Reklama

Reklama

Frank Adler (Chris Evans) je svobodný muž, který všechny síly věnuje výchově své energické neteře Mary (Mckenna Grace), zázračného dítěte. Jejich společný šťastný život se ale ocitá v ohrožení ve chvíli, kdy se o matematickém nadání vnučky dozví Frankova arogantní matka (Lindsay Duncan), která už má s Mary jiné plány. (Bontonfilm)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (309)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Marc Webb po tých dvoch spidermanoch konečne režíroval niečo realistickejšie - a hneď to bolo razom pútavejšie a zaujímavejšie (hoci nie až tak ako moja srdcovka 500 Days of Summmer, ktorú Marc režíroval už pred neuveriteľnými 8 rokmi). Príbeh to bol rozhodne zaujímavý, k tomu slušná zápletka, hoci som očakával že bude ešte o niečo viac vyhrotená. Ale vďaka charizmatickému Frankovi, svojskej Mary a panovačnej Evelyn to bola psychologická hra ako sa patrí. Ústredná dilema medzi dvomi protipólmi predstavy o Marynom detstve bola sama o sebe predpokladom pre dobrú drámu. Ja osobne som spokojný, hoci mi trochu prekážalo, že druhá polka filmu sa už dosť silno koncentrovala na ten súd a nie na Mary a jej vysporiadanie sa s vlastným nadaním. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Captain America vychovává nadané dítě, avšak po čase si tohoto nadání začnou všímat i ostatní lidé, což spouští emocemi a soudy nabitý "kolotoč". Gifted tedy do tohoto bodu zní stejně jako jiné filmy s podobným tématem a ani nepřináší do daného subžánru nic navíc. Takže čím se tedy tak moc odlišuje? Pravděpodobně to bude poklidným tempem, skvěle zvoleným soundtrackem a hereckými výkony ústřední dvojice s mimikrami Chrise Evanse a McKenny Grace, kteří snímek povznáší do výšin filmového nadprůměru. Nebýt emocemi přepáleného finále, neváhal bych snímku Gifted udělit plný počet hvězd. Takto film zůstává "jenom" skvělou nedělní filmovou jednohubkou, která pohladí po duši a vykouzlí úsměv na tváři. „He's a good person. He wanted me before I was smart.“ ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Spočiatku sa mi film páčil, pretože vypadal ako jeden z tých nízkorozpočtových nezávisákov nabitých hláškami, avšak postupne sa prevalil do takej akoby rodinnej, pritrúblej drámy, kde som si najprv všimol, že vidlácky red neck soundtrack je úplne nahovno a odveci, rovnako, ako i strýko malej Mary, Chris Evans, ktorý nemal úplne jasno v hlave, čo chce. P.S. Diana ani vo filme nehrala, ale pila krv aj tak! ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem kýčovitou vztahovku a dostal slušné drama s poměrně dost dobrými soudními přestřelkami. Čistá duše pro děcka. P.S. Je fakt těžký, nevidět skoro ve všech záběrech s Chrisem Captaina Ameriku, a bude nejspíš dlouhá léta trvat, než bude xicht Prvního Avengera z hercova projevu nadobro odpárán. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Silnější tři. Přemýšlel jsem i o 4*, protože Gifted je přesně ten filmu, který vůbec nijak člověka neuráží, pěkně plyne a je to obecně takový docela fajn, takže tomu máme tendenci fandit... Jo, bylo to celkem milé, ale upřímně to bylo spíš hezky zabalené nic než nějaké drama s přesahem. Tak trochu klišé s tak trochu dobrosrdečnými postavami, kteří samozřejmě udělají nějakou tu chybu, ale pak si to uvědomí a je to zas cajk, s tak trochu přeslazeným a ne moc uvěřitelným příběhem, však to znáte. Minimálně se teda alespoň mohlo šetřit tím cukrem, třeba ta scéna v nemocnici byla už hodně za hranou trapného kýče. Nicméně věřím, že před 5 lety bych z toho byl možná nadšenější, ale tímhle mě už dnes tvůrci asi fakt neopijí. Přitom měl snímek k dispozici zajímavé téma "co je vlastně v zájmu dítěte", ale nabídl jen to, co jsme všichni viděli už stokrát jinde. Škoda. Jako pohodovka na večer ale určitě dobrý. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (13)

  • Při jízdě v lodi hraje „The Wind“ od Cata Stevense a u náhradní rodiny hraje „Pretty Bird“ od Crooked Still. (Duoscop)
  • Natáčelo se od 7. října do 20. listopadu 2015 ve městech Savannah, Tybee Island a Atlanta ve státu Georgia v USA. Scenárista Tom Flynn chtěl natáčet film ve městě St. Peresburg na Floridě, jelikož se tam film odehrává, ale nedokázal přesvědič producenty, aby tam natáčeli. (BMW12)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama