Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Geralt vyráží s Ciri na cestu, která ho dovede ke starému příteli. Jakmile u Soddenu ustane řinčení zbraní, začne Tissaia nelítostně pátrat po tom, co potřebuje vědět. (Netflix)

Recenze (74)

Ištván87 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Proč kruci zprznili jednu z nejvtipnějších povídek? Pokud bych tu povídku neznal, asi by mě při sledování ani nenapadla ta inspirace Kráskou a zvířetem. Do toho zamlčení jedné informace, která v povídce není nijak důležitá (byť je to důvod kletby), aby z toho v adaptaci udělali zásadní zvrat, protože dneska nám prostě musejí stopadesátkrát připomínat, že znásilnění je špatné (to snad všichni víme, ne?). Škoda. Ta povídka je fakt skvělá a tady z ní skoro nic nezbylo. Fakt nechápu tu jejich posedlost přetváření si povídek k obrazu svému. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na adaptaci kultovní povídky 'Zrnko pravdy', jež je Sapkowského alegorickou variací na pohádku Kráska a zvíře, jsem se upřímně ze všeho těšil zcela nejvíc. Určitě jsem však nečekal, že bude tak extrémně odfláklá. Ta absence pohádkový stylizace a literární věrohodnosti je prostě znát.... ()

Reklama

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsem fanoušek Zaklínače, nemám nahráno, přečetl jsem jen první knížku, abych předloni pochopil první sérii a jelikož dál jsem se mimo letošní animák Vlčí sen neponořil, asi budu tápat i tady. První díl ale naštěstí i přes pár logických lapsů pro laiky disponuje skvělými akčními sekvencemi a dominuje podmanivou hudbou. ()

darthvader77 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zde půjdu s chutí proti proudu. Tahle epizoda je ukázkový příklad, jak vypadá znásilnění předlohy. Ovšem příběh nedává smysl ani sám o sobě. Hlavní záporák celé série má svůj cíl přímo před nosem a nechá ho jen tak odejít. Celé vyznění původní povídky je zase totálně převráceno naruby, což mne snad vytáčí více než u Hranice možností, u této epizody snad ještě snižím hodnocení za to, jak z toho tvůrci seriálu udělali nějaký obrovský dějový milník pro vztah Marigolda, Geralta a Yennefer. Geralt je bodyguard k ničemu i ten Kevin Costner by to zvládl líp. A jeho stupidita jen proto, aby se děj děl je hodně otravná. Závěrečný twist je směšný, v kontextu celé druhé série se tím ukazuje pokrytecká morálka seriálu a je posledním zdviženým prostředničkem knize. Zbytek série se alespoň dá brát jako Witcher What if, protože už se to nesnaží předstírat a je to zábavnější než tohle smetí. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Zaklínač sa potrebuje vyrovnať so stratou Yenn a na svojom putovaní nachádza starého známeho, ktorého postihla kliatba netvora. Prevedenie: Hneď na úvod druhej série je tu poviedka s Bruxou, ktorá je moja obľúbená kvôli excelentným dialógom. Finálny súboj je vynikajúci a atmosféra sa dá iba krájať. Naozaj začiatok série vo veľkom štýle. 97% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Jedná se o adaptaci povídky „Zrnko pravdy“, která je součástí první knihy „Poslední přání“, ale i tak se ji tvůrci rozhodli zařadit do druhé série po setkání Geralta (Henry Cavill) a Ciri (Freya Allan). (Geralt z Rivie)
  • V knihách vyprávěl Nivellen (Kristofer Hivju) Geraltovi (Henry Cavill) o pobití služebnictva i všech ženách, které měl, a nebál se přiznat i existenci Vereeny (Agnes Born). Seriálový Nivellen svým přátelům ale lže a mluví o kočce. (Geralt z Rivie)
  • Zatímco v knize se Geralt (Henry Cavill) s Nivellenem (Kristofer Hivju) setkává poprvé, seriál nám říká, že jej znal již v jeho lidské podobě a Geralt mu pomohl s jeho otcem. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama