Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Yennefer nedbá na varování a snaží se najít lék, který by jí vrátil, o co přišla. Geralt nechtěně vystaví Marigolda nebezpečí. Pátrání po Ciri nabírá obrátky. (Netflix)

Recenze (71)

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizóda sa rozbieha 25 minút až orgiami v dome Yennefer, kde sledujeme prekvapenie a smútok istej postavy. Do 36. minúty vládne spoznávanie sa dvoch hlavných postáv. Ani potom, v 46. minúte napätie veľmi nenarastá, lebo boj proti nehmatateľnej hrozbe sa vyjadruje dosť ťažko, lepšie vyzerá rozhodne na papieri. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V epizóde je spracovaný najmä príbeh Poslední přáni z prvej knihy o Zaklínačovi s rovnomenným názvom, čo opäť fanúšikov poteší. Na druhej strane z elfského lesa sa Ciri snaží odviesť Myšilov, aj keď...Zapracovanie ďalšej z množstva postáv a druhov bytostí zo série poteší, ale prečo sa práve Myšilov stáva obeťou Dopplera ostáva záhadou. Je možné, že tvorcovia prídu s dobrým nápadom, ale veľké šance tomu nedávam. Marigold je od epizódy k epizóde trápnejší, respektíve skôr jeho protagonista. ()

Reklama

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začnu nejhloupější ze všech hloupých hlášek v dějinách kinematografie: "Lovím džina protože nemůžu spát!" Snad už ani nemusím znovu psát že se Yennefer opět chová jako někdo jiný než Yennefer. Jsou tam retardované scény jako hromadný porno stovky vesničanů, které mě nutí pochybovat nad duševním zdraví tvůrců. Také to totálně boří i tak hloupou teorii z druhé epizody, že za každé kouzlo se platí. Při tom, kolik Moci by musela čarodějka spotřebovat na tak složité kouzlo, by už byla dávno mrtvá. Otravná je i šedá paruka Bílého vlka. Tvořící se vztah Geralta s Yennefer postrává špetku uvěřitelnosti a chemie mezi nimi je na nule. Velké zklamání je Cirin pobyt u dryád, odfláknutý a totálně osekaný z knih. Smrt Myšilova jen potvrzuje, že pro tvůrce mají konzistentnost totálně u zadku. 30% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak ani tahle epizoda mě za koule rozhodně nechytila. Vše, co zdobilo audioknihu, tak zde naprosto schází. Chemie a napětí mezi Geraltem a Yenn je skoro na bodu mrazu. Obrovská Geraltova snaha o záchranu Marigolda, kterého lze v seriálu považovat za stěží jeho známého - tak ta snad ani nedávala nějaký smysl. Všechno se snaží být tak děsně cool, aby seriál splňoval Netflixácké standardy, ale je to především na úkor toho, že některé pasáže seriálu nedávají pražádný smysl a postavám jejich vazby a vztahy zákonitě není možné uvěřit. Kouzlo dialogů z výtečně napsané knihy zde tak žalostně schází, až je to prakticky k pláči. Opět jsem byl tedy svědkem nelítostného zprznění velmi dobré povídky. Seznámení Geralta a Yenn bylo v knize romantičtější snad víc než Titanic a v seriálu to působí tak uměle a nuceně, až je z toho člověku zle. Dva kousky jsou maximum, které ze sebe jsem schopný vytlačit. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mě se díl líbil. A to moc. Jak čtu komentáře ostatních, možná je dobře, že jsem předlohu nečetla. Alespoň bych neměla potřebu porovnávat. U adaptací se prostě osekává. Nebo se může jít až do extrému. Co je lepší? Protože dějově to bylo dobré a celá akce s džinem...velice akční. Ve všech ohledech. Takže těšení na další díl je velké. Už je víc za námi než před námi... ()

Galerie (3)

Zajímavosti (10)

  • V knižní předloze je zničena část města, zatímco v seriálu se bitva s džinem točí kolem Berrantova sídla. (Geralt z Rivie)
  • V knižní předloze Geralt (Henry Cavill) a Marigold (Joey Batey) rybaří a chytají velkého sumce, zatímco v seriálu přichází bard za zaklínačem s tím, že se již roky neviděli a ptá se jej, co dělá. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama