Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Horace a Pete je americké komediální drama. Autorem i režisérem všech epizod je komik Louis C.K., který ztvárňuje i jednu z hlavních postav majitele baru Horace. Děj se odehrává ve 100 let starém brooklynském baru, který po generace vedou Horace a Pete (Steve Buscemi), následně jejich synové a synové jejich synů až do současnosti. V jednotlivých epizodách nás potkávají nostalgická, současná, politická a smutná témata, která velice často provázejí náš běžný život. Místy dlouhé dialogy vás vcucnou do příběhu a ukážou vám, že nic není černobílé. (Philber)

(více)

Recenze (66)

H34D 

všechny recenze uživatele

Louis C.K. poněkud zvážněl, již to nejsou protřelé záblesky skutečného života v zábavném sitcomu, už je to jen a jen krutá realita se záblesky osvěžujícího absurdního humoru. I když se tentokrát Louie věnuje společnosti "nižších existencí", kteří nemají nic lepšího na práci, než posedávat v baru, brzy pochopíme, že Louieho bar je tak trochu jiný. Je to intelektuální koutek, kde se dozvíte ty nejhlubší pravdy o životě. Opravdu nikdo jiný se neumí tak citelně dotknout reality. Louie vypráví o momentech ze skutečného života tak barvitě, podmanivě a tak chytře, že vám může poskytnout kompletně nový náhled na obyčejné věci, nad kterými jste možná ani nezamýšleli. Tenhle seriál není příliš veselý, je v něm možná až zbytečně moc smrti, ale za to je nefalšovaně lidský... A taková díla jsou unikátnější než diamant. 9/10 ()

Céčko 

všechny recenze uživatele

Seriálová tvorba Louise CK se postupně vyvíjí a bohužel se s každým novým počinem vzdaluje mému vkusu. Lucky Louie byl super, přirovnal bych ho ke hrané, inteligentnější, vtipnější a vulgárnější verzi Simpsonů, Louie ubral na humoru a přidal na depresivní struně a Horace a Pete jsou o další level depresivnějším a méně vtipným počinem. Seriál se hodně vleče a člověk ho ani nechce dokoukávat. ()

Reklama

zigíš 

všechny recenze uživatele

Promyšleně vybroušené dialogy (!) ideální, když se jeden -nad ránem- vrací z putiky, ještě má chuť na schlaftrunk a v piktokrychli nedávají nic kloudnýho (!) mix cheers (pro vožralejší) a clerks (pro odrostlejší) politicky nekorektní, skrz na skrz autorský luis c.k. humor, s brilantním castingem ..nakažlivě návykový ! ()

LeitoSE odpad!

všechny recenze uživatele

S „humorom“ Louisa C.K. som zatiaľ nemal šancu sa pred týmto seriálom stretnúť a už ani ďalšiu možnosť určite mať nebudem, keďže som mal značne mylné predstavy o zábave. Pokiaľ sa humorom rozumie presný opak pocitov, ktoré má človek pociťovať po zhliadnutí komediálneho žánru, čo sú naprostá mizéria, príšernosť sveta, kde žijeme a chuť si hodiť slučku okolo krku od nudy, tak je tento seriál jeden z najkvalitnejších počinov vôbec. Je to presne rovnaké ako označiť Šinsekai jori ako najvtipnejšie anime, aké kedy bolo vytvorené. Jediné pozitívum, ktoré človek môže pociťovať je, že prinajmenšom má lepší život, ako postavy v Horace and Pete. Drop 5/10 - 10% ()

Janek 

všechny recenze uživatele

O Louisovi jsem doteď nic moc neslyšel, ale mohu konstatovat, že jeho umění dialogu je řekl bych na takové úrovni, jako třeba to Tarantinovo. Někoho rovnou odradí ta přemíra kecání, ale ten, kdo to poctivě projede, musí uznat, že jde o něco neobvyklého. Dlouho jsem neviděl něco tak autentického (herci občas i zapomenou text, ale znovu se nahodí, viz třetí díl, desetiminutový monolog točen na jeden záběr). Ta autenticita vs divadelnost připomíná takového odlehčenějšího/přístupnějšího Triera. Je z toho velmi cítit, že je to pro tvůrce srdcovka. Louis se kvůli seriálu zadlužil, ale sám říkal, že to stálo za to. Před dvaceti lety by to nejspíš propadlo, ale dnes přichází doba, kdy se musí zase trochu zvolnit (po všech těch Hrách o trůny atp.). Možná i proto mi Horace and Pete přijdou tak strašně osvěžující. Paráda! (PS. Škoda, že závěrečný díl už tak stoprocentní není...) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Podnik Horace and Pete's je inspirován skutečným a dodnes fungujícím barem jménem McSorley's v New Yorku. Stejně jako v seriálu, jedná se o rodinný podnik s více jako stošedesátiletou tradicí. (fifox)

Reklama

Reklama