Reklama

Reklama

Kingsglaive: Final Fantasy XV

  • Japonsko Kingsglaive: Final Fantasy XV (více)
Z natáčení  - Aaron Paul, Sean Bean, Lena Headey

Kouzelné království Lucis je domovem posvátného krystalu, na který si již dlouho brousí zuby výbojné impérium Niflheim. Král Regis z Lucisu (Sean Bean) na obranu krystalu vysílá elitní jednotku vojáků Kingsglaive v čele s Nyxem (Aaron Paul). Vojenská přesila impéria je ale obrovská a král Regis je postaven před kruté ultimátum – musí oženit svého syna, prince Noctise, s princeznou Lunafreyou z Tenebrae (Lena Headey), kterou Niflheim zadržuje, a navíc se musí ve pospěch impéria vzdát svých území. Přestože se král podvolí, brzy je zřejmé, že se impérium nezastaví, dokud neuskuteční své ďábelské plány až do konce. Jen vojáci Kingsglaive můžou svět zachránit před imperiální hrůzovládou. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Z natáčení  - Aaron Paul, Sean Bean, Lena Headey

Recenze (121)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od těch kreslených sraček se na 3D anime dá skvěle koukat a audiovizuálně je to vážně paráda. Z hlediska děje se logicky nic úžasného čekat nedá, ale nenudí to, bitevní sekvence jsou na hranici dokonalosti a celkově je to takový moc příjemný výplach, od kterého člověk dostane přesně to, co čeká - jednoduchou, skvěle vypadající zábavu. 85% ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Pro mě jako neznalce Final Fantasy univerza a doufám, že prozatímního nehráče nejnovějšího herního přírůstku série trochu nepřehledné, avšak audiovizuál je náramný a v rámci dnešních technologií už by rozhodně stálo za to uvažovat o obdobně zpracovaném AAA filmu. Stačí si vzít dnešní CGI filmečky od Bioware nebo Blizzardu a o konkurenceschopnosti jakémukoliv současnému kino blockbusteru nemůže být pochyb. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Dabing 9/10 Děj 9/10 Hudba 7/10 Animace 8/10/// PLUS: stále vizuálně krásné a na svoji dobu to muselo být vizuálně na vrcholu, bavil mě příběh a líbili se mi pestré postavy a zajímavý hrdinové, i záporáci, všichni měli svoji motivaci, fascinovalo mě prostředí a kombinace prvků z nám známe současnosti, futuristické budoucnosti a fantasy prvků vč. kouzel a magie MÍNUS: v současné době animace není TOP, je to znát nejvíc na pohybu postav, zběsilá akce je místy nepřehledná, spíš otevřený konec. doufal jsem, že se to nějak dořeší/// Shrnutí: V případě, že by jsme film hodnotili jako další adaptaci videohry, tak budu tvrdit, že to je adaptace zdařilá. Předlohu jsem nehrál, přesto mě děj zaujal, bavil, celkem jsem se ve vyprávění orientoval a častokrát jsem žasnul nad tím co se zrovna odehrává. Stále je podle mě nejlepší Esence života, na dobu vzniku byla přelomová, třeba že stála hodně peněz a nebyla finančně úspěšná. Kingsglaive je však rovněž povedený./// Celkem 85%/// ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Japonci opět vystrčili své růžky a vytasili se s novým CGI animovaným filmem, který je z hlediska vizuálu to nejlepší, co v dnešní době můžete očekávat. Západní konkurenci v tomto žánru zase strčili do kapsy. Nádherná a skoro už i reálná grafika je jedním z hlavních taháků filmu, ale tím nechci říct, že ostatní věci jsou tím pádem špatné. Ba naopak. Příběh samotného fantasy světa FF pořádně neznám, ale příběh tohoto filmu měl něco do sebe. I když jsem tam našel pár much, tak v celkovém součtu byl na japonské anime filmy nadprůměrný. Akce je zde dostatek, stejně tak i zajímavých příběhových zvratů. Uvidíme, s čím se ukážou Japonci příště a také mě zajímá, jestli to své CGI posunou ještě o kus dál. Pokud ano, tak za pár let si vystačíme bez herců z masa a kostí a přejdeme na pouhou práci na počítači. Kdo má rád akční fantasy filmy s překrásnou vizuální stránkou, tak tento film je určený přesně pro něj. Za mě dávám 90 % ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Nejsem kdovíjakej expert na FF neboť jsem hrál jen pár dílů a prakticky nikdy do konce, mám ale slabost pro tyhle japonský CGI velkofilmy neboť v nich většinou funguje vše, a přesně to je i případ Kingsglaive. Největší plus jde samozřejmě k vizuálu neboť se na to hezky kouká a nepamatuju si líp vypadající animovanej film. Příběh je taková klasická zmutovaná pohádka ale politická rovina v první půlce filmu funguje a nenudí a spolehlivě vás napojí na akčnější druhou půlku kde se to řeže tak moc že občas ztrácíte v akci přehled, FF bylo vždycky skoro až knižně laděný takže to něčí pozornost asi neudrží ale. Akce je kapitola sama o sobě neboť šikmooký megalomani to rozjeli naplno a tak tu máme nápaditý boje s armádou a monstrama všech velikostí za pomoci teleportace která tomu trochu dodává šťávu. Emoce fungujou a o dementních postavách zde nemůže bejt řeč neboť každej tady má svoje místo. Nemám problém dát 5 hvězd. P.S. když čtu jaký filmy to tady lidem připomíná tak jdu skoro smíchy na prdel :)) Mně to připomínalo Smrtonosnou past a Gumídky. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Ve filmu se objevuje Audi TT, i přestože se jedná o zcela fiktivní svět. Hodně dalších konceptů vozidel, které se ve filmu objeví, jsou dle reálné předlohy. Je to poprvé, co ve světě Final Fantasy vidíme stroje ze skutečného světa. (UncleMorty)
  • I přesto, že je film zasazen ve zcela fiktivním světě, lze v něm najít velké množství log a značek, které existují ve skutečnosti. Na náměstích tedy často vidíme loga firem jako je: Beats, Japan Airlines, Audi, Solid Stone a samotného Square Enix. (UncleMorty)
  • Film je souběžný s příběhem hry "Final Fantasy XV". Mapuje začátek celého konfliktu mezi královstvím Lucis a imperiem Niflheimem. Hra a film se v příběhu navzájem doplňují. (UncleMorty)

Reklama

Reklama