Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Léta randění, blbnutí na seznamkách a je to pořád stejný. Kretén střídá kreténa," povzdychne si hrdinka filmu a její další rande na inzerát s tváří Lukáše Pavláska se rychle zařadí do jejího oddílu katastrof a kreténů. Podobný seznam příšerných schůzek postupně rozšiřují i další postavy. Sezn@mka je totiž komedie o mužích, ženách a zajímavém fenoménu doby - internetové seznamce. A samozřejmě o tom, co všechno se na takovém rande naslepo může stát. Ale pozor, v rybníku hledajících se může objevit i dravá štika. Jiří Langmajer jako šéf seznamky čelí stížnostem nespokojených dam. Ve jménu firmy a ve jménu příležitosti, která dělá zloděje, musí ukázat, že chlapi nejsou pouze idioti. S šarmem a roztomilostí slavného filmového Kristiána vyráží jako nové rande na schůzky s klientkami. Vyzbrojen informacemi z jejich dotazníků vystupuje jako muž jejich snů. Po několika naplněných schůzkách ovšem beze stopy mizí. On totiž manželku nehledá, on už doma jednu má. A ta má zase kamarádku a ta hledá na seznamce a tu Jiří Langmajer taky svede. Smyčka kolem záletníka se začíná utahovat a ve vzduchu visí společný ženský slib, že pomsta bude sladká . . . (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (274)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ten příběh není nic skvělého, ale mohla to být docela dobrá komedie, kdyby to bylo alespoň po technické stránce lepší. Jenže tohle je filmová tragédie a ukázka toho, že začínáme zaostávat i ve filmovém řemeslu. Jediná skutečně pozitivní mi přišla Adéla Gondíková, která mě bavila a skvěle hlásila, jinak spíše smutek nad prezentovaným dílem. Co ten zvuk sakra??? ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Čekáte to horší. Když se dokážete naladit na "poslednichDesetLetStaleStejneHerectviJirihoLangmajera", tak to snesete dobře. Product placement v hlavní roli, a pak pár hubených koček (kromě Jaroslavy O.) Několik vtipů ujde, několik dalších nebezpečně připomíná Troškovy Kameňáky (ale vono je to vlastně to lepší, co v poslední dvoudekádě natočil, tak co). Rádobyvtipné hlášky, u kterých asi tvůrci zkusili, jestli se z nich stanou hlášky (chovat jak Američan k teroristům). Je poznat, že film točila režisérka, podle konce. Travel service dovezl štáb na Kanáry, a nezávidím jim ani Kanáry, ani tu cestu s nejdražší lowcostovkou světa. Vondráček 50 % přehrával, ale ty zbývající 4 % docela dobrý. Hodně tomu pomohl hudební doprovod, zvláště pasáže, kde překryl dialogy. ()

Reklama

Brtniik 

všechny recenze uživatele

No, nebylo to až tak nejhorší. Sice nevím, zda je možné, aby majitel jakékoli firmy (byť takové, která nic nevyrábí), byl tak free, aby měl čas celé dny honit buchty, ale nešť. Adéla Gondíková, jako manželka nad věcí, které je jasné, co si ulovila, byla docela uvěřitelná. Uvítal bych, kdyby tvůrci lépe zdokumentovali sesazení mača a převzetí šéfovského postu manželkou. Ve kterém filmu jsem to viděl?... Zuzana Kajnarová luzná jako vždy, Marie Doležalová roztomilá. Jsem zvědavý, jak dlouho v této škatulce hodlá setrvat. Je fakt, že hezkými žábami se to tam jen hemžilo, leč pánové byli obvykle dost otřesní – jako by to psala i castingovala feministka... A Langoš? Dokonalý jako vždy - hajzl až na půdu... Škoda, že tvůrci si neodepřeli výlet na Kanáry. Nepochopil jsem, co se tam (kromě rozpačité iniciativy jednotlivců) mělo dít - nic jsem nezaznamenal. Ušetřené oběživo by se bylo lépe hodilo na promakání scénáře. Věřte, milí tvůrcové, i takový pan Svěrák vytvoří (pravda mnohdy nerad) několik verzí scénáře, ale pak to má šmrnc. Pár hlášek tam bylo, ale jako celek to žádná extrémní sláva to bohužel nebyla. Možná by pomohlo další shlédnutí díla, ale nevím, zda by bylo rozumné dát mu tu šanci – rozuměj hodinu a půl života... ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Oddychová podívaná, která dává seznamkám ještě jakýsi příjemný pocit si najít druhou polovičku. Působí na mě jako taková lovestory, trošku romantika, trošku komedie až parodie, někdy trapné situace, které ovšem baví. Bohužel realita seznamek je úplně jiná, kde ženy si jen vybíjí na mužích své mindráky a za zády svých milujících manželů a přítelů si píší s jinými chlapy. I proto tento film na mě působí jako taková snová podívaná. Něco jako PRETTY WOMAN či PRÁZDNINY V ŘÍMĚ. Vždyť se natáčelo na Vltavě v romantických restauracích, Kanárských ostrovech, letělo se letadly Smartwings... No prostě točeno tak, jak to divák chce vidět. A především si tu každý najde svého partnera, až na samotného ředitele Seznamky, Langmajera. Ten přesto na mě zapůsobil snad nejvíce. Jeho role se mi líbila nejvíc a jak ji skvěle zahrál. I ten zbytek byl úžasný. Gondíková, která i zde hraje jeho manželku, Kajnarová coby hlavní představitelka, která potkává kde co. A pak zvláštní vykukové jako Pavlásek, který má na Kajnarovou jen 58 vteřin. Dále Nosek, který tradičně hraje zvláštní individuum. Tentokrát kluka bez peněz, který má všecko u prdele a hraje se na kdo ví co. Pobaví rozhodně Petr Vondráček coby slizkej, šišlavej gay. Naopak mě naštvali se Štěpánkou Decastelo, jednou z nejhezčích a nejpřitažlivějších Češek, ze které tu udělali nenažranou Fionu s obrovskou bradavicí u nosu. [5212. hodnocení, 248. komentář, 34%, 789. nejhorší film] ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Slepenec anekdot na téma seznámení na internetové seznamce. Připadala jsem si, že si pročítám odpovědi čtenářek jednoho internetového fóra pro ženy na seznamu. Tam se člověk taky dozví kolikrát jednu perličku za druhou. Tenhle film je naprosto povrchní a průhledný. Zoufale nevtipný až tragický. Vondráček neměl chybu. Toho si budu pamatovat. Totéž platí i pro Pavláska. Jen víc Adély Gondíkové. Třeba z ní jednou ten herecký diamant bude, když se najde slušný brusič. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (13)

  • Trailer k filmu musel být smazán a nahrazen ukázkámi z filmu, protože producenti netušili, že i za hudbu v upoutávce se musí platit. (Pierre)
  • Režisérka Zita Marinovová o svojom prvom filme povedala: "Dva roky som mala chrobáka v hlave a premýšľala, o čom to bude. Pôvodná idea bola, že napíšem coververziu Kristiána, pretože ten film milujem. Len som si lámala hlavu tým, kde by dnes pracoval. A zoznamka sa mi zdala najefektívnejšia pre nadväzovanie vzťahov so slečnami. Začala som písať a v podstate riskovala, že tvorím do šuplíka. Poznala som ale človeka z branže, ktorý sa tak nejako prelieva šoubiznisom, zaisťuje investorov a ktorého meno nechcem uvádzať, ale bol to on, kto ma povzbudil k natáčaniu. Sľúbil zaobstarať peniaze." [iDnes.cz] (Raccoon.city)
  • Debutujúca scenáristka a režisérka Zita Marinovová si pre film zozbierala historky inšpirované všetkými jej kamarátkami, ktoré na zoznamkách idú a majú veľa historiek. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama