti a splní mu sen o vytúženom darčeku. Podarí sa malému Ralphovi uspieť...? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Údajně v Americe populárnější vánoční film než HOME ALONE, což je dost s podivem, protože pojednává o Vánocích během 40. let. Možná, kdybych film viděl jako dítě, působil by na mě jinak, ale vyloženě mě iritoval ten voiceover vypravěče, co všechno dovysvětloval, protože film je určen vyloženě dětem. A navíc generaci, z který jsou dneska důchodci, nebo jsou už pod drnem. Za mě má Clarkův inovativní slasher, BLACK CHRISTMAS, mnohem lepší vánoční atmosféru než tahle obstarožnost. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Bob Clark nikdy nebol zručný režisér. Avšak Christmas story predstavuje klenot jeho filmografie. So scenárom aký mal k dispozícii to snáď zle natočiť ani nešlo. Skvelá vianočná hudba, atmosféra, magická výprava a niekoľko nezabudnuteľných úsmevných scén. Trochu drsnejší a realistickejší príbeh Vianoc než na aké sme z amerických končín bežne zvyknutí. Zvodná lampa, prilepený jazyk, obzvlášť zábavná predstava opravy slohovej práce či porcovanie čínskej kačky. " I said the word. The big one. The queen mother of dirty words " :DDDD ()

Reklama

Firebug 

všechny recenze uživatele

Fakt jsem nečekal, že by mě A Christmas Story (s tím nesympatickým skrčkem na obalu) mohl bavit. Naštěstí zdaleka nejde jen o tuctovou vánoční rozprávku, ale hlavně o dobrý film, který mi v několika momentech připomněl mou oblíbenou Obecnou školu a hned v několika dalších scénách mě přinutil k upřímnému hlasitému smíchu (návštěva Santa Clause v obchoďáku u mě vede). Skvělé 4* (nejen v rámci vánočních filmů) a za rok si to s chutí pustím znovu! ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Obyčejný příběh ze života zcela obyčejné americké rodinky, která se pomalu chystá na vánoční svátky. Nic sentimentálního, nic přeslazeného a srdcervoucího. Všechno je viděno očima malého Ralpha. Ralph doprovází celý film svým osobitým komentářem. Doufá, že pod stromečkem najde svůj vytoužený a vysněný dárek. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Film, který je ještě milejší a konzervativnější než diskografie bratří Ebenů. Což je problematické v tom, že je to sice úsměvné, takové miloučké, ale není to vůbec vtipné (mně osobně se líbil jen nerudný Santa v obchoďáku - alespoň chvilkový závan nekorektnosti). Jak už tu někdo psal, problémem je, že Christmas Story nemá žádnou story. Jsou to jen takové malé storky z každodenního života - děti píšou slohovou práci, kluci se poperou, maminka při uklízení rozbije tatínkovu oblíbenou lampu... Je to pěkné, jen jaksi nevím, proč o tom točit film. Tyto obsahové banality jsou pak v kontrastu s expresivní formou - herci kulí oči a přehrávají jako o život (tatínkův záchvat nad lampou, bratr předvádějící prasátko), do toho je tu několik snových pasáží, často hraje dramatická hudba... Vytváří to takovou podivnou atmosféru, které jsem nějak nedokázal přijít na chuť. Asi jako kdyby Alfred Hitchcock natočil film podle sloupků Haliny Pawlowské. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (13)

  • Režisér Bob Clark hledal město, které vypadá jako Indiana ve čtyřicátých letech. Poznal na dvacet měst, aby nakonec vybral město Cleveland v Ohiu. (mi-ib)
  • The St. Catharine's Museum vlastní několik propriet z filmu, včetně Ralphieho brýlí a dvou scénářů. (mi-ib)
  • Exteriéry Ralphieho školy byly natáčeny u Victoria School v St. Catharines v kanadském státě Ontario. (mi-ib)

Reklama

Reklama