Reklama

Reklama

Hořkých sedmnáct

  • USA The Edge of Seventeen (více)
Trailer 1

Nadine (Hailee Steinfeldová) a Krista (Hayley Lu Richardsonová) jsou dvě nerozlučné nejlepší kamarádky, které se snaží protloukat střední školou společně... dokud Nadine nezjistí, že se jí Krista za zády tajně schází s jejím starším bratrem. Dívky si brzy uvědomí, jak tenká je hranice mezi nejlepšími kamarádkami a úhlavními nepřítelkyněmi. Herecké obsazení doplňují Kyra Sedgwicková, která hraje Nadineinu dobrosrdečnou, ale naprosto neschopnou matku, a Woody Harrelson, jenž exceluje v roli pana Brunera, Nadineina učitele Angličtiny a mentora, který se až podezřele dobře vyzná v dívčích neshodách. (Cinemax)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (240)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nechci Vás obírat o čas, ale hodlám se zabít." Nehodláš, Nadine. Ten, kdo se chce zabít, ten se prostě zabije. Ty jen hledáš ucho pana Brunera, který vše dokáže tak krásně zlehčit. To byly jediné chvíle, které mě opravdu bavily, protože dospívání mám tak nějak za sebou a problémy nikým nechtěného jelita jsem nikdy neřešil, protože jednoho krásného dne jsem se stal úžasným a to už mi zůstalo. Nadine je řešila způsobem, který bych možná pochopil, kdybych byl mladší, neměl bych pinďoura a záleželo by mi na názorech okolí, ale takový já nikdy nebudu. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Není to špatný film, ale hlavní postava je strašná kráva co se chová zle vůči okolí, které to s ní myslí dobře. K tak debilní holce nešlo pociťovat sympatie a její "problémy" byly k smíchu. Hailee Steinfield jí ale hrála dobře. Bavil mě tam Woody Harrelson, i když tam ta jeho postava byla vlastně zbytečná. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Neskutečně lakonický feel good kousek, který z oné puberťácké škatulky vyzdvihuje režie a herecké výkony všech protagonistů. Jelikož platonicky miluju Haley Lu Richardson, tak bylo jen otázkou času, kdy si film přestanu šetřit a vrhnu se na něj. Jak mi ale u tohohle filmu došlo, té to sedí více do vedlejší úlohy a jakmile se film řádně rozjede, tak v druhé polovině už jsme svědky jednoznačné one (wo)man show Hailee Steinfeld, kterou sice trápí holčičí pubertácké, mnohdy až absurdní, problémy, ovšem ona je dokázala zahrát tak sympatickým způsobem, že náhle ta nominace na Zlatý glóbus dává perfektní smysl. Jak jsem už naznačil, The Edge of Seventeen jsem si užíval od začátku až do konce a lví podíl v tom samozřejmě má i Woody Harrelson, kterého prostě nemohu nezmínit a kterého oceňuji už mnoho let, až tady jsem mu ale napevno propadl, jelikož jeho postava je naprosto skvělá, cool a ihned bych si s ním pokecal ve svém životě! No a samozřejmě ten fiktivní, velice líbivý, nápady nasáklý, ručně malovaný animák, který pouze dotváří srdceryvný konec, kde se sice trošku naivně a zničehonic všechno urovná, ovšem o to větší to zanechá dojem...9/10 ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

A tak som sa tešil... Štart behu Depresia - rande - sex- začlenemie do kolektívu- šťaste, bol podľa očakávania. Hailee bežala prvé kolo ako z hollywoodskeho manuálu, a potom.... skrátila si beh odbočením z trasy. Čo však bolo horšie jej spolubežci (ostatné postavy) bežali stále pomalšie, takže sa to v polke zmenilo na konverzačku: "Podajte mi kapesník, trpím jak hovado a budem plakať". Prečo trpí nie je až také podstatné, veď všetci tam tíško "trpia", a tak poučenie z filmu je: Trpitelia všetkých krajín spojte sa a pokecajte si! Záver: Nebola to komédia a nemyslím, že to bolo pre teenagerov. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Občas si hovorím, že sledujem žáner, ktorého nie som cieľovou skupinou a tak je jasné, že ma konkrétny film nemôže príliš osloviť. Lenže ono je to možno inak, možno to chce mať cit pre žáner a práve vtedy dokáže autor osloviť diváka akéhokoľvek. Aj náročnejšieho povedzme. Hailee Seinfeld som veril úplne všetko a úplne všetko som veril aj celému jej okoliu. Ak sa sem tam objaví nejaké klišé, tak aj tak som mal pocit, že iba ku prospechu veci. Nadine si myslí, že má problém s okolím, ale možno ho má iba sama so sebou. Kto si so sebou v teen veku nevedel rady, bude mať z toho veľmi príjemného a zhusta nedoceneného filmu radosť. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (5)

  • Kostymérka filmu Carla Hetland řekla, že měla být Nadine vykreslena jako outsider, proto se záměrně vyhla stylu geek nebo goth, protože by existovala možnost, že ve škole taková skupina lidí už je a tím pádem by Nadine někam patřila. Rozhodla se proto pro lyžařskou bundu. Na australském eBayi našla pánskou lyžařskou bundu, ze které kostymérský tým ušil repliku. Řekla: „Věděla jsem, že hledám pánskou bundu, kdyby to byla dámská bunda, bylo by to příliš roztomilé a příliš trendy.“ Jeden z osobních favoritů Carly Hetland ve filmu je šedé tričko, na kterém je nápis „University of Tuktoyaktuk“, odkazující na severní oblast v Kanadě. Toto tričko má pro Carlu sentimentální hodnotu. Řekla: „Nosila jsem s sebou toto tričko v kostymérském kufru od 90. let a čekala na správnou postavu, která ho oblékne. (vojacekr)

Reklama

Reklama