Reklama

Reklama

Frank Adler (Chris Evans) je svobodný muž, který všechny síly věnuje výchově své energické neteře Mary (Mckenna Grace), zázračného dítěte. Jejich společný šťastný život se ale ocitá v ohrožení ve chvíli, kdy se o matematickém nadání vnučky dozví Frankova arogantní matka (Lindsay Duncan), která už má s Mary jiné plány. (Bontonfilm)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (311)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Kurva prostě fakt doják, který by vydojil slzu i z prdele zmítané megaultraobří zácpou. Ale proč ne? Jako Chrise Evanse bych v podobném filmu a podobné roli fakt nečekal, ale je dost dobrý herec na to, abyste jen pokrčili rameny a řekli si, jo, žereme ti to. Kapitánem Amerikou nebudeš pořád, za tři roky nějakého šulina napadne, že by se mohl udělat jeho reboot, nahradí tě nekdo sladší a mladší, na patřičných místech boubelatější a na tebe se zapomene. Ale nezapomene, protože zůstane tohle a ty už dávno budeš hrát pestřejší role než jen komiksové šulihrdiny. Trefně obsazený film, Mckenna Grace je přesně tak sladká, Lindsay Duncan tak nechutná k odstřelení a Octavia Spencer tak suprózní, jak jejich postavy vyžadují. A Jenny Slate je rozkošná. Chcete-li se večer doma trochu potulit s protějškem, tohle je vhodná volba. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příběh tohoto filmu je naprosto vděčné téma, u kterého jsem počítal se solidním emotivním zážitkem. Nakonec mě ale film mírně zklamal, protože ono bezchybné téma moc prolnul soudními procesy a vztahem matky a syna, který mi přišel totálně nelogický. V tom jsem se vážně ztrácel. Bejt já syn takové matky, tak jí hned z kraje pošlu do hajzlu a dál se s ní vůbec nebavím. Takže to, co se dělo tady, mi vůbec nedávalo smysl, ač tak trošku chápu, proč tomu tak bylo. Všechno ostatní ale bylo fajn. Takový ten typ vděčného filmu, po kterém Vám bude hezky. ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Velice povedený feel-good film na nedělní pohodu. Splňuje naprosto všechny atributy, tak aby uspokojil diváky, kteří od něj nečekají nic jiného. Příjemné obsazení a zajímavý děj o geniální holčičce, o kterou se pere její vlastní rodina. Chris Evans je super a ztělesněním mládence, kterého by chtěla mít snad každá žena a maličká Mckenna Grace je taky skvělá. Já jsem rozhodně spokojen. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Osobne ma viac na scenári zaujali postavy strýka a babičky ako samotného dieťaťa. A ten scenár a Webb si toho sú vedomí a poskytujú obom postavám solídne pozadie pre rozohranie celkom krutej psychologickej hry. A nakoniec toho veľa povie aj niekto už dávno mŕtvy. Je Mary obetný baránok tejto hry dospelých? Má právo na vlastný názor? Nemá v niečom predsa len tá babka pravdu? Nie je pre Franka Mary iba nástrojom na vyrovnanie sa s minulosťou aj napriek tomu, že dieťa úprimne miluje? Odpovedí a autorského postoja sa nám nakoniec dostane a sú predvídateľné, ale celkovo zvraty v scenári mi prišli prekvapivé a čo je najdôležitejšie, majú svoju logiku. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Přetahovaná o dítě v různých obměnách už tu byla mnohokrát, ale Gifted je přeci jenom specifický. Nejde jen o to, že se tu střetávají matka a syn či že jde o geniální dítě, ale i o fakt, že ani jeden z postojů soupeřících stran není úplně správný, ačkoliv je fakt, že kdo má srdce, musí fandit strýci. Nicméně ta neochota vyjít vstříct je jedním z pilířů filmu. Tím dalším je celkem brutální hra na emoce, která ale funguje takřka dokonale. Těch vyhrocených okamžiků je tu celá řada ať už se jedná o soud nebo o plnění jeho verdiktu. Svůj podíl na tom má i sugestivní projev Mckenny Grace, která má supertalent a přehrává všechny své zkušenější kolegy o parník a to Evans s Lindsay Duncan podávají výborné výkony. Od Webba jsem něco podobného nečekal, ale o to víc mě dostal. 95% ()

Galerie (51)

Zajímavosti (13)

  • Když Mary (Mckenna Grace) čeká u doktorky, tak se mění počet kostek na stole před ní. (Duoscop)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama