Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poklidný život jedné kalifornské rodiny naruší síly z onoho světa, které se zabydlí v jejím domě na předměstí. Zpočátku jsou vetřelci jen dva, ale brzy se celý dům změní ve strašidelný zámek. "Návštěva" se v žádném případě nechová přátelsky - a naší nešťastné rodince nejspíš nezbude nic jiného, než co nejrychleji vyklidit pole, aby nepadla za oběť přízrakům. Poltergeist je fascinující, hrůzostrašná a hlavně dynamická podívaná, která vám naočkuje koňskou dávku napětí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (421)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem daleko víc, atmosféra sice byla parádní, ale ta hudba? Nepřišla mi vůbec zneklidňující a chvílemi mi přišla nejvíc nudná. Už název Poltergeist působí strašidelně, ale mě vůbec nepřišel. Vadilo mi až moc věcí a nejvíc uřvaní neherci v tomto filmu. Mohl z toho být daleko lepší horor a podle hodnocení jsem v to i doufal, ale bohužel jsem nedostal to, co jsem očekával... 5/10 = 55% ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Mainstreamový horror 80. let pro celou rodinu z dílny Stevena Spielberga... pokud jste v tomto směru fanoušky, klidně si k mému hodnocení přidejte nějakou tu hvězdičku navíc. Protiví-li se vám tenhle druh filmu, naopak uberte. Já jsem u Poltergeista tak nějak uprostřed. Uznávám kvalitní filmařské řemeslo včetně stále funkčních triků, stupňující se napětí na mě v mnoha scénách zafungovalo, líbila se mi na horrorový žánr i často netradičně příjemná atmosféra (mimo dramatickou akci). I trochu vtipu se najde a třeba ten úplný konec se záběrem na chodník před novým ubytováním, dovršený libozvučnou Goldsmithovou je natočen úžasně, přímo poeticky. Díky těmto aspektům byl celý tento spektákl pro mě určitě snesitelnější, než třeba jiný tematicky spřízněný hollywoodský hit téže doby Krotitelé duchů (1984). Plakáty s hrdiny ze Star Wars na zdech dětských pokojů sice neocením, ale nevadí mi. Na druhé straně tu máme zase ten námět paranormálních jevů s duchy měnící se v nekompromisně útočící ozrutná monstra, což je prostě něco, což můj rozum asi nedokáže pobrat a vysvětlit si smysl podobných zápletek natolik, aby to ve mě vzbudilo plný zájem o děj. Ještě pak víc, jde-li o mainstreamový US rodinný horror, kde je jediný možný konec vlastně předem jasný. Nejvíc na mě ono zlo určitě působilo ve chvílích, kdy zůstávalo neviditelným. [55%] ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Zbytečně natažená, ke konci možná až překombinovaná, ale velmi povedenými a zábavnými scénami prošpikovaná duchařina. Na svou dobu velmi dobré, jen Beatrice Straight mě stála teda utrpení jak vyvrtaný koleno. Dnes už víceméně k pobavení, ale dědictví z toho snímku můžete cítit ne na jednom rohu...70% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jeden z kultových hororov, ktorému som sa dlho vyhýbal a popravde som od neho čakal trochu viac. Na mňa to bolo príliš detinské a veru to na mňa pôsobilo viac ako rodinné fantasy než horor. Triky sú z dnešného pohľadu dosť zvláštne, vzhľadom k roku výroby určite veľmi vydarené, ale kazia atmosféru a pochybujem, že by sa pri tom dnes dokázal ešte niekto báť. Inak však celkom zábavná prehliadka. Musím priznať, že Poltergeist bol pre mňa trochu sklamaním. Očakával som naozajstnú bombu po tom čo je táto snímka tak vychvaľovaná. Teraz nehovorím o tom, že sa jedná o staršiu snímku a že sú triky také či makové, myslím, že na tú dobu sú triky viac ako vydarené, ale skôr hovorím o samotnom príbehu, začiatok nevyzeral vôbec zle, ale nakoniec sa to zvrtlo v neskutočnú nudu a naozaj som sa premáhal aby som film vôbec dokukal. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Prvá hodina filmu je dokonale natočená plná existenciálneho podtónu a krásnych hlbokých myšlienok o "svete na druhej strane", ktoré najviac ovplyvňuje hrozivá a tajuplná hudba Jerry Goldsmitha. No nasledujúce scény po prvej hodine, postupne objasňujúce celý dej, mi prídu nanajvýš neskutočné a hluché. Spielberg sa nehrá na veľkého maestra hororu, takmer všetky scény sú natočené s mierou a s odhodlaním neurobiť z diváka hlupáka. Nebyť niektorých scén, ktoré prekračovali hranice primeranosti a uveriteľnosti, bolo by to za 5*. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (67)

  • Vo filme sa objaví viacero druhov techniky. Televízor v obývačke a v spálni je Sony Trinitron KV-2643R, v kuchyni je to Sony Trinitron KV-9400. Videorekordér vyšetrovateľov je Sony U-Matic VTR. Herná konzola v spálni je Atari 2600. (WalterIK7)
  • V scéne, kde je malý Robbie Freeling (Oliver Robbins) vtiahnutý klaunom pod posteľ a dusí sa, sa herec skutočne dusil. Vdýchol totiž súčiastku z bábky klauna. Steven Spielberg to považoval za majstrovské herecké umenie. (8HitBoy)
  • Hláška "They're here!", v překladu "Jsou zde!", byla zařazena na 69. místo žebříčku největších filmových hlášek vydaným Americkým filmovým institutem v roce 2005. (TheDude)

Související novinky

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Del Toro a Raimi: Návrat k hororům

Del Toro a Raimi: Návrat k hororům

29.04.2012

Přestože dnes točí vysokorozpočtové trikové podívané pro masové publikum (Sam Raimi dokončuje fantasy Oz the Great and Powerful, del Toro právě zahájil natáčení monster filmu Pacific Rim),… (více)

Remaková smršť: Oldboy, Poltergeist, Kruh...

Remaková smršť: Oldboy, Poltergeist, Kruh...

03.12.2011

Producent Roy Lee v tom umí chodit. Živí se téměř výhradně remaky a jejich sequely. Mezi jeho nejbližší projekty patří americká předělávka kultovního korejského Oldboye. Spike Lee začne natáčet v… (více)

Reklama

Reklama