Reklama

Reklama

Frank Adler (Chris Evans) je svobodný muž, který všechny síly věnuje výchově své energické neteře Mary (Mckenna Grace), zázračného dítěte. Jejich společný šťastný život se ale ocitá v ohrožení ve chvíli, kdy se o matematickém nadání vnučky dozví Frankova arogantní matka (Lindsay Duncan), která už má s Mary jiné plány. (Bontonfilm)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (312)

misterz 

všechny recenze uživatele

Niekedy takéto precukríkované a na jednu bránu hrajúce filmy človek vyslovene potrebuje - nič extra hlbokomyseľné, nenáročné a príjemne u srdca hrejúce. V tomto kontexte sa sem ten cukríkový záver celkom hodil. Možno aj záleží od nálady, v ktorej divák film pozerá, ja som to šťastie na správne načasovanie mal. Preto lepší priemer a pozitívny dojem k tomu. Malá bola zlatá a jej hlášky niekedy stáli za to. 65/100 ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době skvělé civilní drama soustředěné jen a jen na herecké výkony. Nesmírně mě překvapilo, že Chris Evans dokáže podat tak bravurní výkon a nemusí se při tom ohánět svým štítem z vibrania. Zde dokázal naplno zužitkovat svůj potenciál a filmu tak ohromně pomohl. I malá holčička McKenna Grace svým bezchybným ztvárněním bezesporu těžké role ukázala své možnosti v plné palbě, podle mě má zářnou budoucnost (trochu mi připomněla Dakotu Fanning z Muže v ohni). Scénář nabídne vytříbené dialogy, jež mají i hlubší smysl a nosnou myšlenku, a hlavně sem tam se vytasí s fungujícím vtipem. Příběh se může napoprvé zdát dost triviální, ale chce se mi skoro říct, že o to tady jde. Řeší se zde problémy normálních lidí, kdo má vychovávat dceru, tedy samozřejmě se film vymyká tou genialitou malé holčičky, ale i tak poklidný film se vším všudy. Ještě bych málem pozapomněl na postavu matky, jež svými rejpavými poznámkami taktéž filmu prospěla a dala mu zase o trochu jiný nádech. Pár scén velmi emočních, najdou se zde i ponaučení a konec asi nejlepší variantou samotných možných zakončení. Nemám výtky, Marc Webb a spol. mě dostali každým aspektem. Za mě dávám 89 % ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

V osmé minutě filmu jsem byl přesvědčenej, že Gifted ode mě dostane tučných pět hvězd! Co mám malou dcerku, vnímám vše trochu jinak. Mckenna Grace mi jí šíleně připomínala. Hereckej výkon této slečinky byl naprosto geniální a opravdu jsem myslel, že by Velkej dar mohl nakouknout i do mé top desítky filmů! Napomáhalo tomu opravdu vše. Inteligence a pointa filmu, nejlepší Chris Evans jakýho jsem kdy viděl, dojemný i zábavný scény, prostě úchvatnej flák!!! Nemám moc co k tomu dál dodat, snad jen, že po Armageddonu (a měl jsem co dělat i u Sedmi životů s Willem) moje druhá významná filmová slza! Jsem holt nějakej přecitlivělej! Po dlouhatánské době dávám něčemu 100% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Gifted" je ďalším príjemným filmom tohto roku. Je vždy super vidieť film takéhoto typu, lebo v človeku trošku otvorí iné obzory a ukáže, že svet vie byť aj pekné miesto. Teda... pokiaľ sa ľudia nevláčia po súdoch kvôli tomu, kto sa bude starať o dieťa. Áno. To je asi najväčším problémom tohto filmu, že tu máme opäť aj scénky, ktoré by som radšej nevidel, no čo už narobíme? Ale na druhú stranu tu máme vynikajúce postavy podané skvelými a talentovanými hercami. Chris Evans, Octavia Spencer ale aj Jenny Slate a Mckenna Grace. Všetci sú skvelí. Film je milý, na správnych miestach správne vtipný a veľmi dobre ukazuje vzťah medzi strýkom a jeho neterou. Plus aj to, že nemáme občas hovoriť veci, ktoré možno nemôžeme splniť, lebo môžu ľudí okolo nás zraniť oveľa viac, než by sme si mysleli, že to môže spraviť. Ale Amerika je často o takýchto rozhodnutiach, ktoré vedia veľa vecí zmeniť. Pre mňa je to vynikajúci film. Odporúčam vidieť. Hodnotenie: A- ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

Filmů na podobné téma bylo natočeno spousty, ale tento se umí tak nějak dostat pod kůži. Vtip, dramatické chvilky, všechno působí, jak má. Navíc Mckenna je neskutečná. Člověk si tuhletu malou ďáblici musí zamilovat hned od první chvíle. Pozadu ovšem nezůstává ani Chris Evans v roli jejího otce (pro mě veliké překvapení). Chemie mezi nimi funguje na jedničku. A nakonec, kde máte jednookou kočku jako milovaného mazlíčka. Palec nahoru. 84% ()

Galerie (51)

Zajímavosti (13)

  • Přestože malé školačce Mary mělo být ve filmu 7 let, její představitelce Grace Mckenna bylo v době natáčení už 10 let. (Nikitera)
  • Režisér Webb kontaktoval matematikáře Jordana Ellenberga po přečtení jeho článku v The Wall Street Journal a požádal ho o sdílení svých zážitků. Ellenberg si ve filmu zahrál postavu profesora. (griph)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama