Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomhle království je opravdu něco v nepořádku. Paní královnu (I. Janžurová) sužuje hypochondrie, princezna Karolínka (D. Patrasová) je rozmazlená, rádce (J. Krampol) je proradný a vypočítavý. A všichni ráčkují, protože to princezna považuje za znamení urozeného původu. A pak je tu syn chůvy (J. Bohdalová), zahradník Kryštof (J. Čenský), který princeznu tajně miluje. A tak je jen na něm, aby jí napravil hlavu… "Já nemám zámek", "Kdekdo to ví" a hlavně "Královské reggae". To jsou jen některé z nezapomenutelných písniček dnešní veselé pohádky. Pojďme se společně znovu podívat, jak to dopadne s princeznou, která si zakládala na svém „urozeném er“… (Česká televize)

(více)

Recenze (171)

blackrain 

všechny recenze uživatele

To bylo království opravdu k pohledání, i kdyby jeden prstíčkem hrabal, tak takové nenajde. Vlastně je to úplně jednoduchá pohádka, ale vtipná a kouzelná. Královské regee je průdce nakažlivá písnička. Jen tak ji z hlavy nedostanete. Krampol byl jako královský rada perfektní figurka. Toho překoná snad jen Súrio Mário Voříšek. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Podíval jsem se proto, abych věděl ze které pohádky pochází skvělý song ,,Královské reggé´´, který by neměl chybět na žádné párty. Netušil jsem, že to bude celé tak uzpívané a že si tři songy (byť ten druhý není k zahození) střihne i Čenský ve své další parodii na prince. Tyhlety levné archivní studiové pohádky obecně nemám rádm takže z mé strany mávnutí rukou a nepříliš velký zájem. Opravdu mě to nějak extra nebralo. Kdo ale někdy rráčkoval určitě si rád dvě hvězdy přidá,, kdo nikdy netrpěl žádnou vadou řeči možná si naopak dvě hvězdy uberre, ale pořád zbyde alespoň  supeer Krampolův prrorradný rrádce se svým tanečkem  a ikonické umbabaum. ()

Reklama

duddek 

všechny recenze uživatele

Nemám rád pohádky, kde jsou všechny postavy neschopné. A této ani písničky moc nepomohly (viz rýmy jako bohatství-království, baldachýn-rozmarýn). Proč měl vůbec Čenský o takovouhle princeznu zájem? Vždyť i na začátku bylo patrné, že ji nemůže vystát... Hvězda dolů za to, že jestli si děti něco odnesou, tak ráčkování a oslovení "rádče". ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Milé děti, chcete vidět, jak si v dobách normalizace soudruzi představovali reggae? No, docela bizardně, ty vole. Vysvětlím ti to takhle: Rastafariány Bohdalovou s Janžurovou navlíkli do šíleně nepraktických hadrů, že to vypadalo jako úbor nějaké baronky ze sedmnáctýho století. Jeden z nich měl na hlavě takový nešikovně uvázaný šátek s vybledlými rasta barvami. Taneční kreace jednoho z hlavních zpěváků spočívaly v tom, že chodil dokola kolem druhého zpěváka. Ten měl zas na hlavě středověkou rytířskou helmu, patrně proto, aby zamaskovali, že vůbec nezpívá. Text komunistického reggae, vtipně převedeného do kostýmy nabité pohádky, spočíval v tom, že když někdo ráčil kráčet v brnění a měl na něm rádoby erb, a že když nebyl urozen, rychle byl prozrazen, když neříkal krásné ryčné "er". Tak ten si říkal o malér. Kdyby jen ryčné "er", dodávám. ()

pipapa odpad!

všechny recenze uživatele

Tuhle "krrrrávovinku" nemohla zachránit ani Janžurová s Bohdalovou. Ráčkovat jenom proto, že si to někdo přeje? Pohádka, která učí děti ráčkovat? Nemělo by to být spíš naopak? Jinak mi to ráčkování, do kterého se museli herci evidentně nutit, lezlo totálně na nervy. Po deseti minutách jsem to vypla a už nikdy více ! ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Královna (Iva Janžurová) si čte v knize z roku 1923 „Domácí lékařka“ od Jenny Springer. (Nick321)

Reklama

Reklama