Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sarah Jordan (Angelina Jolie), společensky velmi dobře postavená mladá žena, žije v Londýně a jednoho dne náhodou vyslechne naléhavou prosbu nezvaného hosta - humanitárního pracovníka, dr. Nicka Callahana (Clive Owen). Žádost o pomoc pro zbídačené děti, o které muž pečuje, zcela změní její život. Je přitahována Nickem i jeho případem a naráz se rozhodne připojit se k němu, opustit klidný život v Londýně a přacovat po jeho boku v utečeneckých táborech. Nesnadný úkol dovede Sarah do podivných míst, kam přijde množství lidí, ale jen málokdo přežije. Brzy zjistí, že tvrdé podmínky, které zařívá - a její rostoucí přitažlivost k charismatickému a nevypočitatelnému doktorovi - v ní zažehnou touhu po zachraňování lidských životů... a je odhodlána riskovat ten svůj. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Celkem dobré drama, které určitě zaujme a jedno dobré shlédnutí je v tomto případě na místě. Příběh je dost dobrý, drama, válečný, trocha romantiky a podobné žánry a věci ve filmu fungují dostatečně. Herecké obsazení je na tom celkem dobře. Dvojice herců Angelina Jolia a Clive Owen se vyvedly. Délka filmu je trochu potíž, některé scény jsou nudné a ntahované, prospělo by také více akce. Nic víc, nic míň. Jinak film už asi dopadnout nemohl. Hudba průměr. Celkově hodnotím na 60% = *** ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Snímka veľmi pôsobivá a fascinujúca. Som veľkým zástancom americkej produkcie, pretože som presvedčený o tom, že americkí tvorcovia dokážu natočiť a to komerčne veľmi úspešnú, akúkoľvek tému. A to napriek všetkým tým odporcom, ktorí americkú kinematografiu hania. Nesklamal ma v žiadnom prípade ani tento film. Je len ďalším dôkazom toho, že jeho tvorcovia dokážu divákovi "naliať" do duše toľko veľa bolesti a utrpenia, biedy, choroby a to v dnešnom "našom" civilizovanom svete, kedy drvivá väčšina z nás nevie nájsť a doceniť ľudské a životné hodnoty. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

A půl. Moc hezky udělaný film. Měla jsem dojem, že ani toho patosu a klišé, zde tak často diskutovaných, jsem příliš mnoho nepostřehla. Scénář a dialogy mě oslovily a nějaké ty patetické momenty mě zcela míjely. Nechala jsem se tak s příjemným pocitem unášet kvalitně zpracovaným filmem. Délka dvou hodin byla přesně dostačující, děj se zdlouhavě nevlekl. Uběhl rychle, zajímal mě, a až na pár chybiček jsem nenašla mnoho, co bych vytknula. Angelina Jolie zastává tu "krásnou" část filmu a do role dámy z vyšších kruhů, spokojeně, avšak stereotypně žijící s hodným mužem, dobře pasovala. Clive Owen coby přímý a ostřílený doktor se zase postaral o výbornou hereckou stránku, do které opět zkušeně zapojil své charisma. Hranice zlomu se mi líbila a kdyby se mě někdo zeptal na kritiku, nejspíše bych nedokázala odpovědět. ()

system 

všechny recenze uživatele

Problemem snimku neni ani tak, ze se odehrava ve valkou zmitanych zemich, ale to, ze dramaticke sceny, ktere se snazi vyvolat v lidech soucit jsou proste k smichu (vrcholem je scena kdy Angelina skope Owena). Pokud ovsem chcete zbalit nejakou buchtu s velkym humanistickym citenim, je to pro vas volby cislo jedna:-) ()

maxi6 

všechny recenze uživatele

........Přemýšlím, jak to v našich srdcích máme a proč s tím tak často nic neděláme? Život musí nabízet víc, smysl pro všechny, místo kam patříme...." Toto jsou úvodní slova A. Jolie ve filmu Beyond Borders. Vdaná Sarah žije se svým vlivným mužem a dětmi v Londýně. Při jedné velkolepé bujaré oslavě dojde k potyčce mezi konzervativní londýnskou smetánkou a humanitárním pracovníkem Nickem, který vtrhne s malým podvyživeným chlapcem Jojo na pódium. Tam před zraky všech zúčastněných, velice vzrušeně žádá o pomoc Africe. Poté jsou oba zatčeni. Od této chvíle dochází u Sarah k přelomovému bodu. Opouští domov, rodinu a začíná její strastiplná cesta do neznámých končin. Její první cesta se 4 náklaďáky je financována ze svého, při dalších již pracuje při UNHCR. Tam také náhodou nalézá Nicka.......Film je o životní pouti statečné ženy, která se byla ochotna obětovat pro druhé. Zároveň je věnován všem humanitárním pracovníkům a miliónům lidí, kteří jsou obětmi válek, útlaku a utrpení. Stále vás budou inspirovat svoji odvahou a vůlí přežít.....Žádný smyšlený upachtěný příběh... toto vše psal život na různých částech světa a skutečnost, kterou bohužel hodně lidí nezná, anebo o ni ani nechce slyšet......bída, násilí, hladomor, války...... Nepamatuji už film, který bych prožíval tak silně a emocionálně jako Hranice zlomu.....Angelina Jolie, která v současné době pracuje pro humanitární organizace, si zde na zkoušku vystřihla filmovou roli samaritánky, která své vlastní pohodlí obětovala pro záchranu hladových a bezmocných v Somálsku, Kambodži, Čečensku.........“ ()

Galerie (39)

Zajímavosti (8)

  • Stejně jako ve filmu i v reálném životě Angelina spolupracuje s UNHCR. Od roku 2001 je vyslancem dobré vůle této organizace. (Kajouska)
  • Počas natáčania niektorých scén museli aktéri doslova mrznúť pri teplotách 40 stupňov pod nulou. Ďalšie scény sa však pre zmenu natáčali počas 40 stupňových horúčav. (MikaelSVK)
  • Natáčanie filmu prebiehalo okrem Londýna a kanadského Quebecu aj na exotických miestach v Namíbii či Thajsku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama