Reklama

Reklama

Cokoliv

  • USA Anything Else (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ďalšia romantická komédia z pera osvedčeného Woodyho Allena plná vtipných náhod, nehôd a nedorozumení. Jerry (Biggs) je mladý 21-ročný komediálny spisovateľ žijúci v New Yorku. Aj napriek tomu, že je talentovaný, má problémy preraziť. Zásluhu na tom nesie jeho agent Harvey (DeVito), ktorý má sice o sebe vysokú mienku ale je dosť nepraktický a tiež David (Allen), jeho excentrický a paranoidný učiteľ. Ďalším kameňom úrazu je Amanda (Ricci), jeho priateľka. Od prvého momentu, kedy ju zbadal, vedel, že je do nej zamilovaný. Ale Amandine mnohopočetné neurózy, strach zo záväzkov a frustrácie najrôznejšieho druhu jej zabraňujú, aby bola Jerrymu nablízku, keď to najviac potrebuje. Krízovým bodom sa ukáže byť situácia, keď sa ocitne v malom byte s Amandou, ktorú nečakane navštívi jej matka Paula, ktorá sa rozhodla, že sa stane kabaretnou speváčkou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

ad 

všechny recenze uživatele

Woody Allen musel během psaní tohohle filmu chodit krok za mnou a šmírovat... Jak jinak by bylo možné, že spousta vět a situací je naprosto totožná s mými zážitky (především scény Biggs/Ricci)?????? Objektivně je to jeden ze slabších Woodyho filmů, ale za ten nepříjemný pocit deja vu ty čtyři dám... ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Frajerku akú si v tomto filme strihla Christina Ricciová by asi žiadny normálny chlap nechcel – klame, otvorene flirtuje a následne kefuje kedy a s kým jej to vyhovuje, bez ohľadu na momentálneho stáleho partnera. Búrlivý milenecký začiatok vystrieda sexuálnou abstinenciou, čo odôvodňuje veľmi pochybným dôvodom. Úloha jej sadla veľmi dobre a spolu s Woodym v úlohe poučujúceho skeptika a mierneho paranoika, ktorý si napriek veľmi subtílnej fyziognómii nenechá len tak srať na hlavu patrí k tomu lepšiemu z filmu. Zvyšok patrí k allenovskej klasike – intelektuálna práca a prostredie, partnerské súžitie, problémy, rozchody a spárenia, to všetko pomiešané v neveľmi vtipnom guľáši. Ako väčšina Allenových filmov - plno planého, neuroticko - vzťahového a paranoidno-hypochondrického, miestami vtipného plkania, ktoré odoznie so záverečnými titulkami, filmársky rovnaké pred dvadstiatimi rokmi ako dnes. Režisér zamrzol kdesi vo fáze nervného baliča dievčat, študujúceho Freuda. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Woody Allen .. Poněkolikáté luhovaný příběhový pytlík čaje už je opravdu nevábný a chuť takového produktu patřičně bídná! Přehlídka nejneurotičtějších postav NY a spousta keců o ničem, které pohřbí i těch pár chutných narážek. Allen jako herec už téměř ustoupil za oponu (a je na čase), Christina Ricci, ač pěkná a herecky skvělá, je jako postava filmu nesnesitelná. Nejpřekvapivější je Jason Biggs, který dokazuje, že pod zkušenou rukou umí víc než jen hledat (první) sex.. "Ženě je naprosto nepochopitelné, jak ji může někdo nemilovat. -- W. S. Maugham". ()

Nos 

všechny recenze uživatele

I na můj vkus hodně ukecaný a přece jen i na Woodyho trošku delší snímek, řešící typická Woodyho témata - paranoiu, frustraci, antisemitismus....nebo i cokoliv jiného. Jason Biggs se zhostil svého nejen komediálního ztvárnění na výbornou a dal zapomenout na své pubertální zamindrákované zamilované postavy. Také Christina Ricci zvládla svůj part vcelku bravurně, ale s její postavou bych se v reálném životě moc setkat nechtěl. Její replika :"to nebyla nevěra, vyspala jsem se s ním jen jednou, abych zjistila, jestli jsme sexuálně kompatibilní" je velmi příznačná. Škoda, že takovýchto "vychytávek" se zde nenachází mnoho. To máte jako cokoliv jinýho.... Škoda. Tři hvězdy. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie o vztazích a o tom že občas je potřeba změna s typicky Allenovským nadhledem a sarkasmem. Od Allena jsem tolik filmů neviděl takže za jeho ostatní tvorbou možná opravdu zaostává, ale já se bavil velice dobře a to se jinak romantickým komediím vyhýbám jako čert kříži. A samotná osoba Jasona Biggse ve mě, vzhledem k jeho ostatním rolím, před filmem vzbuzovala docela hrůzu. 7/10 ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Na stěně bytu, ve kterém bydlí Christina Ricci a Jason Biggs, je kolekce fotek - na jedné z nich je herec a nezávislý režisér Vincent Gallo. (ČSFD)
  • Tento film otervíral 60. ročník filmového festivalu v Benátkách. Na otevíracím večírku se objevil i Woody Allen, který se jinak na veřejnosti příliš neukazuje. (ČSFD)
  • Film o lidech, kteří nejsou schopni odejít domů po večeři u známých, který popisuje muž při odchodu z kina, je dílo Luise Buñuela Anděl zkázy (1962). (ČSFD)

Reklama

Reklama