Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jarek Ostravski je horník jako každý jiný. Když ale v dole bouchne jedna ze štol a on zachrání spoustu svých kamarádů ze závalu, stane se hrdinou a rázem se mu jeho život obrátí naruby. Vedením firmy je povýšen z dolu do kanceláře, aby se staral o horníky, dostane se do zorného úhlu médií, rodiny, přátel, ale především se znásobí jeho kredit u žen. Kdo by ale mohl tušit, jak to celé je vlastně doopravdy... Nová česká filmová komedie, navazují na nejlepší tituly z této oblasti naší filmové tvorby „Ostravak Ostravski", byla volně vytvořena dle námětu legendárního blogera a jeho sedmi knižních bestsellerů s názvem Deniky Ostravaka. (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (211)

klukluka 

všechny recenze uživatele

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!NAPÍŠU TO KAPITÁLKAMI, ABY TO NEŠLO TAK LEHCE PŘEHLÉDNOUT: NA TOMTO FILMU JE PÁCHÁNA TA NEJVĚTŠÍ KŘIVDA, SE KTEROU JSEM SE ZATÍM NA ČSFD SETKAL!!!!!!!! 38%???????? ČEKAL JSEM NĚJAKOU STRAŠNOU KŘEČ, ALE TOHLE BYL FAKT POHODOVÝ, PŘÍJEMNÝ, VTIPNÝ FILM. LIDI, CO JE TO S VÁMA? CHYBA JE NA VAŠÍ STRANĚ PŘIJÍMAČE. :( PANE KOČÁRE, U MĚ VÁŽNĚ DOBRÝ! KECÁM- HODNĚ DOBRÝ! P.S.: I PRODUCT PLACEMENT S VTIPEM - TO DOKÁŽU TAKY OCENIT, PRACHY JSOU HOLT POTŘEBA. P.S.2: Jsem z Brna a dnes bych chtěl být z Ostravy. P.S.3: Všem tvůrcům: za tenhle film se nikdo z vás stydět nemusí. Za tím si stojím. Jedna pecka navíc za tu křivdu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vždyť o co vám všem jde, chlapi? Abyste si, jak sami říkáte, fajně zafárali a štolu vyrubali." Deníky Ostravaka jsem nečetl, ale co si pamatuju, tak mi ostravština vždycky zněla o něco přirozeněji a výrazně kratčeji. Nicméně Jarek, ten chlop jak cyp, nebyl špatný, ale víc mě bavily jeho slečny než satirické poukazování na problémy regionu razovitého. A nejvíc se mi líbil ten zadeček přesně padnoucí do ruky, neboť kvůli němu bych určitě taky stíhal ten správný autobus na šachtu i z šachty a měl pak slunný den i ve smogem tradičně vyvoněné Ostravě. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Jarek Ostravski je chlop jak cyp, no ni. Ještě včera to byl jen jeden anonymní muž z řad horníků, dnes už povýšil až do křesla kanceláře důlní firmy, kam ho usadil její majitel. A je za hrdinu, který zachránil životy horníků po rozsáhlé explozi v dole, kde fáral. Čísla zachráněných se sice poněkud rozcházejí, ale o to ani tak nejde. O Jarkovi se všude píše a mluví. Od exploze se Jarkovi život změnil o sto procent, bude prožívat jen veselé i smutné události a do jeho staromládeneckého života se prodere i láska. Jen je otázkou času, kdy se na denní světlo prodere, že výbuch svojí nezodpovědností zavinil on. Tak jako moraváci mají Bohuša, ostraváci mají Jarka. Jen je otázkou, s čím chtěli přijít tvůrci a co považovali za dostatečně divácky průrazné. Měl-li to být ostravský dialekt, tak ten je v jistém ohledu i vtipný, jenže jej zkuste poslouchat v kuse devadesát minut, co film trvá, a (téměř) všichni, ne jen herci z tamních končin, mají najednou ostravske zobaky, s nimiž vydatně klapou po "ostravsku". S "Dědictvím" film pojí (nekorektní) hlášky, kterých je nemálo, jsou originálně vtipné, tedy pokud už dávno nekolují mezi lidmi, a já o nich nemám tucha. Nesporným kladem je i herecké obsazení, kterému vévodí Igor Chmela. Prognóza o tom, že film nebude sledovatelný, se nenaplnila. Film má spád, ucházející strukturu i koncepci, trochu nadbytečně skládá poctu některým celebritám, které z Ostravska pocházejí, příjemná a odpovídající je i hudební složka, rušivým elementem je Product Placement, který vzal na sebe podobu jisté značky pánských obleků. David Kočár, režijně zodpovědný za tento počin, vytvořil značně specifický film, který je určitým svěžím závanem na poli zatuchlého humoru. Sympaticky položenou laťku si film neudrží až do konce, závěr je až moc uspěchaný. Předpokládám, že šlo o rovinu fikce, neb tohoto ostravského horníka stvořil internet a legendární bloger, protože v opačném případě by příhody horníka takto vystavěné byly celkem nevěrohodné. 6/10 ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Blog (knihy) jsem nikdy nečetl, takže mi možná něco klíčového unikalo. Spíš mám alr obavu, že nikoliv a tento slepenec méně a ještě méně vtipných scének, byl myšlen vážně. Tedy jako komedie. Zasmál jsem se asi jednou a po zbytek filmu se divil jeho nekonzistentnosti. A nejde jen o kvalitu hereckého ansámblu, ale i o motivace postav. Titulní hrdina se chvílemi chová jako cyp, který chlastá s kamarády, ale když na to dojde, umí balit obsluhu vlaku s nonšalantností protřelého barda. Unikla mi jakákoliv pointa jeho spolucestující v autobuse, kterou pravidelně potkává, aby ji mlčky hladil zadek. Stejně tak málo smyslu dávala scéna s prázdnou rakví. Nebo nebyla jakkoliv vysvětlena. Naopak mě relativně potěšila hudba (pochopitelně nesměly chybět kapely Buty, Kryštof a za něžné pohlaví Marie Rottrová a Věra Špinarová, která si zde vystřihla malé útrpné cameo) a špatná nebyla - občas - ani kamera. Ale když se u komedie zasměje jednou dvakrát, je prostě někde chyba... ()

Detak 

všechny recenze uživatele

Nikdy mě nepřestane udivovat intelekt Ostravského národa a to zvláště v jejich volebních klipech. To je teprve pošušňáníčko, které normálně smýšlejícímu čechovi dá notnou chvilku k rozdýchání.. Dávám hlas za přidělení Ostravy Polsku :-P Pro neznalé místních poměrů: https://www.youtube.com/watch?v=o6i8VwMls5c (Český politický bizár - předvolební spot ČSSD 2016, a to fakt myslí vážně) ()

Galerie (18)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu je zmíněn incident z roku 2010, kdy bylo při důlním neštěstí v Chile zavaleno 33 horníků. Později byl o této události natočen film 33 životů (2015). (Duoscop)
  • Náklady na film sa zastavili na čiastke 16 miliónov českých korún. (Raccoon.city)
  • Zámer zadaptovať Ostravakovy blogové príspevky oznámila produkčná spoločnosť Three Brothers už v roku 2014, samotné nakrúcanie začalo kvôli zháňaniu financií a zdravotným problémom producenta Viktora Krištofa ktorý pol roka ležal po úraze so zlomenou chrbticou až v roku 2016. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama