Reklama

Reklama

Cokoliv

  • USA Anything Else (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ďalšia romantická komédia z pera osvedčeného Woodyho Allena plná vtipných náhod, nehôd a nedorozumení. Jerry (Biggs) je mladý 21-ročný komediálny spisovateľ žijúci v New Yorku. Aj napriek tomu, že je talentovaný, má problémy preraziť. Zásluhu na tom nesie jeho agent Harvey (DeVito), ktorý má sice o sebe vysokú mienku ale je dosť nepraktický a tiež David (Allen), jeho excentrický a paranoidný učiteľ. Ďalším kameňom úrazu je Amanda (Ricci), jeho priateľka. Od prvého momentu, kedy ju zbadal, vedel, že je do nej zamilovaný. Ale Amandine mnohopočetné neurózy, strach zo záväzkov a frustrácie najrôznejšieho druhu jej zabraňujú, aby bola Jerrymu nablízku, keď to najviac potrebuje. Krízovým bodom sa ukáže byť situácia, keď sa ocitne v malom byte s Amandou, ktorú nečakane navštívi jej matka Paula, ktorá sa rozhodla, že sa stane kabaretnou speváčkou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Nie je jednoduché točiť také kvantum materiálu a zachovať si vyšší štandard. Woody to vie, dôkazom sú jeho "deti", ktoré splodil z veľkej lásky k nim. Je to vidieť, je to cítiť a každý kto už má jeho staršie, či novšie filmy ako tak odsledované vie, že tento chlapík je číslo 1 vo svojom obore. Nájdu sa výnimky, ktoré trhajú reťazec výnimočnej produkcie a toto je jedna z nich. Romantika vôbec nie zlého vkusu, Allen otlačuje svoju štruktúrovanú šablónu ako pri iných lásky a strastiplných prípadoch, lenže aj keď zaužívané princípy ostávajú nedotknuté (možno mierne pozmenené) a nuda rozhodne neprevažuje, celok nemá takú údernosť ako inokedy. Jason Biggs sa nemusí hanbiť a tento smer mu svedčí viac než aférka s jablkovým koláčom. Snáď bude mať ešte šancu dokázať čo v ňom je. Tu je však aj spolu so mnou svedkom tieňohry múdreho človeka, ktorý nekazí, no dáva si neplánovanú prestávku. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Woody Allen .. Poněkolikáté luhovaný příběhový pytlík čaje už je opravdu nevábný a chuť takového produktu patřičně bídná! Přehlídka nejneurotičtějších postav NY a spousta keců o ničem, které pohřbí i těch pár chutných narážek. Allen jako herec už téměř ustoupil za oponu (a je na čase), Christina Ricci, ač pěkná a herecky skvělá, je jako postava filmu nesnesitelná. Nejpřekvapivější je Jason Biggs, který dokazuje, že pod zkušenou rukou umí víc než jen hledat (první) sex.. "Ženě je naprosto nepochopitelné, jak ji může někdo nemilovat. -- W. S. Maugham". ()

Reklama

Richie666 

všechny recenze uživatele

Velmi průměrný film. Párkrát jsem se sice zasmál, leč po většinu času mě otravovaly přemnožené konverzační orgie spolu s uťápnutostí hlavního hrdiny a přiblblými Allenovými neustálými narážkami na Židy a nacisty, kterým se na mě žádné hlubší filozofično tohoto snímku vrhnout rozhodně nepovedlo. Herecké výkony dostačující, příběh poutavý, nicméně zpracování přílíš vleklé a ubíjející. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie o vztazích a o tom že občas je potřeba změna s typicky Allenovským nadhledem a sarkasmem. Od Allena jsem tolik filmů neviděl takže za jeho ostatní tvorbou možná opravdu zaostává, ale já se bavil velice dobře a to se jinak romantickým komediím vyhýbám jako čert kříži. A samotná osoba Jasona Biggse ve mě, vzhledem k jeho ostatním rolím, před filmem vzbuzovala docela hrůzu. 7/10 ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Pro mě, jako pro velkého fanouška Woodyho Allena, je pro mě film jen hořkým zklamáním. Zatímco jsem si u žánrových experimentů z minulých let říkal, že si chce prostě odpočinout u zábavných nenáročných komedií, nyní vidím, že jeho eruptivní tvůrčí síla je pryč. Dialogy, postavy a vztahy mezi nimi jsou pouhým stínem jeho dřívější tvorby a film spíše vypadá, jako by se jej pokusil natočit někdo mnohem méně nadaný jako Woody Allen. Skutečnost, že jej natočil sám, je pro mě skličující... ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Tento film otervíral 60. ročník filmového festivalu v Benátkách. Na otevíracím večírku se objevil i Woody Allen, který se jinak na veřejnosti příliš neukazuje. (ČSFD)
  • Jedná se o druhou filmovou spolupráci Christiny Ricci a Jasona Biggse. Před tímto snímkem pár společně hrál ve filmu Prozacový národ (2001). (Dlee)
  • Na stěně bytu, ve kterém bydlí Christina Ricci a Jason Biggs, je kolekce fotek - na jedné z nich je herec a nezávislý režisér Vincent Gallo. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno