Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žádné dobové agenturní zpravodajství asi nezaznamenalo průběh dvou kongresů, které se konaly bezprostředně po sobě – v hodinovém žižkovském hotelu Tichý a v elegantním prostředí pařížských hotelů a nóbl restaurací. V Paříži se sešla mezinárodní společnost policejních pánů radů, aby se poradili, jak dál v boji proti zločinu. To se ovšem mezinárodnímu podsvětí silně nelíbilo, a tak se na svém rovněž bohatě zastupovaném antikongresu usneslo, že pánům policajtům je třeba provést něco, z čeho budou mít parádní ostudu – a to rovnou po celém světě! Paříž se tedy stala cílem cesty nejvyšších špiček mužů zákona i mužů zločinu – a jaksi se do toho všeho zamíchala i paní radová Korejsová (J. Hlaváčová). Vše se bude tentokrát točit kolem pana rady Korejse (J. Adamíra), kterému je v patách na cestě do Paříže i na kongresu samotném neznámá půvabná dáma (R. Rázlová). (Česká televize)

(více)

Recenze (12)

evangelik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

...takže paní Vacátkovou jsme v Hříšných lidech nikdy neviděli, paní Korejsovou v podání J. Hlaváčové ano. Úplně nejsilněji z celého děje na mě zapůsobila typicky ženská hláška na pozvání do Paříže: Vždyť já nemám co na sebe... Asi před třemi nebo čtyřmi roky jsem se zeptal manželky, zda půjdeme na ples a dostalo se mi úplně stejné odpovědi... ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když se představitelé evropského podsvětí rozhodnou vyvolat na celoevropském policejním kongresu rozruch – mají se všichni ti páni radové a inspektoři na co těšit. Zvlášť když jim zruční kapsáři štípnou hodinky. Jen ten náš pražský rada je toho ušetřen a místo toho dostane babu až do postele…Místy dost naivní příběh, místy vcelku vydařené pasáže a Adamíra se svým důvtipem taky pobavil. Hlaváčové to na konci opravdu slušelo a Regina Rázlová to je klasa sama o sobě. Dokonce se tam po dlouhé době objevila i Helenka Růžičková. ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na mě moc prvoplánové a nezajímavé a Rázlová příliš čitelná... Příběh se odehrává také ve Francii, nejmenovaném německém nádraží a Chebském nádraží, ale filmaři nevytáhli paty z Prahy ani v tomto případě. Pařížské nádraží je Praha hlavní nádraží, Chebské nádraží stejně jako nádraží v Německu je nádraží Praha-Dejvice. Tajemníka policejního prezident hraje kriminalista Miloslav Dočekal ... ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Příběh se odehrává také ve Francii, nejmenovaném německém nádraží a Chebském nádraží, ale filmaři nevytáhli paty z Prahy ani v tomto případě. Pařížské nádraží je Praha hlavní nádraží, Chebské nádraží stejně jako nádraží v Německu je nádraží Praha-Dejvice. (sator)
  • Zaslechneme zde slovo „šláftruňk“, což je z německých slov Schlafen (spát) a Trunk (nápoj), v přeneseném významu slov znamená nápoj na dobrou noc. (sator)
  • Hodinový žižkovský hotel Tichý (dnes Ariston) – jak se píše v oficiálním obsahu – je v ulici Seifertova 65 v Praze. Ve filmu ovšem vidíme vstup do hotelu Viktoria (nyní Theatrino) v ulici Bořivojova 53. (ladyViolet)

Reklama

Reklama