Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další animovaný film z dílny, která stvořila Shreka. Přišlo jaro a zvířátka se probrala ze zimního spánku. Zjišťují, že uprostřed jejich domova náhle vyrostla vysoká zelená věc - živý plot. Oportunistický mýval RJ se postaví do čela zvířátek (veverka, vačice, ježek, skunk, mýval a želva), která se rozhodnou svět ZA PLOTEM prozkoumat, což samo sebou způsobí řadu napínavých a zábavných momentů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (496)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

V poslední době stále stoupá počet CGI animáků, ale jejich kvality bohužel klesají. Tvůrci se spoléhají na počáteční nadšení z animovaného provedení a roztomilá zvířátka a všichni dobře víme, že jen tohle na kvalitní dílo nestačí. Nyní už od CGI animáků skoro nic nečekám, tedy s vyjímkou Pixaru, který zatím vypouští jen samé skvělé filmy. Ale Over the Hedge mě opravdu překvapil. Nikoliv originalitou příběhu, či vizuálním zpracováním. Příběh je jednoduchý a vizuální stránka filmu je sice kvalitní, ale nepřináší nic nového. Hlavním trumfem Over the Hedge je jeho zábavnost a vysoká koncentrace vtípků. Film se spíše zaměřuje na vizuální vtípky, jako jsou různé honičky, než na vtipné dialogy a díky tomu by se dal přirovnat ke klasickým groteskám, jakými jsou Tom a Jerry či kreslené kraťasy z dílny Looney Tunes. Další výhodou je, že je film krátký a nepřesahuje ani devadesát minut, takže nemáte ani čas vydechnou v té smršti vylomenin, které hlavní postavy provádějí. Postavy samotné jsou vyvážené, vizuálně dobře ztvárněné a ani jedna z nich mi nevadila. Měl jsem možnost vidět jen verzi s originálním dabingem, a ten je opravdu vydařený. Hlasy herců mi dokonale seděly ke každé z postav. Bohužel trochu váhám s hodnocením. Době ledové jsem dal čtyři hvězdičky, a tím pádem bych Over the Hedge měl zákonitě dát hvězdiček pět...ale zase Over the Hedge chybí takový ten šmrnc, jakým oplývají například The Cars od Pixaru. Ale The Cars jsou trochu jiným filmem, serióznějším filmem a Over the Hedge je čirá zábava. A já se bavil královsky, po celý film jsem měl úsměv od ucha k uchu plus několik silných záchvatů smíchu. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Noaco...mě se to líbí...Je to dementní??Je to bez vtipu a nápadu? Pusttě si novodobého Loraxe a tohle je uplně perfektní stará klasika mezi animáčema(s nadsázkou).Můžu ho vidět pořád podobně jako Madagascar a tlemím se jako malé dítě.Není nic co by mě tak oslovilo a pohltilo zároveň.Třešničkou na dortu jsou perfektní animace,maličká veverka a luxusně autenticky zanimovaní lidé se svými náladami a přemrštěnými reakcemi. ()

Reklama

Bauer 

všechny recenze uživatele

V pořadí již několikátý animovaný film, co jsem měl možnost vidět. Od začátku, kdy sledujeme jak se mýval RJ snaží dostat jídlo z automatu až po závěrečnou akci v domě a po happyend, jsem se celý film královsky bavil. Velmi zajímavý a originální scénář. Jak jinak než skvělá animace. Dále bych také neměl zapomenout na velmi vydařený český dabing, který mi dokazuje, že u animovaných filmu je vždy skvělý. Ovšem původní dabing, kde mývala RJ dabuje Bruce Willis, si také nenechám ujít. Konečně také animovaný film s přijatelnou stopaží ( např. v Úžásňákových to bylo přeci trošlu delší ), takže film je pro děti a určitě je nebude ani na chvíli nudit. Jenže ono to nebude nudit ani dospělé.Snímek snad pro každého . Až se budu opravdu nudit, tak vím po čem sahnu!!! ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Další z nekonečné řady animáků. Tento se bohužel moc nepovedl. I když, námět není špatný. Představte si, že se probudíte ze zimního spánku a spatříte před sebou velkou „zeď“ v podobě „živého“ plotu. Rozhodnete se ho překonat a vyrazíte za dobrodružstvím do rušného velkoměsta. Film trpí hlaně tím, že není moc vtipný, protože vtip je to, co dělá animák animákem. Je tady sice vidět snaha autorů, aby se člověk pobavil, ale působí to dětinsky. Věřte mi, vím o čem mluvím. Film jsem viděl v mých 23 letech. Nedávno mě napadlo, že shlédnu většinu animovaných filmů, které byly vyrobeny. Vybírám si hlavně ty kvalitní a toto dle vysokého hodnocení měl být jeden z nich. Jenže, bohužel. Dávám slabší 3 hvězdičky. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

První polovina jest banálním příběhem roztomilých postaviček, které se neustále placatí sem a tam, že by to jeden nejraději vypnul. Pak se však příběh rozjede a začíná nabírat obrátky, aby v závěru - a nejen metaforicky - doslova explodoval. Chvílemi to vypadá, že autoři nechají tu milou rodinku opravdu brutálně povraždit. Skvělá scéna skunk(ová)+kocour připomene klasické kreslené americké grotesky. Český dabing je mimořádně povedený a vtipný. Jo, a mám slabost pro mývaly! Páč jestli se nudíte, tak si kupte medvídka mývala... ()

Galerie (49)

Zajímavosti (16)

  • Po střetu lidí se zvířaty odváží policie medvěda Vincenta (Nick Nolte) na vozíčku. To je odkaz na film Mlčení jehňátek (1991), jelikož má Vincent stejnou masku jako Hannibal Lecter. (pityty)
  • 237členný štáb pracoval na filmu více než 3 roky. (Karlos80)

Reklama

Reklama