Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V době, kdy úspěšný vedoucí pracovník newyorské reklamní agentury (Will Smith) prožívá hlubokou osobní tragédii a zcela se stahuje do ústraní, jeho kolegové vymyslí drastický plán, jehož cílem je přinutit ho překvapivým a hluboce lidským způsobem se vyrovnat se svým žalem. (Freeman Ent.)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (378)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Všechny důležité věci, které se týkají lidského života, by se daly shrnout do tří slov: láska, čas a smrt. Je v nich všechno. Kvůli lásce všichni ráno vstáváme z postele, všichni se bojíme smrti a všichni si tak trochu nevážíme vyměřeného času, abychom pak litovali, že jsme ho měli málo. To se snaží dokázat parádně hvězdná sestava, která jinak celkem jednoduchý příběh vyzdvihuje o trochu výš. Will Smith, Edward Norton, Kate Winsletová, Helen Mirrenová, Keira Knightleyová, Naomie Harrisová, Michael Peña - star vedle star, každá má svůj prostor a bez výjimky hraje skvěle. Škoda jen, že jim to už tolik neladí dohromady - asi jako když postavíte all star tým ve fotbale. Individuálně skvělí, výsledky budou, ale úplně na vrchol se neproderou, protože postrádají týmový duch. Všechny je přesto na hlavu poráží Will Smith, jehož utrpení a zoufalství jsou až strašidelně reálné a přitom nejde o žádnou křeč ani nesklouzne k lacinému přehrávání. Připouštím, že fakt, že jsem film sledoval o Vánocích, mě může malinko ovlivňovat v hodnocení. Přestože se Collateral Beauty odehrává uprostřed vánočního New Yorku, nejsou v něm Vánoce nijak podstatné a tvoří spíš kulisu a skrytou symboliku (znovu)zrození. Přesto se na něj vyplatí právě v období Vánoc podívat - nakonec i do kin přišel, pokud se nemýlím, o Vánocích. Připomene i další složky života, na které se během nejkrásnějších svátků trošku zapomíná, a donutí zamyslet se nad svým životem. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Emocionální ždímačka na všechny smysly, která první hodinu nedává příliš najevo, co je zač, ovšem v té druhé vyždímá vše, co jen jde. Škoda té závěrečné scény v nemocnici, jinak to byl naprosto perfektní zážitek, akorát to nalazení se bylo zdlouhavější než by bylo potřeba. Skvělé bohaté obsazení naprosto vládne a tohle akademické opomíjení Willa Smithe moc nechápu. PS : A Helen Mirren je ultracool, obzvláště na to, že je jí asi 97...8/10...[21.12.2016_ČSFD projekce_Cinestar Černý most] ()

Reklama

applause 

všechny recenze uživatele

Tento film se mi líbil už podle traileru, tak jsem byla ráda, že jsem se dostala na jeho projekci. Překvapivě to bylo celé jinak, než v traileru, což jsem nečekala, ale o to bylo zajímavější a více se mi to líbilo. Je to opravdu neštěstí, když rodič přežije své dítě. Film je krásný, i když smutný. Určitě doporučuji. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Will Smith nám zase trpí. Nedávno to schytával coby nigerijský přistěhovalec, který ukázal na rizika hráčů amerického fotbalu, ve Štěstí na dosah vykreslil otce, kterému osud hází klacky pod nohy, v Sedmi životech byl zase sžíraný chybami z minulosti. Nyní jsou jeho oči snad ještě smutnější. Tklivý příběh, půltucet hereckých hvězd, přeplácaný guláš. Brzy totiž na scénu přijde plán, kdy Smithe jeho kolegové mají dotlačit k tomu, že je prostě blázen. A najmou si herce, kteří jim k tomu pomůžou. Ale bacha, dělají to proto, že už zkusili leccos a Smithe mají vlastně rádi. A nechtějí, aby svou netečností položil společnou firmu. A aby toho nebylo málo, hercům se začnou svěřovat se svými bolístkami. Smith mezitím trpí. A divák tak trochu s ním. Závěrečné dějové odhalení, no, překvapí. O zbytku raději moc nepřemýšlet. A ano, přijde na řadu i rakovina. Dokonale prázdný film. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Není to tak přeslazené, jak bych čekal a o stupínek dál to rozhodně táhne skvadra herců, o jaké by si kdejaký režisér mohl nechat snít. (Ne vážně nechápu, že tahle jména sehnali do jednoho filmu.) Ovšem je celkem škoda, že film staví na momentech, které jsou dost předvídatelné a přitom je schovává jako esový triumf na konec. Ale nemůžu říct, že by mě příběh nebavil. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (9)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj celé jeho natáčanie prebiehalo v New Yorku. (MikaelSVK)
  • Film měl původně režírovat Alfonso Gomez-Rejon, který se kvůli neshodám se studiem New Line Cinema režírování vzdal. (MessiM)

Reklama

Reklama