Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V době, kdy úspěšný vedoucí pracovník newyorské reklamní agentury (Will Smith) prožívá hlubokou osobní tragédii a zcela se stahuje do ústraní, jeho kolegové vymyslí drastický plán, jehož cílem je přinutit ho překvapivým a hluboce lidským způsobem se vyrovnat se svým žalem. (Freeman Ent.)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (378)

schizmo 

všechny recenze uživatele

Will Smith není na poli sociálního dramatu žádný nováček nebo neumětel, své kvality předvedl ve Štěstí na dosah nebo Sedm životů (které jsem obrečel jak želva), překvapivě oba od stejného režiséra. I zde to byla vpodstatě sázka na jistotu, pohled na depresivního Smitha dává tušit, že to nebude veselá podívaná. A ona to není tak úplně pravda. Celým filmem se jako červená stuha proplétá jakýsi příslib naděje, ačkoli okolnosti tomu vůbec nenasvědčují a přesně jako v Seven pounds čekáte, kdy vás to zlomí. Díky neuvěřitelně citlivě vybranému obsazení (Norton & Winslett pecka!) a všudypřítomné poetice si autoři vytvořili prostředí pro kontrast, fatální konec i wtf moment na přemýšlení. Víte, tenhle film je jako mlejn. Semele vás. I přesto, že to čekáte! PS: nic váma nerezonuje tolik, jako dojemnej film, do kterého umístí váš oblíbený song, ke kterému máte citový vztah. Fink tuhle úlohu splnil skvěle. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Collateral Beauty většinu diváků nalákal pomocí úžasného hereckého obsazení a matoucích trailerů, které lákaly na tak trochu jiný film, než který nám byl naservírován. Alespoň tak tomu bylo u mě. Nemohu říct, že by to byl vyloženě špatný film, ale asi jsem nejspíš očekával trochu silnější příběh, který by se mnou více ponhul a nenutil by mě až příliš okatě soucítit s hlavní postavou Howarda. Což je ve výsledku škoda, když vezmu v potaz přítomnost témat jako je smrt potomků či úvahy o třech instancích v podobě Lásky, Smrti a Času. Zkrátka snímek, který stojí zejména na hereckém obsazení, kterému však podkopává nohy poněkud zmatený scénář. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nezapomeňte, že život jde dál a je krásný." Tak na to se snadno zapomíná při brodění v slzavém údolí plném zoufalých rodičů mrtvých dětí. Kdybych jen tušil, o co tady půjde, tak bych si s Howardem určitě nešel pobrečet a stavět domino, ale holt mě tam zákeřně nalákala prvoligová herecká sestava. A když už jsem tam byl, tak jsem se mezi odrážením útoků na slzné kanálky snažil najít v tom celém něco pozitivního a nakonec jsem se rozhodl, že tím jsou Láska, Čas a samozřejmě báječná Smrt. Asi jim napíšu pochvalný dopis. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Na film mě, asi jako většinu populace, nalákala výborná herecká sestava (jen ta kuna Knightley mi nikdy vadit nepřestane). Na prostoru 90 minut (scénárista moc fantazie nepobral) dostaneme citovou vydíračku, která neobjeví nic nového. Nakonec mají bolístku všichni Willovi kámoši a z najatých herců se najednou stanou životní mudrcové. A závěrečné odhalení mě napadlo asi v půlce filmu, nicméně jsem nevěřil, že by to scénárista chtěl překombinovat až takhle. He, byl jsem překvapen. Pokud jste citlivá žena, hvězdičku či dvě si k hodnocení přihoďte. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Super nápad, ale zpracování je úplně nechutně hollywoodsky vyumělkované, až to nakonec není ani trošičku uvěřitelné. To je jediný, ovšem docela podstatný problém, který s tímhle filmem mám. Jinak je to velmi dobrý dojáček plný hvězdných jmen. Jen na mě bohužel kvůli výše uvedeným důvodům nijak zvlášť nezapůsobil. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (9)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj celé jeho natáčanie prebiehalo v New Yorku. (MikaelSVK)
  • Herečka Keira Knightley hraje ve filmu postavu se jménem Aimee Moore. To pochází z francouzského slovesa aimer, takže její jméno znamená více milována. (MessiM)

Reklama

Reklama