Reklama

Reklama

Kocour Bob

  • Velká Británie A Street Cat Named Bob (více)
Trailer 1

Kocour Bob, dojemný a povznášející film, který vznikl podle skutečného příběhu popsaného v mezinárodním knižním bestselleru, vezme za srdce každého. Když londýnský pouliční umělec a bývalý narkoman James Bowen (Luke Treadaway) najde zraněnou toulavou kočku, vůbec netuší, jaká velká změna ho v životě právě potkala. (Bontonfilm)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (149)

tahit 

všechny recenze uživatele

Chodci se shlukují jako by kocour v duších lidí něco odemykal. Marně vzpomínám, jestli jsem už kdy viděl tak zvláštní spojení, téměř magické sblížení. Sny se uskutečňují. Přičtu-li k tomu všemu kytarové songy, a ozvláštňující uličky Londýna plné života. Moje očekávání naprosto splnilo. A můj žihanej kocour přitom spal stočený v křesle, aniž by měl ánung, oč tu běží. Tak určitě nebude náhodou, že buskerovi vždy do pouzdra nějaký obolus rád hodím. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Celý život trávime tým, že sa snažíme dostáť predstavám, ktoré si o nás ľudia vytvorili. Snažíme sa plniť povinnosti a očakávania druhých, pokiaľ je to možné s úsmevom na tvári. Nie každý ustojí stále sa zvyšujúci tlak zo strany zamestnávateľa, partnera či rodiny a celkove spoločnosti. Málokto má v živote človeka, ktorému sa vysťažuje, ktorý ho pochopí, poradí či rozosmeje a ocení. Tento príbeh je o tom, že keď už si myslíte, že ste o všetko prišli, váš život nikam nevedie a ste zbytočný, je to len preto, lebo nemáte zvieratko:) Myslím, že každý potrebuje motiváciu a cieľ a pocit, že je potrebný. Bob splnil všetky túžby, ktoré James mal, bol mu priateľom, verným spoločníkom, prejavoval mu lásku a dal mu pocit užitočnosti. Pomohol mu viac, než hromada ľudí v jeho živote. Naučil ho byť nesebeckým, silnejším a lepším človekom. Toto je vlastnosť, ktorou zvieratá disponujú a to všetko bez jediného slova. Zvieratá vás nevysmejú, neodsúdia, nekritizujú a nepodrazia. Krásny príbeh. ()

Reklama

Aurus 

všechny recenze uživatele

9,5/10. Všechny tři knihy jsem četl a pořád jsou pro mě jedny z nejlepších knih které jsem kdy četl a tenhle film je prostě tak perfektní že mi to uteklo tak rychle že mi přišlo že film nemá 103 minut ale 30 minut. A kdo taky má rád kočky jako například já tak každý tomuto filmu dá 5*. Film si 76% nezaslouží, zaslouží si 95%. Příběh je perfektní, postavy jsou neuvěřitelně sympatické, hudba je výborná, atmosféru tento film má perfektní, napětí je zde docela časté, lokace jsou zajímavé a kamera filmu je perfektní. Hned jsi jdu pustit druhý díl. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Film je milý, ale příběh je dokonalý - za něj dávám plné hodnocení. Podle mě, když bůh stvořil vesmír, Zemi a pak na ni šoupl člověka, tak si řekl: "No, možná jsem to přece jen trochu přehnal." A tak nám pro útěchu daroval kočky.____ Když v začátku filmu James hledá Bobova majitele, tak je ještě člověkem nepoučeným soužitím s kočkou. Protože kočky žádné majitele nemají, ony vlastní nás. _____ V tomhle filmu zaujme skvělá práce se zvířetem. Kdo zná kočky, ví, jak je to složité. Scény s Bobem působí samozřejmě, ale natočit je muselo být, sakra, těžké. I když Bob je evidentně mimořádná kočka. Jak chodí na řemínku, jak nosí šáličku, jak dává pac, jak sedí na zádech - tohle je skutečně neskutečně vstřícná kočka.___ Ale ony jsou mimořádné všechny. ()

Milky. 

všechny recenze uživatele

Vše už asi bylo napsáno. Jako milovník koček jsem si film užíval o to víc. Také to, že film je podle skutečnosti, je vysoká přidaná hodnota. Někdo může namítat, že je to akorát komerční blbost a James chce na kočce vydělávat. Ale v jeho situaci mu to asi nemůžu mít za zlé a Bob vypadá, že si ho našel jen aby mu pomohl, takže jim to oboum přeju. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • Kocour Bob zemřel 15. června 2020 ve věku 14 let po traumatickém hematomu, který utrpěl po střetu s automobilem. (Marcos22)
  • Fakt, že Luke Treadaway vie spievať a ovláda hru na gitare zavážil pre jeho obsadenie do hlavnej role Jamesa. (chesterko)
  • Na autogramiáde knihy môžeme vidieť skutočného Jamesa Bowena, ktorý pri podpisovaní knihy prehlási, že podobný príbeh prežíva každý deň svojho života. (einar)

Reklama

Reklama