Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Geralta skolí děsivá smečka nepřátel. Yennefer se společně se svými mágy připravuje na obranu. Neznámá laskavá žena se ujme otřesené Ciri. (Netflix)

Recenze (77)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To, co mělo být epické a velkolepé, bylo pouze chaotické a obrovská bída. Bitva čarodějů pro mě osobně velkým zklamáním a na to, že Geralt 90 % stopáže proležel v halucinacích, nechci ani vzpomínat. Přesto tento díl patří určitě k těm lepším, která tato ubohá série přinesla. Potenciální druhou sérii rád vynechám, protože tohle za oceánem posrali ve velkém stylu. Mizerný multikulturní a multirasový cast, neexistující emoce, krácení věcí, které se krátit nehodilo a naopak natahování nudných nesmyslů, naprosté vzdálení se od vynikající předlohy - to je výčet několika z mnoha naprosto zásadních nedostatků, které se táhli s celou sérií. Jediné, co chválím, je choreografie mečových soubojů - ta se povedla. Do toho povedeného ovšem už nelze zahrnout laciné efekty, které by měly být naopak jednou ze stěžejních prvků fantasy seriálu jako je Zaklínač. Na Netflixu opravdu projde do oběhu i ta největší ubohost. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Síce sa v komentári opakujem, ale ak dostane Netflix nad dejom voľnejšiu ruku tak to nezvykne dopadnúť dobre. Obrana čarodejok pred vojskom Nilfgaardu je na jednej strane celkom pekná, na druhej strane jej chýba logika, najmä keď pri obrane ostane iba 22 ľudí, ale decká pomáhajú pri obrane ostošesť, aby napokon pod vplyvom čarodejnice na strane Nilfgaardu ničili vlastné rady. Nuž, nikoho z obrancov nenapadlo pokúsiť sa deti ochrániť. podotýkam deti, nie teenagerov ktorý by sa s ohľadom na dobu v akej sa dej odohráva už do bojov zapájali. Ak sa obrovskej kritike nevyhla obrana Zimohradu v GoT tak táto bitka stála na ešte krehkejších nohách. A Geralt celú epizódu preleží na voze. Predtým, ako sa na pohrebisku pustí do bitky s ghoulíkmi ho opäť ani nenapadne zosielať znamenia či užiť zaklínačské elixíry. Ale akosi sa stretne s Ciri a to je hlavné a snáď sa druhá séria vydarí podstatne lepšie. ()

Reklama

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Před pár dny jsem (konečně, už bylo na čase) dočetla první díl Temné věže. Komentovala jsem ho slovy, že dobrý prolog, ta první kniha. No, a klidně tohle samé napíšu i o první sérii Zaklínače. Protože...všechny cesty vedou do lesa... (Jenom, se už, kurva, smiřte s tím, že to je adaptace. Seriál si bere co potřebuje, ale co nechce, to si prostě nevezme. Co takhle hodnotit to, co vidíte, místo odebírání bodů za to, co vás naprudilo, že tam neni? Jestli chcete hodnotit knihu, jděte na knižní databázi. Tady jste na csfd. Protože vy se víc zaobíráte rozdíly mezi knihou a tím, co zvniklo, než tím, co zvniklo :( ...) ()

classic 

všechny recenze uživatele

Ani všetkých predchádzajúcich sedem epizód SPOLOČNE, ako celok, kvalitatívne vôbec nedosahujú iba na tú poslednú, ôsmu, ktorá je z môjho pohľadu naprosto pohlcujúca a strhujúca, že ako klasicky vravievam: „To najlepšie si nechali tvorcovia až na samý koniec prvej sezóny” ! Jej obsahom (zdrojom) je Pán Prsteňov, z epickej perspektívy, ďalej, Harry Potter, z čisto prosperujúcich kúziel z každých strán, a nakoniec tu mám aj Statočné srdce, a to predovšetkým zo štýlového spracovania, kedy useknuté končatiny lietajú až takmer do mojej obývačky, že tak extrémne naturalisticky to pôsobí ! A PLUS (+) tieto spomínané atribúty si taktiež ešte na záver poriadne a poctivo niekoľkokrát vynásobte, keď sa tým následne dostanete do akéhosi vyššieho levelu, kde sú citované inšpirácie už iba akousi slabou náplasťou oproti tomuto neuveriteľnému televíznemu spracovaniu, ktoré by sa v žiadnom prípade nestratilo ani na veľkom kino-plátne vedľa čoraz „ťažších” blockbusterov, a la MARVEL. Neviem, či som v živote videl lepšiu TV. časť, ktorá by ma takto posadila na riť ?! ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Finále na pahorku, v lese, a v chalupě. Halucinační povídka mě upřímně tolik nebavila ani v knížce, je to další expozice a závěr se tím jen zpomaluje, na druhou stranu, celá první série je v tomhle případě jedna velká expozice, takže vlastně dobře, že to máme za sebou a děj se konečně bude moct rozjet. Z mágů jsem trochu rozpačitej, někdy super, jindy velkej bizár, snad se tvůrci do budoucna spíš zkrotí, než aby to ještě víc rozjížděli. Kdyby ten seriál byl trochu temnější, pomalejší a víc a dýl a líp se mluvilo, asi bych se nezlobil. Tak snad příště. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (5)

  • Oproti knižní předloze je hlavní změnou zpracování povídky („Něco více“). Zatímco v seriálu vidíme všechny scény popořadě, povídka nám je předhazuje skrze Geraltovo (Henry Cavill) blouznění. Vynechané jsou tu tak Geraltovy vzpomínky na Belleteyn, které prožil spolu s Yennefer (Anya Chalotra). Právě v této vzpomínce Yennefer pobídla Geralta, aby vyrazil do Cintry, zatímco v seriálu tam putuje víceméně kvůli tomu, co mu řekl Borch Tři Kavky (Ron Cook). (Geralt z Rivie)
  • Oproti knižní předloze setkání s Yurgou (Francis Magee) proběhlo jinak. Geralt (Henry Cavill) ještě o spálené Cintře nevěděl a tedy nemohli stát nad mrtvými těly. Yurga se v knize staral o svůj vůz, když Geralt dorazil, požádal jej Yurga o pomoc a Geralt souhlasil pod podmínkou, že mu musí vydat to, co doma nečeká. V seriálu mu to kupec nabídne sám až po Geraltově léčbě, což odmítne. (Geralt z Rivie)
  • Tvůrci jinak vynechali i debatu o Geraltově matce čarodějce a fakt, že Geralt (Henry Cavill) nakonec Ciri (Freya Allan) odmítl. Tvůrci tak spojili více dějových pasáží v jeden celek, aby se tedy mohli vyhnout i samotnému Brokilonu. Geralt tedy neměl být držen v žádném žaláři, ale do zničené Cintry měl dorazit až později. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama