Reklama

Reklama

Šokugeki no Sóma - Ni no sara

(série)
  • Japonsko 食戟のソーマ 弐ノ皿 (více)
Animovaný / Komedie / Sportovní
Japonsko, 2016, 5 h 25 min (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Júto Cukuda (komiks)

Hudba:

Tacuja Kató

Hrají:

Jošicugu Macuoka, Risa Taneda, Ai Kajano, Činacu Akasaki, Džun'iči Suwabe, Mamiko Noto, Nobuhiko Okamoto, Ajako Kawasumi, Akeno Watanabe, Takehito Kojasu (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Pokračování anime Shokugeki no Souma (2015) nás přivádí do závěrečné fáze Podzimního turnaje, kde se utká 8 nejlepších mladých kuchařů z prvního ročníku vyhlášené kulinářské školy. Souma, Megumi, Takumi, Hisako, Alice, Kurokiba, Hayama a Mimasaka touží po výhře, ovšem nejlepším může být jen jeden! (Jeoffrey)

Recenze (11)

SonGokussj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série byla zábavná kvůli vývoji hlavní postavy, vtipným dialogům a zajimavým překážkám. Druhá série je až do 10 episody pouhým bojem 1 vs 1 v kuchtění, mnohdy až moc přeafektovaně jak z hlediska zvuku tak i obrazu. Ječící uslintané polonahé souboje, ve kterých Souma pakticky ani nebyl, naprosto nelogické "poznám kde ryba plavala a co jedla jen od pohledu" a celkově prostě... Meh.... Jakmile tyto souboje skončí, Shokugeki no Souma nastartuje ve starých kolejích a opět začne bavit. Je to však pozdě, protože se to týká posledních 3 episod... pokud bych měl hodnotit, [1-10]: 20% (o ničem...), [11-13]: 75%. Celkově tedy dávám Nemastných, neslaných 45% ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeoffrey použil dokonalé slovo: "Gastroporno". To se k Shokugeki no Souma opravdu hodí. Foodgasmus pokračuje v plné parádě. Nekoukejte na seriál před jídlem, budete mít hlad (potvrzeno, když mi kolem 12. hodiny začalo kručet v břiše :D).. na druhou stranu - je to o to lepší zážitek = jíst a sledovat anime o jídle! Lahůdka. 9/10 ()

Reklama

Flatron 

všechny recenze uživatele

No veru, zatiaľ je táto druhá séria pre mňa miernym sklamaním, všetky diely sú také isté, t.j., súťažia v šokugeki, kde sa dá celkom pekne predpovedať ako to asi dopadne, takže tá miera napätia je nízka a chýba mi tam nejaká vedľajšia príbehová linka, tak ako tomu bolo v prvej sérii. Ale celkovo sa stále jedná o fajn anime, kde mladí kuchári tvoria niekedy až ohromujúce jedlá, kvitujem teda aspoň jednotlivé pokrmy a rôzne zaujímavé prísady, ktoré do nich pridávajú a odôvodnenie, prečo tam pridali jednotlivé suroviny. Zatiaľ lepšie 3*. ---- Ku koncu prišlo konečne ku zvýšeniu kvality seriálu (po skončení šokugeki), takže upravujem hodnotenie na 4*. ()

LeitoSE 

všechny recenze uživatele

Celá druhá séria je vlastne pokračovaním a vyvrcholením súťaže, ktorá začala v predošlom seriály, takže nemá veľký zmysel ich od seba nejako výrazne oddeľovať a hodnotiť samostatne. Kvalitatívne je to na presne rovnakej úrovni, čo sa týka animácie aj hudby. Keďže je to sled súbojov vo varení bez zbytočných odbočiek od hlavného deja, tak tej kulinárskej teórie je tu trochu viac ako predtým a fanservis je používaný oveľa primeranejšie. Metafory súbojov k iným oblastiam športu, kultúry a histórie pobavia. TOP 3 OP leta 2016. 13/13 - 90% ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je vidět, že reakce jsou tentokrát rozporuplnější. :D Každopádně druhá série je zatím dle mého názoru v pohodě. Že se ví, kdo vyhraje, tak to je snad jasné, když se kouknete na název :). Co ovšem potěší, že se od minula pokračuje v našlápnutém tempu, díky souboji Yukihiry s Alicí jsem si oblíbil bento. Jedno jsem si dal v suhi restauraci a druhé v čínské restauraci a nelitoval jsem. Tahle krabička plná různých pokladů, jsem rád, že jsem se o tomhle vynálezu dozvěděl. Z nový postav mne nejvíc zaujala Alicina maminka, která je fakt k nakousnutí a má velicé vtipný a roztomilý přízvuk Potěšila mne velice zmínka o Sasakim Kojirovi ()

Galerie (78)

Reklama

Reklama