Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jarek Ostravski je horník jako každý jiný. Když ale v dole bouchne jedna ze štol a on zachrání spoustu svých kamarádů ze závalu, stane se hrdinou a rázem se mu jeho život obrátí naruby. Vedením firmy je povýšen z dolu do kanceláře, aby se staral o horníky, dostane se do zorného úhlu médií, rodiny, přátel, ale především se znásobí jeho kredit u žen. Kdo by ale mohl tušit, jak to celé je vlastně doopravdy... Nová česká filmová komedie, navazují na nejlepší tituly z této oblasti naší filmové tvorby „Ostravak Ostravski", byla volně vytvořena dle námětu legendárního blogera a jeho sedmi knižních bestsellerů s názvem Deniky Ostravaka. (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (211)

Detak 

všechny recenze uživatele

Nikdy mě nepřestane udivovat intelekt Ostravského národa a to zvláště v jejich volebních klipech. To je teprve pošušňáníčko, které normálně smýšlejícímu čechovi dá notnou chvilku k rozdýchání.. Dávám hlas za přidělení Ostravy Polsku :-P Pro neznalé místních poměrů: https://www.youtube.com/watch?v=o6i8VwMls5c (Český politický bizár - předvolební spot ČSSD 2016, a to fakt myslí vážně) ()

Ricky_CZ 

všechny recenze uživatele

Jako člověk vychovaný Ostravou a žijící v Ostravě jsem se cítil až trapně :/ Ona samotná idea zasazení komedie do regionu je OK. Že se pije jen Ostravar je taky fajn. Ale vesměs divadelní herci (z pohledu filmu přehrávající) to podle mě pohřbili. Tyto zbytečně vyčpělé stereotypy pak doráží vlastně beztvarý příběh. ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele

Jelikož pocházím ze Severomoravska, tak objektivně musím říci, že tohle byla velká přeháňka. Ostraváci jsou bráni jako burani, kteří divně mluví asi jako před 40 lety a s realitou to moc nekoresponduje. Přes to se dokážu přenést, ale hlášky se opakují dokola a opravdu by to stačilo na padesáti minutovou inscenaci v televizi. Film má banální zápletku, jestli se to dá říci a je to spíše snůška scének, které jsou ve většině případu trapné. Celé mi to přišlo jako amatéřina......2/10 ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Za co, kura, za co?! Těch 40 minut života už mi nikdo nevrátí. Já mám omluvu, proč jsem se tak dlouho nechávala omývat vlnami trapnosti: v krku se mi usídlil nějaký bordel a byla jsem z toho kašle natolik vyčerpaná, že se mi nechtělo slézt z gauče a vyšplhat se po schodech do ložnice. Možná jsem se měla překonat a najít si nějakou záživnější a inteligentnější podívanou, tak třeba čučet do kočičího záchůdku, k tomu by mi stačilo překonat pouhých 5 metrů horizontálně. Jakou omluvu mají tvůrci této smrduté hromádky rádoby vtipných scének? Chichiííchiííí, ti Ostravááááci jsou takovíííí buraníííí, heleéé vííííď. Ne, nezasmála jsem se, dokonce ani neusmála, akorát mě to nasralo. Ne proto, že si to utahuje z mého kraje, z mého rodného města, ale že si to z něj utahuje debilně, s dementním žargonem, co hercům nešel přes pysky a s "humorem", který vzhlíží odněkud z hlubin sračkami zatopeného dolu i na komedie Zdeňka Trošky. Hvězdičku za známé lokality a za nepatrnou možnost zlepšení v druhé půlce filmu (kdy jsem se konečně kopla do prdele a šla uklidit kočce hajzlík). ()

herr_carter odpad!

všechny recenze uživatele

kokotina neskutečná....měl jsem možnost před lety v Ostravě pár měsíců pobývat a stačilo mi k tomu, abych pochytil dialekt a mentalitu místních obyvatel..tenhle film musí být z jejich strany na žalobu, protože jsou zde vykreslení jako naprosto tupá, opilá a imbecilní hovada, která navíc neumí mluvit !! Fuj fuj fuj, jak se něco takového může vůbec dostat do kin..co do kin, vůbec natočit...za tohle by měl být kriminál nebo veřejné lynčování............. moje hodnocení = 0 z 10. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (9)

  • Baňa Václava Havla bol iba fiktívny názov, v skutočnosti sa natáčalo v areáli niekdajšej čiernouhoľnej bane Žofie v Orlové-Porubě, ktorý je známy tiež ako Fučík 5, a taktiež v uhoľnej bani pri Litvínove. (Raccoon.city)
  • V úvodu filmu slyšíme úryvky písní „Malá Žužu“ a „A já sprostá“ od Horkýže slíže. Když se Jarek (Igor Chmela) ráno vzbudí u své sousedky, tak při tom hraje „Měli jsme se potkat dřív“ od Marie Rottrové a po ní zazní „Jednoho dne se vrátíš“ od Věry Špinarové. (Duoscop)
  • Ve filmu je zmíněn incident z roku 2010, kdy bylo při důlním neštěstí v Chile zavaleno 33 horníků. Později byl o této události natočen film 33 životů (2015). (Duoscop)

Reklama

Reklama