Reklama

Reklama

Sing Street

  • Irsko Sing Street (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Film se odehrává v Irsku v polovině 80. let, kdy v důsledku nedostatku práce řada Irů opouští zemi a odjíždí hledat štěstí do Anglie nebo Ameriky. Rodiče patnáctiletého Conora (Ferdia Walsh-Peelo) spolu nevychází, hádají se a potřebují ušetřit peníze v napnutém rodinném rozpočtu. Proto se Conor musí přesunout na levnější školu, kde na něj čeká šikana od spolužáků a do oka si nepadne ani s místními učiteli. Zatímco se snad všechno v jeho životě ubírá špatným směrem, potká před školou o rok starší Raphinu (Lucy Boynton), která chce prorazit jako modelka. Aby získal její pozornost, pozve ji na natáčení videoklipu k písni jeho hudební skupiny. Zbývá už jen jediné – založit hudební skupinu a složit nějakou píseň... (Dont)

(více)

Videa (16)

Trailer 4

Recenze (158)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Velice milé překvapení. Na film jsem narazil náhodou a jsem hrozně rád, protože tohle je feel-good drama jako střižené. Kouzelná hlavní dvojice a vesměs sympatičtí ostatní členové kapely, naprosto suprový soundtrack a celkově to uteče jako voda a zanechá za sebou příjemný pocit naplnění, který přejde až po nějaké chvíli. Sice chvíli trvá, než se to rozjede, ale pak to nabere neskutečný grády. PS : Jack Reynor mě vždycky jen štval. Tohle je jeho životní role a moje nejoblíbenější vedlejší postava...Zejména za poslední třetinu filmu 9/10 ()

filmsim 

všechny recenze uživatele

Přesně ten typ feel-good snímku u kterého si přejete, aby nikdy neskončil. Dlouho jsem neviděl tolik úžasné atmosféry, naprosto neuvěřitelného soundtracku a výborné režie, díky které jsou charaktery tak bravurně vykresleny. Nemám výhrad, ani na chvilku jsem se nepřestal bavit, prostředí Dublinu 80.let je dechberoucí a působí velmi realistickým dojmem, stejně jako všichni mladí hrdinové tohoto energického snímku. Čirá radost, jeden z filmů, který si kdykoli pustím zas a znovu. "I'm so happy sad." 9/10 ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Once s proslulými songy od Hansarda a Irglové a s upřímným pohledem na život v Dublinu, Love Song s výrazně známějšími tvářemi a New Yorkem, no, a nyní Sing Street z Irska v polovině 80. let a jedna sympatická generační vzpoura. Další feel good kousek Johna Carneyho, který nabízí originální muziku a nějaký ten recept, jak se vyrovnat s dospíváním, s tím, že rodiče zrovna nemají nejzamilovanější období, a taky jak sbalit lehkovážnou holku, která má sny stát se modelkou a prchnout někam do velkého světa. Atmosféra pouličního zpívání mě moc bavila, z řady scén srší energie, velmi zajímavou Lucy Boynton má kamera ráda, přitom to není žádná pásová blondýna, za kterou se máme otáčet. Solidně fungují i sociální otázky, prostě v rámci žánru je to kousek, který jednou za čas dokonale sedne. Hned jsem sháněl soundtrack. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné překvapení.. Pro hudební filmy, teen romance a osmdesátky mám tak nějak slabost.. A jako bonus irské prostředí, které není okoukané.. Všechno bylo roztomile uvěřitelné.. Hlavního hrdinu trošku zastínil charismatičtější starší brácha hulič Jack Reynor, ale i to nijak zvlášť nevadilo.. Soundtrack je naprosto boží a pár dní na něm budu ujíždět.. Jednoznačně doporučuju všem, co žrali seroš „Báječná léta“.. |filmová výzva - Enšpígl| ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

U mňa zatiaľ najhorší Carneyho film. Predsa len ONCE sa ani nebavme, je číra alchýmia a LOVE SONG je dospelý duchaplný a hlavne rozpočtovo zaslúžene podporený film. Plus nebavia ma až tak teenage lovestories, ale! Má to dušu, srdce, emócie... A napokon je tam veľa peknej muziky. Ďakujem Ti I, bol to príjemný zážitok. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (11)

  • Ve filmu zazní i songy „The Cure“, „A-ha“, „Duran Duran“, „The Clash“, „Hall & Oates“, „Spandau Ballet“ , „M“, „The Jam“, „Motörhead“, „Joe Jackson“, „The Score“, „Hudson Thames“. (Posheidon)
  • Film byl mimo jiné natáčen v stejnojmenné škole Synge Street CBS v Dublinu. (Posheidon)

Související novinky

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Johnny Depp a Vražda v Orient expresu

Johnny Depp a Vražda v Orient expresu

01.10.2016

Legendární detektivka od Agathy Christie ožila v letech 2001 a 2010 v televizi, její nejslavnější adaptace ale vznikla v roce 1974. Do vraždy v bájném Orient expresu se tehdy zapletli Sean Connery,… (více)

Reklama

Reklama