Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muzzikanti jsou film plný písniček a melodií od folklorních kořenů až po mladou rockovou současnost, odehrávající se na československopolském trojmezí, v drsném, ale půvabném kraji Těšínského Slezska, kde slovo chlapa má stále svou sílu, půvab žen přitahuje od nepaměti a hudba má své nezastupitelné místo. Zkrátka magický kraj pro zdánlivě obyčejné, a přece něčím osobité a hlubokou lidskostí protkané příběhy s dobrým koncem... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

castor 

všechny recenze uživatele

Dušan Rapoš nás týral už několikrát, naposledy nás i jeho draka bolela hlava. Ale zkouší to dál. Za scénářem tentokrát stojí Petr Šiška, který je podepsaný pod několika pochybnými televizními projekty, psal texty, pomáhal několika hudebníkům a fušovat scenáristicky do filmu zkusil poprvé. A je to znát. Příběh je o ničem, Patrik Děrgel chce udržet rozpadající se kapelu, pomoct mu má vyžilá hvězda Martin Dejdar, okolo se motá několik dalších jalových postav, pak přijde zbytečné cameo Jarka Nohavici, který ale aspoň zazpívá. A je konec. Palec dolů. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Předpoklady tady určitě byly - zkušený slovenský režisér, silné středoevropské obsazení, vděčná hudební tematika. Výsledek je bohužel dost špatný. Petr Šiška může být mužem mnoha profesí, ale psaní scénářů nebude patřit k jeho silným stránkám. Příběh stojí za starou belu, je to zmatečný slepenec více či méně povedených hudebních čísel, nepovedených scén našich pseudocelebrit a odhalených těl Michaliny a Sáry. Jedna hvězdička za Michalinu, jejíhož nesmírného talentu je v takové hovadině škoda a druhá hvězdička za poměrně kvalitní hudební složku. ()

Reklama

topi80 

všechny recenze uživatele

Filmy o muzikantech (zvláště máničkách) zpravidla vysoce nadhodnocuji. U tohoto filmu tak neučiním, i když ve mně nějakou nostalgickou náladu vyvolal, má příliš mnoho slabin. Nevadily by mi ani tak nerealistické záležitosti, jako že kapela, která vůbec není z regionu a nikdo ji nezná, naplní celou louku na svém narychlo svolaném koncertě. Nebo že vydavatelství zaplatí vyžilé hvězdě i s její doprovodnou kapelou dlooouhý pobyt někde na penzionu, aby se tam sehráli a něco vytvořili. Je to film a má právo na fabulaci. Potíž je v tom, že mi osudy všech zúčastněných byli naprosto ukradené, a to bez ohledu na to, kdo komu koho opíchal (popravdě, ani jsem se v tom nedokázal vyznat). Dejdarovy kreace a prznění písní mladých nadějných muzikantů byly ale celkem vtipné. Ona romantická představa bývalého rockera žijícího v ústraní a provozujícího právě onen muzikantský kemp byla sice hezká, ale Pavlu Křížovi (jakkoli si ho lidsky vážím snad nejvíc z našich současných herců) zkrátka metalistu neuvěřím. Co se překvapivě povedlo, byly oba průvodní songy, takže nakonec nějakou tu hvězdu filmu dám. EDIT: Dnes bude zase v televizi a já se přistihuji, že bych ho docela rád znovu viděl, takže možná až tak špatný nebyl. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Brutálně nudné nic o ničem s šíleným mixem hudby a hloupými zvraty. Tahle věta plně shrnuje moje pocity z další pecky velmi talentovaného Dušana Rapoše. Ona ta hudba tu je snad jediným kladem, protože tu je občas něco celkem ok, ale ten hudební mix je šílený. V soundtracku se vystřídá rock, pop, nějaký ten slaďák, cimbál, Nohavica, aj Duo Jamaha na konec dorazí... Filmařsky nic moc, ačkoli to vypadá líp něž Když draka bolí hlava, herecky nic moc a už o něčem dost svědčí, když tu všechny herecky převyšuje průměrný Dejdar. A samozřejmě se to celé nemohlo obejít bez pětiminutové scény pohřbu... 1* ()

ForGump odpad!

všechny recenze uživatele

Film, který vzdává poctu kraji natáčení a hudbě, ale ta hudba, kterou opěvuje je stejně tak strašná jako ta, co tam zesměšňuje. Upřímně většina písní a hudebních motivů je peklo pekelné, což je pro hudební film dost závažný handicap. Autor scénáře Petr Šiška dostal do tohoto filmu snad celou TV Šlágr, včetně svých Legend, kapelou nacházející se v síni slávy hudebních masakrů, Jarka Nohavicu a moravský folklor a její symboly, takže zase dochází na klišé typu slivovice (Moravák naklopí bez problému vs. Pražák, kterému vyrazí dech). A dostává je tam za každou cenu, i kdyby to potom nedávalo smysl (např. ''náhodné setkání'' s třineckými hokejisty). Samotný scénář a děj je vlastně divná vztahová motanice v jednom kempu zaobalená prázdnými frázemi, klipovými a nahodilými scénami. Herci (čímž nemyslím samozvaného Šišku) se snaží, ale nemají vlastně proč. Patrik Děrgel jako hlavní hrdina kytarista Robin, pro mě není dobrý filmový herec, ale co ta stará garda. Ať už Pavel Kříž, který do role stárnoucího rockera, tak příšerně nepasuje nebo Martin Dejdar, který na stárnoucí kolena odhazuje svůj talent vdál. Přičemž je největší škoda pro tenhle film Michaliny Olszanské, samozřejmě nadabované, opravdu hlasově nesedící Hanou Vagnerovou, ta tu tratí jednak talent, ale také své charisma. Filmu nepomůže ani její full obnažení, ani hezká balkánská tvářička Sary Sandevy. Nicméně opět diváka obtěžuje vlezlé vkládání sponzorů, kde v některých chvílích jsou součástí pseudovtipných situacích (Bandi, Toi Toi - WTF) a postsynchrony, s nimiž si tedy příliš nikdo práci nedal, ale zase abych nebyl pouze negativní, kamerovým nápadům, náletům a průletům nad poli, loukami či vrchy, které tedy alespoň vzdávají hold krajině, tak docela originální komiksové vklady, bych dal plusové body. A vzhledem k výsledku si říkám, že stačilo, kdyby netočili film, ale prostě vzali ten komiks a za pár kaček ho prodávali. Až 189 Kč není úměrné tomu úmornému dvouhodinovému deliriu tremens. 10% ()

Galerie (627)

Zajímavosti (10)

  • Koncerty se hrály v Ostravském klubu Garage. (edy66)
  • Roman Izzi Iziáš, který nazpíval postavu Izziho (Pavel Kříž) si ve filmu také zahrál, a to postavu hard rockového kytaristy. Ve skutečném životě je to zakladatel, zpěvák a nepřehlédnutelný frontman hardrockové kapely Doga. (J.Cobra)
  • Filmový Izzi (Pavel Kříž) bydlí v domě skutečného Izziho. (ČSFD)

Reklama

Reklama