Reklama

Reklama

Sing Street

  • Irsko Sing Street (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Film se odehrává v Irsku v polovině 80. let, kdy v důsledku nedostatku práce řada Irů opouští zemi a odjíždí hledat štěstí do Anglie nebo Ameriky. Rodiče patnáctiletého Conora (Ferdia Walsh-Peelo) spolu nevychází, hádají se a potřebují ušetřit peníze v napnutém rodinném rozpočtu. Proto se Conor musí přesunout na levnější školu, kde na něj čeká šikana od spolužáků a do oka si nepadne ani s místními učiteli. Zatímco se snad všechno v jeho životě ubírá špatným směrem, potká před školou o rok starší Raphinu (Lucy Boynton), která chce prorazit jako modelka. Aby získal její pozornost, pozve ji na natáčení videoklipu k písni jeho hudební skupiny. Zbývá už jen jediné – založit hudební skupinu a složit nějakou píseň... (Dont)

(více)

Videa (16)

Trailer 3

Recenze (158)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Hezký muzikál, kterému se skvěle podařilo zachytit jednu dobu, kdy Irsko je zde prezentováno se svými problémy, i když nijak komplexně, především se ale jedná o dobrý hudební film. Hudba vás zde dovede dostat. Co se ale týká dějové linky, tak ta mě prostě ohromit nedokázala, přišla mi až příliš ohraná. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála muzikálov, ktorý ma dokázal zaujať. Ide o pomerne slušne načrtnutú sociálnu drámu, ktorá so sebou priniesla aj bohaté informácie o živote v Írsku tej doby. A čo je hlavné, páčila sa mi muzika, dokonca aj tá, ktorú hrali chalani. Na druhú stranu ale postavy mohli byť trocha sympatickejšie. Záver však priniesol so sebou rozčarovanie. Tak ako to bolo? Vykašľal sa chalan na kapelu (to by od neho ale bola prasačina) alebo to bolo ako sa dohodol s tým spolukapelníkom? Skrátka, koniec sa mi zdal nedorobený, chcelo to ešte pár vecí viac rozviesť. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Reklama

Laxik 

všechny recenze uživatele

Pozitivní energií nabitý hořkosladký filmek o tom, že kapelu můžete založit kvůli holce, ale na vlastní nohy se musíte postavit vlastními silami. Stručné, jednoduché a - ano, trochu naivní, ale ne všechno musí být zasranej suchej realismus. Drive It Like You Stole It! Spoilerové PS: Uvědomujete si, vy chytráci z komentářů, že Conor odjel do Londýna s nahrávkama kapely, aby tam pro ně zkusil získat nahrávací smlouvu? Je to tam řečený tak jasně a zřetelně, že být to jasnější a zřetelnější, vyžralo by to člověku uši zevnitř. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Druh příběhu, který nikdy neomrzí a naopak se na něj pokaždé bude hezky koukat. Pak už je to akorát o tom, jak Vám sedne muzika, postavy a prostředí, ve kterém se film odehrává. No a jelikož jsem zažil filmy v podobném duchu a napálil jim pět hvězd, tak zde dám „jen“ čtyři hvězdičky. I přesto to budou ale hodně solidní čtyři hvězdičky, které v rámci irské kinematografie svítí hodně vysoko. ()

djfun 

všechny recenze uživatele

Jak já jsem často alergickej na slovíčko "pozitivně"...:) Tohle je ale kurva tak FUCK PARÁDNĚ POZITIVNÍ, že se z toho usmívám jak měsíček na hnoji!:) Povinně bych pouštěl všem dnešnim teenagerům, aby aspoň takhle (i když kapku učesaně) přičichli ke slůvku "REVOLTA"! Parádní music, energie, život, bez patosu (krom posl. 2 minut, což odpouštím:), prostě čirá radost, BOŽÍ!:) Už dlouho jsem neviděl film, co by poskytoval takovou naději... ()

Galerie (26)

Zajímavosti (11)

  • Film byl mimo jiné natáčen v stejnojmenné škole Synge Street CBS v Dublinu. (Posheidon)
  • Ve filmu je několikrát zmiňován snímek Návrat do budoucnosti (1985). Tento snímek však v Irsku promítali až v prosinci 1985 a film se odehrává v průběhu roku 1985. To znamená, že film nemohla vidět žádná z postav, ačkoliv ho Conor (Ferdia Walsh-Peelo) zmiňuje. (Fugas.cz)
  • Převážnou většinu hudby skupiny Sing Street složil skladatel a producent Gary Clark, který je i frontmanem skupiny Danny Wilson. (Posheidon)

Související novinky

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Johnny Depp a Vražda v Orient expresu

Johnny Depp a Vražda v Orient expresu

01.10.2016

Legendární detektivka od Agathy Christie ožila v letech 2001 a 2010 v televizi, její nejslavnější adaptace ale vznikla v roce 1974. Do vraždy v bájném Orient expresu se tehdy zapletli Sean Connery,… (více)

Reklama

Reklama