Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při letu na palubě Boeingu se v jednom okamžiku probouzí několik pasažérů. Ovšem ostatní, včetně posádky, z paluby letadla záhadně zmizeli. Muselo se to stát během pár desítek minut od startu. Na palubě je však jako cestující i pilot, který se ujme řízení. Letadlu se podaří bez větších problémů přistát, ovšem zdá se, že v liduprázdném světě. Brzy se ale začínají objevovat Časožrouti… Televizní adaptace stejnojmenné novely Stevena Kinga. (pfa)

(více)

Recenze (128)

PKD 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála př.,kdy je adaptace o něco lepší,než předloha. A jsem moc rád,že D.Morse zde nehraje opět hajzla,jako ve 12 Opicích či Tanci v Temnotách.:) Za to Jean-Luc Rieupeyroux tady vystřihnul takového (v jistém smyslu ubohého) zmetka,že bych mu dal toho rovnou Oscara. Jen škoda,že samotní časožrouti,jsou tak šíleně cgi odfláknutí,že to skoro kazí výsledný dojem,který je jinak bez kazu. Ne toho zubního.:) Ještě,že tam jsou jen pár scén. P.s. chlápek jménem Harker (ne tam ten, checht) co veze Nicka na letiště a zadává mu jistý úkol, jest samotný tvůrce, Tom Holland.;-) ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Jo, kdyby to natočili dneska s aspoň stomilionovým budgetem, to by byla panečku podívaná! Triky jedna báseň, to by se na to koukalo pak! Jenže todle je pouze tv verze a podle toho to taky vypadá, škoda, zpracování bylo prostě limitovaný prostředkama, ale látka je to mimořádně zajímavá! To, jak si tu King vyhrál s cestováním v čase je mimořádně originální. Kredit jde tedy opět především na adresu Mistra Kinga, bez debat, objevuje se to taky v pěknym kameu což je fajn. Zpracování rozhodně neodpovídá kvalitě předlohy a zasloužilo by si to plnohodnotnou movie verzi, jak sem psal na začátku. Dejte na to 100 melounků a bude to nádhera, vždyť se dnes stejně točí jedna stomilionová pitomost za druhou, tak proč pro změnu nevrazit tudle sumu do něčeho, co neni totální vymaštěnost, ne? Tak abych to uzavřel a shrnul. Tadle verze Časožroutů trpí na svůj omezenej rozpočet, to je celý. ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Poviedka Langolieri zostáva mojou najobľúbenejšou zo zbierky Štyri po polnoci. Bohužiaľ televízna adaptácia je šialene rozťahaná - znesiteľnejšia ak si ju posúvaním zostriháte len na scény, keď sa deje a hovorí niečo podstatné. Hlavne preskáčte všetky tie mučivé chvíle, keď sa hrdinovia vzájomne presviedčajú o tom, ako sa majú ponáhľať, lebo majú málo času, ale pritom iba jalovo postávajú, čumia do blba a potom ešte slimačím tempom rozoberajú detaily, ktoré by mohli doriešiť neskôr - hrozne ma rozčuľovali! Jednoducho si myslím, že keď ide o prežitie, tak namiesto poskytovania psychoanalýzy chlapcovi, ktorý je paralyzovaný myšlienkou, že práve niekoho zabil v sebaobrane, mu treba streliť facku a povedať "na toto teraz nemáme čas, k psychológovi pôjdeš potom, ak to prežiješ - vstávaj a ideme!" (no už si nepamätám, ako to riešil King). Podobných situácií je tam dosť, nehovoriac o tom, že takmer všetko sa deje v spomalenom tempe - akoby režisér povedal hercom aj štábu "počúvajte, máme len scenár podľa poviedky, aby sme ho natiahli na 180 minút... tak sa snažte". Fakt nervy píliaca zívačka, ale pozrela som si ju, lebo som bola zvedavá, ako to s tou skvelou poviedkou dopadlo. Radšej znova prečítať. ()

Shogin 

všechny recenze uživatele

Ačkoli se to na začátku tvářilo vcelku slibně a někteří herci mi docela sedli, ta šílená lacinost to opravdu zazdila a to především všechnu atmosféru, která byla zpočátku docela statečně budována. Velká škoda, protože předloha je vynikající a kdybych jí nečetl a viděl jen film, neoslovilo by mě to asi vůbec. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Knižní předlohu jsem bohužel nečetla, takže jsem byla v první části docela příjemně napjatá a plná očekávání, co se vlastně nakonec stane - jenže když pak na řadu přišly ty neuvěřitelně lacině a směšně vypadající trikové sekvence, takřka všechna tísnivá atmosféra byla tatam. Přesto nemůžu říct, že by se mi snímek vyloženě nelíbil - dokonce bych se klidně ráda podívala znovu. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Autor předlohy Stephen King si ve filmu zahrál malou roli předsedy bostonské rady, která se objeví na letištní dráze v představách Craiga Toomeyho (Bronson Pinchot). (fisus)

Reklama

Reklama